Bebek Tedavisi

Nunuco

Aslan🦁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
753
1.015
113
İyi günler bayanlar..
1 senelik evliyim. Polikistik overliyim ve ciddi adet düzensizliğim var malesef. Hatta son 72 gündür adet olmadım. Test yaptım negatif cıktı. Ve 1 senedir bebek istememize rağmen olmuyor. Daha önce gittiğim doktorlar 1 senelik evli olmadığın sürece tedavini başlatamayız dedi. Şimdi 1 senem doldu tedaviye başlıcam kısmetse. Fakat neler yapılıyor neler isteniyor hiç bilmiyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Oncelikle detayli ultrason ve hormon bakiliyor.
Eger bir sorun yoksa destek amacli klomen ve catlatma ignesi veriliyor..
Hsg (rahim filmi ) cekilebiliyor..
Aşilama onerilebiliyor.
Ama umarim bunlara gerek kalmadan ilkinde hamile kalirsiniz

Aşılama için en az 3 senelik evli olmak lazımmıs diye bişey duydum. Bu doğru mudur ?

Endokrin uzmanına danışın önce o şeker, insilün direnci vs. bakar
sonrasında kilon fazla ise vermesi isteyerek diyetisyene yollar, ya da sen vermelisin bu fazla kilolarını,
sonrasında kadın doğum uzmanına gidersin, hormon, ultrasonda kistin var mı yok mu bakılır,ki pcolu isen en temel klomen tarzı ilaçlarla yumurta desteklenir ve çatlatma iğnesi ile çatlatılır.Bu tedaviler en fazla 6 ay sürer.
bu şekilde olmazsa senden rahim filmi ister ve tabi eşinin değerlerini de sorarlar. Eşinin değerlerinde de sıkıntı varsa aşılama önerilir. Tüm bunlar varsa 3 sene beklemene falan gerek yok aşılama için. Onda da 3 kez aşılama denerler, olmazsa tüp bebek tedavisine başvurulur.

Sorun yoksa değil evet pcolu isen klomen ve çatlatma iğnesi veriliyor ki yumurtlama tedavisidir bu da.

Cevabinizi yanlis anlamadiysam eger cevap vereyim.
Benimde hicbir sorunum yok yumurtlamam adetlerim gayet duzenli...
Reglin 10.gununde yumurtluyorum şaşmiyor.
Ama doktor bana klomen verdi.
Şansi artirmak icin.
Yanliş birsey belki ama pcolu olmak gerekmiyor bunun icin

Cevabinizi yanlis anlamadiysam eger cevap vereyim.
Benimde hicbir sorunum yok yumurtlamam adetlerim gayet duzenli...
Reglin 10.gununde yumurtluyorum şaşmiyor.
Ama doktor bana klomen verdi.
Şansi artirmak icin.
Yanliş birsey belki ama pcolu olmak gerekmiyor bunun icin
Yumurtlamada bir problem yoksa neden ilaç verdiklerini anlayamadım. Çünkü sonuçta hormon ilacı ve birden fazla yumurta da geliştirebilir ve ayrıca başka bir kist vs. varsa onun büyümesine de sebep. Her şey normalse ilk 1 yıl olmamasını normal karşılıyorlar.

Yumurtlamada bir problem yoksa neden ilaç verdiklerini anlayamadım. Çünkü sonuçta hormon ilacı ve birden fazla yumurta da geliştirebilir ve ayrıca başka bir kist vs. varsa onun büyümesine de sebep. Her şey normalse ilk 1 yıl olmamasını normal karşılıyorlar.

Bu ilacı savunmuyorum ama doktor kontrolunde veriliyor ilac ultrasondan bakilip kist olmadigi saptandiginda ilaci veriyor doktor.
Evet gereksiz hormon dengenle oynuyor.
Yumurtlamayanlar icin cok gerekli bir ilac ama.
Iste doktorlarin ilk sene cocuk olmayinca ilk basvurduklari yontem klomen tedavisi.
Etkili oldugu yerlerde yumurtlama olmamasi durumlar.
Ben uç kere kullandim ve neden kullandigimi bilmiyorum. Işe de yaramadi zaten

Bu hafta doktora gidicem.Direk verir mi yani ilaç yoksa herhangi bi tahlil test ister mi?

Back