bebekle uçak yolculuğu dikkat edilmesi gerekenler

elgo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
37
11
herkese merhaba.
daha önce de açılmış aslında başlıklar ama daha detaylı sorularım olacak tecrübe etmiş annelere. biraz uzun olacak. vakit ayırıp okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
eşim ve bebeğimle birlikte yaklaşık 2 saatlik bir uçak yolculuğumuz olacak. akşam saatlerinde. bebeğim 8.5 aylık. ilk kez yolculuğa çıkacağız. çantasını hazırlamak bile stres yarattı bende. yeter mi yetmez mi diyip tüm kıyafetlerini aldım sanırım yanıma 😅
ilk sorum bebek arabamız travel sistem. uçağa alınmıyor sanırım. uçak kapısına kadar götürebiliyor muyuz yanımızda? x rayden geçerken kapatıp geçmemiz mi gerekiyor?
diz mesafesi geniş en ön koltuklardan aldık. sanırım çok bunalmaz. ama tüm yolculuk boyunca emzirmem mümkün mü? çünkü zaten memede uyuyan bir bebek. yani tüm yolculuk boyunca kucağımda o pozisyonda durmasında sorun oluyor mu? saçma gelecek ama “güvenlik sebebiyle dik tutmalısınız şu anda” gibi kurallar var mı?
bir de nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi? havalimanında içerisi sıcak olacaktır. ama uçaklarda soğuk oluyor. montla duramaz çok bunalıyor robot gibi oluyor. kalın bi battaniyeye sarsam olur mu sizce?

Hayırla sağlıkla gidip gelin inşallah. Haziran ayında bebeğimle yurt dışı seyahati yapmıştık o zamanalar 7-8 aylıktı ve ben de sizin gibi çok gergindim. Bana uçak kalkarken ve inerken mutlaka emzir dediler bebeğim de emerek uyur ama etrafı izleyeceğim diye asla memeye gelmedi ve ben inanılmaz telaş yaptım kulağına zarar olur diye. eşim o an biberonuyla su verdi yutkunma refleksi olsun diye. Siz de mutlaka yanınızda biberon bulundurun emmezse onu verirsiniz yutkunur. Bebek arabamız kabin boy o yüzden uçağın içine girene kadar götürdük yanımızda sonra orada bıraktık görevliler bagaja aldı.

Güvenlik sebebiyle zaten size yedek kemer verecekler bebeğe geçirip kendi kemerinize bağlayacaksınız, kemer bağlı olduğu sürece yatması oturması önemli değil

Yolculuk esnasında uyursa muhtemelen terler, teri için önlem almanız iyi olur diye düşünüyorum

X