Çocuk Hastalıkları bebekler hemen üşür mü? hemen hasta olur mu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

fezamelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
57
2
86
İstanbul
bebeğim 3 aylık oldu sayılır.
eşim hiç durmaz, haydi şuraya gidelim, buraya gidelim..
ama insanlar "aman üşütmeyin hasta olur" diye diye öldüler..
arabadan inip bir binaya girene kadar soğuğa maruz kalıyor ama o esnada sımsıkı sarılı, ağzı burnu kapalı...
hiç evden çıkmadan otursak bu sefer de hep sıcağa alışan bebek daha çabuk hasta olmaz mı?
günde en az elli kere "aman üşütmeyin, aman hasta olmasın" sözlerini işitmekten sinir oldum artık, herkes ama herkes karışıyor...

Valla doğru,insan üzerlerine titriyor,ama hep evde oturanlar da hasta oluyor , sosyalleşmeleri de lazım.
Zaten biraz daha büyüsün evde durmak istemeyecek,gözü hep kapıda bzimkinin.
Bizim kız da çok çabuk terliyor,arabayı ısıtyoruz,kozmonotu giydir,berey tak,atkıyı bağla,3 kat merdiveni iniyoruz kafası hemen terliyor,hadi hoop kurula,sıcaklamasın diye montun üst kısmını çıkar,inerken geri giydir-ama özellikle yapıyorum aynı montla içerde dışarda olmaz üşür diye- .

valla bebekler hasta olmasın diye dışarıya çıkmazsak dolaşıp biraz hava almazsak bu seferde anneler akıl hastası olur diye düşünüyorum haklı değilmiyim ama benim için böyle vall aher gün aynı şeyler uğraşmak 24 saat yanlızca bebekle aşırneşir olmak insana kafayı yedirtiyor valla.

bende hasta olmalarından çok korkuyorum sokaga çıkmakla çocuga bişe olmaz sıkı sıkı giydir benimkide 3 aylık ben hep çıkarım eve alısması daha kötü ben en çok banyodan sonra hasta olmasından korktugumdan 15 gündür banyo yaptırmıyorum yaa çünkü her banyodan sonra burnu tıkanıyo akıyo sinir oluyorum ne zor allahım evlat büyütmek..

banyoyu nerede, kaç derece sıcaklıkta yaptırıyorsunuz?
ortam 26-27 derece olsun.. (elektrikli soba ile de ısıtabilirsiniz)
bebeğin suyu da ne çok ılık ne çok sıcak olmalı..
15 gün ara vermeniz çok değil mi???
bebekler sık yıkanmalı diyorlar doktorlar da..
bir de çok kısa bir sürede yıkayıp durulamanız yeterli, uzun bir süre mi yıkıyorsunuz???

evim kombili çok ara verdim biliyorum ama hastalıktan korkuyorum elektrikli sobaylada ısıtıyorum bi müddet sonra söndürüyorum ama o sıcaklık gidince burnu tıkanıyo düzelmesi zaman alıyo 4. 5 dakika falan sürüyo yıkanması bide gündüz diilde aksam yıkıyorum ondanmı oluyo acaba?

gün yada gece yıkamakla bi ilgisi olduğunu sanmıyorum bebeğini yıkadığın odadan dışarı çıkarma o geceyi yıkandığı odada geçirsin ve elektrikli sobayı sürekli sabaha kadar yak kısık derecede. Başınada hemen şapka tak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…