Çocuk Hastalıkları Bebekler egzama atomik dermotit yardımmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

merveesk

Derinin Annesi :)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2010
875
58
mrb kıslar 37gunluk bebegımde yaklasık 10gun once kırmızı kızarıklar cıktı sıvılce gıbı pütür pütür oldu.bızde basda isilik sandık cunku terledıgınde dahada artmısdı baslarda 1-2 taneyken yanaklarına hatta gecenlerde baktıgımda omuzlarına kadar ınmıs.cocuk doktoruna goturduk atomik dermotit dedi.nemlendırıcı krem kullandık ama aman aman fayda etmedi.Daha sonra gecmeyınce cildiyeye gıttık gecen hafta oda isilik oldugunu soledi kafam ıcıne karıstı.Doktor kortızon ıcerıklı hıpokort verdı 5gun kullandık hafıf azalma oldu ama gecelerı gene cıkıyo bıde ıkınınca falan..Napıcamı sapıttım ısılık olmus olsaydı 10gunde gecmezmıydı?bende egzama dıye dusunuyorum artık cunku ıkısıde ayrı tedavılerı var bırını kuru tutman lazım dıgerını nemli? mustela stelatrıa bugun basladım sayet egzamaysa nemlendırıp gecırecekmı?benımle aynı durumu olan yazabılırmı ne fayda ettı bebeklerınıze nasıl gecırdınız...Bebegımın yuzunu gordukce cok uzuluyorum..

Arkadasim oncelikle gecmis olsun yeni dogan bebeklerde ter bezleri tam olarak gelismediginden bu tur kizariklik ve deride dokuntuler olabiliyor.Ama gercekten atopik dermatitse korkma caresi var.Bebegim degil ama ben atopik dermatitden cok cektim benim en rahat ettigim urun biodermanin atopik ciltler icin olan atoderm serisi oldu.Simdi bu marka bebekler icin de urun cikarmis ogluma da onlardan kullaniyorum cunku genetik yatkinlik olabiliyo ve cok hassas bir cildi var.Benim de oyledir atopik cilt cok hassas ve kurudur.Ben de sana tavsiye ederim Bioderm abc serisi sakin reklam falan diye algilama atopik dermatitten ben cok cektim cok canim yandi ceken bilir ancak.Istersen bir incele urunlerini.Gecmis olsun.

Pardon kremlerin adini yanlis yazmisim Bioderma ABCderm serisi nin Atopik ciltler icin olani

benim oğlum 17 aylık ama halen geçmedi. Dr. 2 yaşına gelince ancak tedavisine başlayabiliriz dedi çünkü kortizollu ilaçlar kullanılıyomuş. Havalar biraz ısınınca hemen başlıyo, birde benim oğlum çok terler o nedenle pek geçmiyo. Cilt dr. una göre 2 yaşında geçer, geçmez ise 7 yaşında yok yine geçmez ise 18 yaşında geçermiş. Ama çocuk kaşıyo kanatıyo bazen dayanamıyo. Ben geçen travazol sürdüm boynuna sadece bi kere ve hemen etki etti. Bende şaşırdım artık ne yapacağımı. Bebek iken dr. bize bactroban diye bi krem vermişti ondan kullanıyoduk, biraz çocuğu rahatlatıyordu.

benim oğlumda da vardı 2 aylıkken başladı 5 ayına kadar hep isilik sandık doktorumuz da il başta tahriş dedi hametan krem verdi ama hiç fayda etmedi..5 ayda doktorumuzu değiştirdik ona götürdüğümüzde hemen bakar bakmaz egzema dedi bi losyon yazdı ve inan ki 2 günde hemen hemen geçirdi..bende çok üzülüyodum yüzüne bakınca 3 ay boşu boşuna çekmiş bebeğim çünkü kaşıntı da yapıyomu o yüzden bebeğimin elleri hep yüzündeydi bende hep yüzünü ovuyo diye oluyo zannediyodum meğersem kaşıntı yapıyomuş..şimdilerde yok çok şükür doktor oluşmaya başladığını farkedersen sür hemen dedi..sabah akşam iyice yedire yedire sürüyodum çok az bişi..oluşmadı bidaha bize 10 günde eser bile kalmadı yani..losyonun adı Elocon istersen bi doktoruna danış..

Cnm ya içerigi kortızonlu gıbı gozukuyo banada doktor kortızonlu verdı pekde ıse yaramadı yan etkılerıde cok kullanmakta pek ıstemıyorum zaten bı ısede yaramadı..

Son düzenleme:
haklısın arkadaşım bende istememiştim ama doktor verince bide doktorumuzdan çok memnunuz 41 senelik doktor şahsen ben yan etkisini görmedim zaten fazla da kullanmadım 10 gün falan çok mümkün olduğu kadar az sürdüm hemen etkisini gösterdi..uzun süre kullanmayınca bi zararı olmaz dedi doktor yine de sen bilirsin tabi..inşallah geçer en kısa zamanda..ben çok üzülüyodum hep yanakları kızarık pütür pütür dü şimdi bembeyaz yanaklrı görünce öpmeye doyamıyorum :)

bebeği dermatitli olanlara bir kaç anne ve doktor tavsiyesi...
1...fazla öpmeyin
2...eşinizin sakalları batıyor olabilir
3...advantan m losyon hafif kullanın.kortizonlu olduğu için fazla kullanmamaya özen gösterin hafiflediğind ekullanmayı bırakın
4...kullandığınız ürünleri gözden geçirin.allerji yapan olabilir
5...fazla kafanıza takmayın zamanla geçiyor :)

ins en kısa zamanda bızımkınınde gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…