bebek uyku düzeni ...anneler bakarmisiniz?

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
bebeğim dört aylık oldu. son üç aydır şöyle bir rutin var ama ben bundan hiç mutlu değilim ...doğaçlama gelişti kendi yönetti sanki bu durumu .. .akşam saat 10 da iyi bı uykusu geliyor huysuzlaniyor uykuya geliyoruz hemen emerek uyuyor...sonra bu hiç sasmaz ,15dk sonra hoopp mutlaka geri uyanır enerjik uykusunu almış bir şekilde ve gece böyle dalmasini uğraşmakta geçer ikibicuk gibi dalar...ben istiyorum ki ilk odaya geldiğimizde uyudugunda daha uyanmasın . öylece dalsin...bunu nasıl basarabilirim....aylardır bu rutin böyle devam ediyor...uyanması için hiçbir sebep yok karnı tok rahat yorgun bı şekilde uyuyor . fakat 15 dk sora neden uyanır ki ..ben yoruldum artık napicam :KK43:

neden kimse yazmıyor ya hiç mi anne yok sitede bdv de takılıyor herkes oraya açınca da anlamıyoruz

4 aylık bebek nasl dalsn hemencecik hiç uyanmadan..🤭🤭 bebeğim 8 aylık olacak.. 8 bucuk 9 gibi uykusu gelir uyuturum.. 20 dk sonra uyanır hiç kaldrmadan yanına yatıp emziririm tekrar uyur.. bu.böyle bir iki kez tekrarlanır saak 10a kadar 10da uykuya dalar.. Ben uyandığı zaman uykusunu hiç açmıyorum.. uyandığı zaman kaldırıp salona getirince açılıyor ve birdaha zor uyuyor 12yi 1i buluyoruz o zaman

Büyük ihtimalle bağırsak hareketlerinden dolayı uyanıyor bence emzirip biraz daha uyanık kalmalı mesela 20 dk daha sonra uykuya uyanık şekilde götürmeyi deneyin memede uyumaya alışıyorum ben diye sinyal vermiş memede uyuyorsa emin olun bunu hep isticek beslenme ile uyku zamanı arasına zaman koymaya başlayabilirsiniz zaten 4 aylık 2 ay sonra gece beslenmelerini de birakicaksiniz bu düzene alıştırın ki o düzende gitsin korkmayın uyuması biraz zaman alıyor bu şekilde ama alışınca emin olun herkes rahat eder artık sallar mısınız pış pış pıt pıt eşliğinde mi uyur o size kalmış. Mesela beslenme ile uyku arasına zaman koyacaksınız ya o boşluğa şunu koyabilirsiniz yatacağınız bölüme gidin ve uykuyu anımsatacak şeyler yapın bebek masajı olabilir masal anlatma veya sevgi dolu sözlerle konuşmalar minik bir oyuncak bebek oynatma ..

Biri 5 yaşında biri 2 yaşında kızım var miis gibi odaları var uyuyunca odadan çıkıyorum gece bir bakıyorum ikisi de yanımda yatıyor biz hala çözemedik bu sorunu odaya alışsın lar uyusunlar diye dünya masraf da cabası 🤦‍♀️🤦‍♀️

4 aylık bebek nasl dalsn hemencecik hiç uyanmadan..🤭🤭 bebeğim 8 aylık olacak.. 8 bucuk 9 gibi uykusu gelir uyuturum.. 20 dk sonra uyanır hiç kaldrmadan yanına yatıp emziririm tekrar uyur.. bu.böyle bir iki kez tekrarlanır saak 10a kadar 10da uykuya dalar.. Ben uyandığı zaman uykusunu hiç açmıyorum.. uyandığı zaman kaldırıp salona getirince açılıyor ve birdaha zor uyuyor 12yi 1i buluyoruz o zaman
sanki aynı şeyi yaşıyoruz gibi sadece saat farkı var. . ikinciye dalması çok zor oluyor ..on otuzdan beri uğraşıyorum saat şuan bir buçuk. hala bakıyor içeri debgoturmedim

Biri 5 yaşında biri 2 yaşında kızım var miis gibi odaları var uyuyunca odadan çıkıyorum gece bir bakıyorum ikisi de yanımda yatıyor biz hala çözemedik bu sorunu odaya alışsın lar uyusunlar diye dünya masraf da cabası 🤦‍♀️🤦‍♀️
ikiside kız mı Allah bağışlasın ...ayrı odayı bende küçük birsz büyüsün yapicam insalah ama geri geleceklerse faydası yok gibi sanırım gerçi düzen olur

ikiside kız mı Allah bağışlasın ...ayrı odayı bende küçük birsz büyüsün yapicam insalah ama geri geleceklerse faydası yok gibi sanırım gerçi düzen olur
Evet canım pembe yatak duvar kagıdı lambasına varana kadar kendileri seçti neyse elbet bir 5 sene sonra rahata ereriz diye düşünüyorum. Umarım sende istediğin gibi bir oda yaparsın zamanı gelince.

benim kızım 5aylik uyutuyorum 20 25dakika sonra uyaniyor ben asla onunla konuşmuyorum ona seslenmiyorum bi tepki vermiyorum emzirip tekrar uyutmaya çalışıyorum bu bazen yarim saati bazen 1saati buluyor ama o süre zarfında hiç bir iletişime geçmiyorum bebeğimle hatta bende gözümü kapatıyorum uyuyomus gibi yapıyorum karanlıkta olduğumuz için sıklp tekrar uykusu geliyor. Bide ben bebegimin huyunu ezberlediğim için kalkmıyorum yanından iyice uyuyunca kalkıyorum

Evet canım pembe yatak duvar kagıdı lambasına varana kadar kendileri seçti neyse elbet bir 5 sene sonra rahata ereriz diye düşünüyorum. Umarım sende istediğin gibi bir oda yaparsın zamanı gelince.
neguzel ya :) ben odayı şimdiden almak istiyorum canım fiyatl araştırmaya başladım bakalım bebek bir yaşına gelmeden ablasının odasına ayirsam diyorum gece sık sık kontorllerde ..sorun olurmu bilmiyorum da

benim kızım 5aylik uyutuyorum 20 25dakika sonra uyaniyor ben asla onunla konuşmuyorum ona seslenmiyorum bi tepki vermiyorum emzirip tekrar uyutmaya çalışıyorum bu bazen yarim saati bazen 1saati buluyor ama o süre zarfında hiç bir iletişime geçmiyorum bebeğimle hatta bende gözümü kapatıyorum uyuyomus gibi yapıyorum karanlıkta olduğumuz için sıklp tekrar uykusu geliyor. Bide ben bebegimin huyunu ezberlediğim için kalkmıyorum yanından iyice uyuyunca kalkıyorum
hemen hemen yakınlar canım...1 saat yine iyiymiş peki oda tamamen karanlık mi ...bende pek yüz vermemeye çalışıyorum ama inat ediyor ağlıyor ben pes ediyorum biraz ortam açılıyor

kızlar geri dalmalarini daha aza indirmenin en iyi püf yolu ışığı açmamak asla konuşmamak mi yani peki çok ağlarsa huhu seslenirse kahkaha atarsa nasi dayaniyorsuniz

neguzel ya :) ben odayı şimdiden almak istiyorum canım fiyatl araştırmaya başladım bakalım bebek bir yaşına gelmeden ablasının odasına ayirsam diyorum gece sık sık kontorllerde ..sorun olurmu bilmiyorum da
İki kız olunca ben ayırma düşünmedim ileride büyüdüklerinde bakacağız çaresine artık sağlıkla büyüsünler insallah 🤲

off anneler çok eziyet cekmiyormu ya ☹️
Boşuna ‘garip anam çikekeş anam’ replikleri yok yeşilçamda😂
Ben artık ağlanacak halime gülüyorum, öldürmeyen güçlendirir her şeye inat yaşıyorum, sıradaki gelsin diyor ve öyle bakıyorum olaya😂

Benim oğlumda 7 aylık oldu bitti düzenimiz aynı inşallah bozulmaz 🧿😁 sekiz dokuz gibi bi uyur yarım saat filan sonra 12 12.30 da uyur bida sabah uyanır

hemen hemen yakınlar canım...1 saat yine iyiymiş peki oda tamamen karanlık mi ...bende pek yüz vermemeye çalışıyorum ama inat ediyor ağlıyor ben pes ediyorum biraz ortam açılıyor
Oda karanlik holun ışığını aciyorum ordan hafif ışık geliyor ama sabret 4.ayda bebeklerde tuhaflık oluyor yani uyku gerilemesi gibi bsy oluyor benim kizdada olmuştu 5.ayina yakin gecti zor uykuya dalıyordu uykusu var gibi yapıyordu sonra asla uyumuyodu birden başladı bu duurm birdende kayboldu seninde öyle olacak buyuk ihtimal. Bebegin 20haftalik falan olsun düzelmeye baslar bnm oyle oldu

kızlar geri dalmalarini daha aza indirmenin en iyi püf yolu ışığı açmamak asla konuşmamak mi yani peki çok ağlarsa huhu seslenirse kahkaha atarsa nasi dayaniyorsuniz
Yukarıda da.söylediğim.gibi ben öyle yapıyorum.. Çünkü kaldırınca gerçekten tekrar uykuya döndürmek çok zor oluyor.. bir de bu şekilde devam edince alışıyor ve sonradan uyandığında kendisi emip uykuya devam etmek istiyor.. Gece uykusu çok önemli olduğu için gece uykusunda uyanıp birşeyler yapnca tepki vermemeye çalışıyorum o kalktığında ben geri yatırıyorum.

Back