• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekle gezmeye gitmek

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
slm kızlar.4.5 aylık oğlum var.erken doğum sebebiyle 55 gün küvözde kaldı yavrum.hastaneden çıktıktan sonra hastane ve sağlık ocağı dışında hiçbir yere gitmedik daha.ama bu aralar eşimi ailesi sürekli akşamları oturmaya çağırıyorlar.yok diyoruz ama bizim abarttığımızı gezmemiz gerektiğini,ortam değişikliğinin iyi olacağını vs. söylüyorlar.akşamları eksi 2-3 derece oluyor k.maraş.bu havada ben el kadar bebekle nasıl gezmeye tozmaya gideyim diye düşünüyorum ama eşim de gitme taraftarı birşey olmayacağı düşüncesinde.Allah korusun hastalanır diye korkuyorum.bir bakıma da abartıyormuyum diye de düşünüyorum.sizler napıyorsunuz arkadaşlar bu gezme olayını?bebeklerinizle gezmeye gidiyormusunuz?gidiyorsanız nelere dikkat ediyorsunuz giderken felan?

Canım bencede biraz abratmıssın gibi geldi bizde cok korkuyoruz hasta olacak dıye ama bır yerde mecbursun fanusa koyamayız ki.Ben oğlum 3 aylıkken işe başladım şu an 8 aylık ve hergün bizimle birlikte gütürüp getiriyoruz sabah ve aksaları cok soguk oluyo tabı esımın aılesıne de gıdıyoruz ama acı khavada gezmıyoruz tabıkı cok abartı olmamak sartıyla kendım gıbı gıydırıyorum üstüne kalın battanıye ve basına bere gecırıp cıkıyoruz araba ısınınca bereyı cıkarıyorum ınmeden once yıne takıyorum.haftasonud alısverıs merkezlerıne fılan gıdıyoruz yanı böyle bizim.

herzaman çıkıyorum,soğuk sıcak farketmez,banyo yaptığımız günlerdedahil gezmeye gidiyoruz,üstelik ev gezmesine falanda değil,dışarıda geziyoruz,çok üstüne düşmemeye çalış.çok hastalanır.benim kzıım evde incecik bodyle duruyor,sıkı hiç giydirmedim,giydirdiğimde sıkılıyorzaten.

biz de nerdeyse doğduğundan beri geziyoruz. güzelce giydiriyorum(birkaç ince kat, gittiğimiz yere göre çıkartıyoruz) rüzgarı direkt almadığı sürece sorun olacağını sanmam.

ohoo sen benım kızı bı duy da karar ver, bebegım 20 gunlukken antalyadan sıvasa gıttık arabayla ordan gıresuna ondan sonra her ay sehır degıstırdık mecburen, onun dısında haftada en az 3 gun dısarı cıkarız acıkhavaya ev gezmesıne de gıderız yaz kıs farketmez sımdı 8 aylık bebegım ve sokak kapısını gorunce cırpınmaya baslıyo. ayrıca doktor kontrolune gıttıgımızde doktor bebegı hergun acık havaya cıkar dedı banyo yapsa da cıkar hıc farketmez dedı. 4bucuk aylık onun da artık dunyayı tanıma vaktı gelmıs de gecıyo. gercı sız kuvez gecmısınız oldugu ıcın bıraz hassas davranıyosunuz anlıyorum da olsun daha rahat davranabılırsın buyumus artık

canım kahramanmaraş bize çok yakın,bir hayli soğuk olduğunuda biliyorum...hassaiyetin biraz küvezle birazda mevsimle alakalı,yaz bebeği olsa bu kadar hassa davranmayacaktın mutlaka...
bende erken doğum yaptım küvezde kalmadık ama çok küçüktü bebeğim...
ama ben doğduğundan beri dışarı çıkarıyorum,1 aylıkken 500 km yol gittik 500 de geldik...
bu hem onun adaptasyonu için gerekli,hemde senin psikolojin...rutin hayata dönmeniz şart...

gez gezhiç bişey olmaz ben 20 günlükken sehir değişiklii yaptım bişeyde olmadı.dısarıda cıkarıyodum İyi patlamadan duruypsun evde.ayaklarını basını direk rüzgardan koruduktan sonra allahın izniyle bişey olmaz

Bebeğim 5,5 aylık olmasına rağmen neredeyse hiç bir yere gidemiyoruz. Sebebi ise bebeğimin arabayı sevmemesi. Araba çalışmaya başlayınca yaygarayı kopartıyor,ta ki inene kadar.. Oto koltuğunda tutmak için soğuk terler döküyorum inanın. Herkes bebeğinin arabada sakinleştiğini hatta kolik ağrılarına arabanın iyi geldiğini filan söylüyor.. Bizde öyle bir şey olmadı hiç.. Ben evde oturmaktan nefret eden biri olarak bütün yazı evde geçirmenin ve hala da hiç bir yere gidememenin sıkıntısını fazlasıyla yaşıyorum malesef.. Çocuğumun huyu suyu bu, elden bir şey gelmez :)

Yazın rahat rahat gezdik,çarşı pazar :9:

Hergün sahil kenarına indik nerdeyse yada balkonumuzda keyif yaptık..

Ama şuan kış hasta olur diye çıkaramıyorum malesef.

Arabamızı da sattık zor oluyor,bebek arabasıyla vs:5:

Benim oğlum arabaya bayılıyordu.Ağlarken bindirdiğimde susuyor ve uyuyordu:55:

Oğlum 9 aylık Pencere kapı görmesin kuduruyor,ille çıkacak.

şimdikiler anne karnında dışarı meraklısı oluyor:9:

Çok seviyor gezmeyi anasına benzemiş:23:

Back