Bebekle uçak seyahati

ahgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
281
105
Bayanlar merhaba konu dışı mı değil mi bilmiyorum bu konu. Ama benim bebeğim şuan 8aylık ve bi saatlik uçak yolculuğu yapacağım pazartesi günü. Kendim daha önce çok sefer bindim uçağa hamileyken dahi bindim ama bebeğimle İlk yolculuk olacak. Yasak kalktıktan sonra bebeği ile uçak seyahati yapan var mı hiç . Tedbir konusunda korkmalımıyım. Uçak ta beni neler neler bekliyor bebeklerinde kulağı tıkanıyor mu uçakta.

merhabalar, bu süreçte bebekler için ekstra bir önlem almak gerekiyor mu bilmiyorum. Ama ben covid öncesi yaptığım bebekli yolculuklara göre kendi tecrübemi paylaşmak istedim.Muhakkak ki her bebeğin huyu suyu farklıdır. 4-5 sefer uçak yolculuğu yaptım, ilk seferinde bebeğimi uyutmıyım uçakta uyuturum rahat bir yolculuk geçiririm diye düşündüm , olumsuz sonuçlandı. Uyku saatinde uyutmadığım bebeğim, uçakta hiç uyumadı ve huzursuzlandı. Sonraki seferlerde böyle bir hataya düşmedim. Benim oğlum basınçtan kulakları ağrıdığı için kalkış ve inişlerde ağlardı, eğer bebeğiniz emzik kullanan yada biberon alan bir bebekse rahat edersiniz. Kalkış-inişlerde emziğini emmesi, yutkunma refleksini hızlandıracağı için ağrısı olmayacaktır. Ben ilk iki sefer ki olumsuz uçak maceralarımızdan sonra, yanıma daha önce hiç oynamadığı küçük oyuncaklardan aldım. İlk kez gördüğü, dokunduğu oyuncaklar ilgilisini çekecek ve onu bir süre oyalayacaktır. Ben kemer ikaz ışıkları söndükten sonra izin alarak 1-2 koridor sonuna kadar yürüyüp geldim. Bir de ilk seferinde koltuğu cam kenarı alıyım, dışarıyı seyreder bunalmaz diye düşünmüştüm. Benim bebeğim, daracık alanda çok bunalmıştı, sonraki seferlerde hep koridor kenarı koltuk aldım, ve hareket imkanım rahatladığı için çok rahat etmiştim. Bunlar benim kendi oğlumun bebeklik sürecinde tecrübelerim, muhakkak sizin ki farklı olacaktır ama yine de paylaşmak istedim.

Tabii ki canım her bebeğin huyu suyu farklı Çok teşekkür ederim ben de rahat hareket edebilmek adına en ön koltuktan aldım cam kenarı en ön koltuk diz mesafesi geniş olanlardan İnşallah işe yarar uçağa binmeden önce bindikten sonra nasıl oluyor bilmiyorum ama ben kanguru kullanmayı düşünüyorum sizce Bebek arabası mı daha rahat olur kangurumu ve mama olarak ne götürdünüz mama yaptınız mı hiç

Mamasını uçağa binmeden önce hazırlamıştım ama ilk seferinde içmemişti, uçakta uyutucağımı düşünüp uykusuz bıraktığım için çok huysuzdu.. sonraki sefer ki yolculuklarımızda zaten gıdaya geçişimiz olduğu için mama almıyordu. Bence siz emzik kullanıyorsanız emziğini , kullanmıyorsanız mama biberonunu muhakkak kolayınızda bulundurun. basınçtan kaynaklanan kulak ağrını yutkunma refleksi çok rahatlatıyor. Kanguruda çok rahat edeceğinizi düşünemedim, bebeğiniz oturabilediği için bebek kemeri takmanızı isteyecekler. kangurunun içindeyken o kemeri takamazsınız diye düşünüyorum

Yok canım uçağa binince çıkarıcam uçağa hani birşeyle götürüyorlar ya bekleme aşaması vs. Onun için kanguruyu düşündüm. Yani Bebek arabasını direk bagajlar ile mi versem kalabalık etmese. Mama derken de ek gıda olarak karışım yapıyorlar ya ondan bahsediyorum. Yoğurt götürsem yanımda ılır. Muhallebi mi bisküvili birşey mi sebze püresi mi ne götürsem kötülenmez acaba. Kulak tıkanması için de en olmadı uçak kalkarken emziririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…