• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve tatil

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
96
:sm_confused: arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bulamadım
oğlum 2 mayısta 6. ayını bitirecek ve bizde mayıs ortalarında tatile gitmeyi düşünüyoruyz
ama şu kafama takılıyor uzun yol kocaelinden bodrum nerden bakasnız özel araçla 8 saat gerçi biz her istediğimiz yerde durarak gideceğiz ama kararsızım ya hastalanırsa ya yolda giderken terlerse diye iki aile gidecğiz onlarında 2yaşında kızı var bilmiorum sizce gideyimmi hasta ederim diye korkuyorum ama bi yandan da gitmeyi çok istiyorum dr una sorucam götürelimmi diye annem istersen bırak bende bakarım diyor ama ben 1 hafta oğlumdan nasıl ayrı kalırım bilmem aklım kalır oğluşumda bişey anlamam tatilden ne olur fikir verin :çok üzgünüm: bilmiyorumkismile

bebeğin huysuz değilse gidebilirsin canım.. ek gıdaya başladıysan belki ondan sorun yaşayabilirsin ama yinede bebeğini en iyi sen tanırsın..

walla biz de 15 mayısta bebegimizle bodruma gidiyoruz tatile.hem de kızım o zaman tam 2 aylık olacak inşallah.hiç bişi olmaz.hiç korkmuyorum bile.

bebeğin huysuz değilse gidebilirsin canım.. ek gıdaya başladıysan belki ondan sorun yaşayabilirsin ama yinede bebeğini en iyi sen tanırsın..

yok canım okadar huysuz değil aslında gezmek hoşuna gidiyor ek gıdaya başladık ama apart kalacağımız yer yani oda da mutfakta var bebeğime bende hazırlayabilitrim

walla biz de 15 mayısta bebegimizle bodruma gidiyoruz tatile.hem de kızım o zaman tam 2 aylık olacak inşallah.hiç bişi olmaz.hiç korkmuyorum bile.

biz arabamızla gidicez oyüzden korkuyorum cam açsak üşütürüz klimöa çarpar diye korkuyorum uçaklamı gideceksiniz

Haziran basi gidicez bizde bebegim ozaman 3,5 aylik olucak bende ayni seyleri dusunuyorum nasil olucak bilmem ama tatilde dahada yorulacagim kesin

biz arabamızla gidicez oyüzden korkuyorum cam açsak üşütürüz klimöa çarpar diye korkuyorum uçaklamı gideceksiniz

uçakla gidicez evet haklısın araba düşündürür insanı.biz yazın da arabamızla çıkıcaz.bebek üşümekten degil terlemekten hasta olurmuş.değiştirirsin üstünü uyurken terlerse filan.endişe etme,endişelendikçe başına geliyo insanın.
nette çok araştırdım,en güzel tatil bebek küçükken yaılandır diyolar.emeklemeye başlayınca durmuyo,ek gıda hazırlamak zor oluyomuş.en iyisi süt ve mama içerken gitmek diyolar.

yok ben gitmeye karar verdim napalım her istediğimiz yerde dururuz ozaman bizim keyfimize göre değil oğlumun keyfine göre gideriz

brcsrkn,bence kimseye bırakma beişini al,bir güzel tatil yap.23 nisan tatilinde 2 günlüğüne anneme bıraktım 16 aylık kızımı,döndüğümde bambaşka biri olmuştu,huy değiştirmişti.kime alıştıysa o bakmaya devam etmeli sonrasında uğraşması daha da zor oluyor.Yaz tatiline beraber gidicez ailecek,belki tatilde zorlanırım ama en azından döndüğümde rahat ederim...

dandini28 bende oğlumla gitmeyi düşünüyorum baya baya zaten bırakırsam aklım kalır tatilden o şekilde bişey anlamam dinlene dinlene gidicez artık

biz de gideceğiz ve benim kız tam o zaman ek gıdaya yeni yeni başlaması gerecek ne yapacağım bilmiyorum.ben de senin gibi sürekli düşünüyorum acaba hasta edermiyiz çocuğu yollarda diye ama sakınan göze de çöp batar derler umarım birşey olmaz.

arkadaşlar bukadar dert etmeyin Allah aşkına
yolda hasta felan olmaz korkmayın
bebekler araba yolculuğunu zaten severler çoğu zaman uyuyacaklar
ee sık sık mola verip bebeğinde ihtiyaclarını giderdikten sonrada hiç bişey olmaz
ben kızımlan çok sık seyehat ediyorum uçaklan
inanın uçak yolculuğu daha zor öyle her istediğin zaman mola şansın olmuyor tabii
arabaylan hiç dert etme
eğer imkanınız varsa gece yolculuğunu tercih edin hem havalar daha serin olur kilmaya felan çok gerek kalmaz hemde bebiş uyur zaten çoğu zaman
Buarada bizde Temmuz başı Bodruma giidyoruz :)
şimdiden herkese iyi tatiler

arkadaşlar bukadar dert etmeyin Allah aşkına
yolda hasta felan olmaz korkmayın
bebekler araba yolculuğunu zaten severler çoğu zaman uyuyacaklar
ee sık sık mola verip bebeğinde ihtiyaclarını giderdikten sonrada hiç bişey olmaz
ben kızımlan çok sık seyehat ediyorum uçaklan
inanın uçak yolculuğu daha zor öyle her istediğin zaman mola şansın olmuyor tabii
arabaylan hiç dert etme
eğer imkanınız varsa gece yolculuğunu tercih edin hem havalar daha serin olur kilmaya felan çok gerek kalmaz hemde bebiş uyur zaten çoğu zaman
Buarada bizde Temmuz başı Bodruma giidyoruz :)
şimdiden herkese iyi tatiler

Canım bizde 7 sinde yurtdışına gidiyoruz..
birazcık korku var açıkcası ya oğlum çok huysuzluk ederse diye..
geliba süt vermem gerekiyor uçak kalkarken ve inerken ??

uçak kalkarken ve inerken ya emziriliyor ya da emzik veriliyormuş,bebeğin kulağı basınçtan etkilenmesin diye...

teşekkür ederim canım..
benimki emzikde almıyor ve benide emmiyor..
biberonla süt vermeyi düşünüyorum..
zaten başkada şansım yok..
uçak kalkarken ve inerken ya emziriliyor ya da emzik veriliyormuş,bebeğin kulağı basınçtan etkilenmesin diye...

benim kızım da 6 aylık olacak tatile giderken. haziranın 12sinde bodruma gideceğiz. uçakla gideceğimiz için çok şey alamam sanırım. neler almalıyım yanıma? mesela bebek arabasını alsam uçağa nasıl alıyorlar özel bir paketleme filan gerekli mi? güneş koruyucu ne kullanmalıyım? nelere dikkat etmeliyim? şu benim tatilde çok işime yaradı diyen var mı? nasıl yıkıycam nerde uyutucam? çok soru sordum ama anlaşılacağı üzre çook endişeleniyorum:)

bizde uçakla yolculuk yapacağız 1,5 ay sonra 6,5 aylık olacak. ve bende çok korkuyorum. huysuzluk yapar diye. bir yolculuğumuzda oğlum son 15 dakika huysuzlandı ağlamaya başladı.sesi kısılıncaya kadar. herkes bize bakıyordu niye susturmuyorsun der gibi.inanın bir ömür gibi geçti o dakikalar. bende inanın kara kara düşünüyorum ne yapacağız diye. ne biberon ne emzik hiç birini almıyor. mecburen uçakta emzirmem gerekiyor. ve onu oyalayacak bir sürü oyuncakta almam gerekiyor.
ya benim oğlum çok çabuk sıkılıyor.sürekli bir uyarıcı olması gerekiyo durması için. siznkilerde mi öyle, oyalanması için ne yapıyorsunuz? üff şimdiden sıkıntı bastı...

benim kızım da 6 aylık olacak tatile giderken. haziranın 12sinde bodruma gideceğiz. uçakla gideceğimiz için çok şey alamam sanırım. neler almalıyım yanıma? mesela bebek arabasını alsam uçağa nasıl alıyorlar özel bir paketleme filan gerekli mi? güneş koruyucu ne kullanmalıyım? nelere dikkat etmeliyim? şu benim tatilde çok işime yaradı diyen var mı? nasıl yıkıycam nerde uyutucam? çok soru sordum ama anlaşılacağı üzre çook endişeleniyorum:)

valla ben park beşiğini alacağım bebek arabasınıda tabi .kutularını atmamıştım onlara koyacağım. inşallah bir problem çıkmaz. tekini yanımıza almayı düşünüyoruz. bende ilk kez tatle çıkıyorum bebekle .güneş kremi gerekli. bir kaç haftadır bebeğimizi biz küvetinde değilde banyoda eşim tutuyo ben yıkıyorum. beşiğini zaten götürüyorum ondan başkasında uyumaz sanırım. benim için problem yolculuk huysuzlanırsa ağlarsa ne yapacağım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Canım sen de evdeyken uyutma bebeğini..
Uçak kalkarken emziriken uyur..
yani uykusuz bırakırsan yol boyunca uyuyabilir...

Back