merhabalar, bu süreçte bebekler için ekstra bir önlem almak gerekiyor mu bilmiyorum. Ama ben covid öncesi yaptığım bebekli yolculuklara göre kendi tecrübemi paylaşmak istedim.Muhakkak ki her bebeğin huyu suyu farklıdır. 4-5 sefer uçak yolculuğu yaptım, ilk seferinde bebeğimi uyutmıyım uçakta uyuturum rahat bir yolculuk geçiririm diye düşündüm , olumsuz sonuçlandı. Uyku saatinde uyutmadığım bebeğim, uçakta hiç uyumadı ve huzursuzlandı. Sonraki seferlerde böyle bir hataya düşmedim. Benim oğlum basınçtan kulakları ağrıdığı için kalkış ve inişlerde ağlardı, eğer bebeğiniz emzik kullanan yada biberon alan bir bebekse rahat edersiniz. Kalkış-inişlerde emziğini emmesi, yutkunma refleksini hızlandıracağı için ağrısı olmayacaktır. Ben ilk iki sefer ki olumsuz uçak maceralarımızdan sonra, yanıma daha önce hiç oynamadığı küçük oyuncaklardan aldım. İlk kez gördüğü, dokunduğu oyuncaklar ilgilisini çekecek ve onu bir süre oyalayacaktır. Ben kemer ikaz ışıkları söndükten sonra izin alarak 1-2 koridor sonuna kadar yürüyüp geldim. Bir de ilk seferinde koltuğu cam kenarı alıyım, dışarıyı seyreder bunalmaz diye düşünmüştüm. Benim bebeğim, daracık alanda çok bunalmıştı, sonraki seferlerde hep koridor kenarı koltuk aldım, ve hareket imkanım rahatladığı için çok rahat etmiştim. Bunlar benim kendi oğlumun bebeklik sürecinde tecrübelerim, muhakkak sizin ki farklı olacaktır ama yine de paylaşmak istedim.