Bebek Beslenmesi bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yusufziyarahmi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
3
0
16
Ankara
anneler bana yardım edin 40 günlük bebeğim var göğüs uçlarım çok yara oldu bebeğime göğsümü veremiyorum elektrikli pompa aldım sağıp veriyorum ama genede ağlıyor kaç milim süt vermeliyim bana yardım edermisiniz 2 saatte bir veriyorum ama emziremiyorum çok canım acıyor biraz geçseler vericem bu konuda annelerden bilgi rica edebilirmiyim

anneler bana yardım edin 40 günlük bebeğim var göğüs uçlarım çok yara oldu bebeğime göğsümü veremiyorum elektrikli pompa aldım sağıp veriyorum ama genede ağlıyor kaç milim süt vermeliyim bana yardım edermisiniz 2 saatte bir veriyorum ama emziremiyorum çok canım acıyor biraz geçseler vericem bu konuda annelerden bilgi rica edebilirmiyim

sen 40.günde yara olmuşsun ben 3.günde yara oldu gögüslerim ikisi birden
kızım emmedi sagdım verdim arada doymadıgı zamanda mama verdim
sonuç memeyi bıraktı sütüm azaldı ve tadı bozuldu kızım mamaya alıştı
bana kalırsa silikon gögüs uçları var ondan al tak ve emzir

lansinoh lanolin krem denedinmi? emzirmessen sağmayla olmaz sütün azalır. benim oğlum 20 günlükken ameliyat oldu ve 10 gün hastanede yattı bu süre zarfında emziremedim ve sütüm azaldı. acıya odaklanma göğüs uçlarına bir mandal taktığını düşün ve bebeğini mutlaka emzir. bi de göğüs ucunu bebeğinin ağzına tam koy o zaman acımadığını göreceksin. Allah kolaylık versin...

Arkadaşım sakın canım acıyor, ucu kanadı vs diye sağmaya dönme, inan ben de 2 ay boyunca ayaklarımın topuklarını yere vura vura, dudaklarımı ısırıp ağlaya ağlaya emzirdim. Zamanla bebek de göğüs ucunun renkli kısımlarını vakumlamayı öğreniyor göğüs ucu da alışıyor derken kademeli olarak azalıyor ama uzun bir süreç. Biz 7 aylık olduk çok şükür.
Senin can acını anlıyorum, ben de saatler geçmesin istiyordum, bebeğim kucağımda cesaretimi toplamaya çalışıp yanımda biri varsa zaman istiyordum, aaaa çok zor bir süreç bak aklıma geldi şimdi fakat sakıııııınnnn emzirmekten vazgeçme sakınnn sık dişini,
Sevgiyle kal....

offfff ne acıdır o öyle yarabbim!!!!! sezeryan dikiş acıları hiçbir şey, göğüs yarasının yanında:( hele duş almak bir işkence! allah'ım ne kötü günlerdi. benim de 3 günlükken başladı, yaklaşık 2 aylık olduğunda geçti. zeytinyağından tut da her duyduğum kremi kullandım ama geçmedi. en son silikon uç kullandım.ama bebişimin kilo alımı durdu.çünkü ememiyordu küçük yavrucağım. sonra attım silikon uçları veeee emzirme saati geldiğinde( benimki saat başı emenlerden) resmen beynimi kandırdım. zaten bebek meme ucunu tuttuktan hemen sonra çooook acıyordu,sonra uyuşuyordu:) acı falan hissetmiyordum. ama iyiki dayanmışım o acılara.çünkü bebeğim şuan 5 ayın içinde sadece anne sütü ile besleniyor ve kilo 8,5 civarı:) MAAŞALLAH......
dayan arkadasım dayan.....geçiyor...TEK ÇARE BOL BOL EMZİRMEK

canım anne olmak sabırlı olmak demek meme ucu dedimi yazmdan edemedim bende yeni anneyim 4,5 aylık bebeğim ve daha 4-5 gün öncesine kadar gene acıyordu ve hatta geçen hafta doktora bile gittim o bile yapıcak bişi yok dayanıcaksın dedi çünkü önereceği ve benim kullanmadığım krem kalmadı.

İlk 2 ay hep yaraydı kanıyordu acıyordu heryeri çatlaktı madecesol ve fito ve yanında lansihoh ve zeytinyağı ile geçirdim.Sonra 4.aya girdik gene acıttı benim oğlum ezerek emiyo ve acıyordu çözümü nasıl buldum aşağıya yazıyorum şükürki şimdi hiç acımıyor ama ihmal etmeden bakıma devam ediyorum uyguladığım yöntemi yazıyorum dene istersen.

Önce bir kaba karbonatlı su hazırladım içine tek kullanımlık pamuklar koydum.Sonra emzirdikten sonra önce bu pamukla sildim ve yazıyorum lansinoh,garmastan,madecesol,zeytinyağı,fito hepsinden minik minik avcuma koyup karıştırdım önce evicap e vitamini kapsul sürdüm göğsüme 5 dk bekledim onu emşnce hazırladığım karışımı sürüp en az 25 dk açık beklettim emzirmeden önce karbonatlı suyla sil emzir gene sür.Böyle 2 günde geçti şimdi geceleri yapıyorum gündüz emzirince lansinoh sürüyorum dene benim geçti şu an rahat emziriyorum.Asla göğüs pedi kullanma hava almıyo.

Son düzenleme:
Back