Bebek Beslenmesi Bebek uykusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Seleyna07

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
209
15
643
45
Londra
:ecrin_bebek:Bebek uykusu hakkında 5 şaşırtıcı gerçekYenidoğan bebeklerin uykularının çok hafif olmasının çok önemli faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Gece terörünün iki uyku aşaması arasında takılmaktan kaynaklandığını veya geceleri hastalık belirtilerinin neden daha da arttığını biliyor musunuz?İşte bebeklerin uykusuyla ilgili şaşırtıcı bazı gerçekler:Hayatta kalma içgüdüsüYenidoğan bebeklerin kolaylıkla uyanmaları ve çok uzun süre uykuda kalmamalarının nedeni hayatta kalabilmek için buna ihtiyaç duymaları! Acıktığında, üşüdüğünde ya da burnu tıkandığında uyanarak bunu size haber verir. Uyanma ve size bir sorun olduğunu haber verme kabiliyeti bebeğin hayatta kalmasını sağlar.Uyku bebeğin aklını da geliştirir!Uykusunun hafif olması sadece bebeğin hayatta kalmasını sağlamaz, aynı zamanda daha akıllı olmasına da yardımcı olur! Bebeğin beyni REM olarak adlandırılan hafif uyku sırasında daha aktif olur ve bu tür bir uyku bilgiyi işlemesine olanak vererek zihinsel gelişimine yardımcı olur. Prematüre bebekler, zamanında doğan bebeklere kıyasla daha uzun süre bu şekilde uyurlar ve bu da onların gelişimini hızlandırır.Gece terörüBebeğiniz uykuya daldıktan 15 dakika sonra derin uykuya geçer. Bundan 45-75 dakika sonra da derin uykudan çıkmaya ve daha hafif bir uykuya geçmeye başlar. Bazen bu aşamada kısa süreli uyanır ve bu iki aşama arasında takılıp kalır. İşte bu takılma anında uyku ile uyanıklık arasında bir karışıklık ya da diğer bir deyişle "gece terörü" yaşayabilir.Geceleri hastalık belirtileri şiddetleniyor mu?Bebeğinizin ateş, halsizlik gibi hastalık belirtileri geceleri daha da artıyormuş gibi mi geliyor? O halde bilin ki yalnız değilsiniz. İnsan vücudu hastalığı geceleri daha fazla hissetme eğilimindedir. Gün içinde uyanık kalmamızı sağlayan hormonlar ağrı ve ateşi baskı altında tutar, ancak gece uyumamızı sağlayan hormonlar hastalık sinyallerinin iletilmesine olanak verir.Kendinizi çok mu yorgun hissediyorsunuz?Kendinizi son derece yorgun mu hissediyorsunuz? Yine yalnız değilsiniz. Yeni bebek sahibi anne-babalar çocuğun yaşamının ilk yılında uykularından toplam olarak yaklaşık 450-700 saat kaybederler. :bbo::CüvCüv:kafamçokkarıştı

güzel bir paylaşım... benim ikizlerimde prematüre doğdular ilk başlarda hiç uyumadım desem yeridir bir saat kesintisiz uyusam 10 saat sanırdım iki saat birileri bebeklere bakarda uyursam lüks gelirdi.. şimdi çok şükür daha uzun uykularımız var.

benim kızım doğduğunda hastanede hiç uyanmadı. acıkıp ağlamadı, memeyi uyurken zorla verdim ağzına. ve doğduğundan beridir geceleri deliksiz uyur. uykuya düşkün. sadece 3 kez şimdiye kadar, hasta olduğunda deliksiz uyumadı. ben gece kalkıp mama veremesem bile uyur. bir problem yoktur umarım !?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…