• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek saçı

O tamamen şehr efsanesi.
Bebek saçlarının dökülüp yerine güçlü saç telleri çıkması neredeyse 20 24 ayı buluyor zaten.

Bebek saclari cok guzeldi ipek gibi ustte sac yok.diye vurdurduk at kili firca gb cikti tabi genetikte olabilir 4 aylk falandi

Kozmik bakım blogunu takip ederseniz bebeklerin ilk saç kesme günü için bilgi alabilirsiniz.

Yani yaptırsak da yaptirmasak da ayni mi olur dersiniz
Tabi ki.
Kestirince bebek saçı tamamen temizlendiğinden sert bir saç gelecek.
Ben oğullarımı 2 yaşına kadar ellemedim, tokayla bile toplardım.
O kadar güzel lüleler, kaşmir gibi yumuşacık oluyor ki hiç kestirmeyin.
Zaten birgün kesilecek.

Tabi ki.
Kestirince bebek saçı tamamen temizlendiğinden sert bir saç gelecek.
Ben oğullarımı 2 yaşına kadar ellemedim, tokayla bile toplardım.
O kadar güzel lüleler, kaşmir gibi yumuşacık oluyor ki hiç kestirmeyin.
Zaten birgün kesilecek.
Büyük kızımı yeni sıfıra vurdurdum bir kızım daha var o küçük daha kestirmedim ilerde diyorum büyüğün sık gür olur küçüğü de kestiremez cılız kalırsa pişman olurum diyorum ama bakalım:) çünkü benimkilerin bebeklik saçları yok gibi tüy gibi

Büyük kızımı yeni sıfıra vurdurdum bir kızım daha var o küçük daha kestirmedim ilerde diyorum büyüğün sık gür olur küçüğü de kestiremez cılız kalırsa pişman olurum diyorum ama bakalım:) çünkü benimkilerin bebeklik saçları yok gibi tüy gibi
İşte o tüyler uzadıkça ince telli ye sonra kesile kesile normal saç yapısına dönecekler.
Hiç endişeniz olmasın, saçlarım düz olmasına rağmen aşırı gür ve sağlıklıdır.
Kimse kafamı kazıtmamış, kesmemişler de.
Genetik bu işler.
Ablamın da aksine ince telli ve azdır.

İşte o tüyler uzadıkça ince telli ye sonra kesile kesile normal saç yapısına dönecekler.
Hiç endişeniz olmasın, saçlarım düz olmasına rağmen aşırı gür ve sağlıklıdır.
Kimse kafamı kazıtmamış, kesmemişler de.
Genetik bu işler.
Ablamın da aksine ince telli ve azdır.
Bir yorumunuzu daha sorsam kazıtılınca saçlar hep sert mi olur sizce şimdi küçük küçük çıkıyor da sert uzadıkça yumuşar mi ya da sizin saçlarınız hiç kazitilmamis ya yumuşacık mi bebek saçı gibi ya da boya kesim islemler derken her saç sertleşir mi

Bir yorumunuzu daha sorsam kazıtılınca saçlar hep sert mi olur sizce şimdi küçük küçük çıkıyor da sert uzadıkça yumuşar mi ya da sizin saçlarınız hiç kazitilmamis ya yumuşacık mi bebek saçı gibi ya da boya kesim islemler derken her saç sertleşir mi
Hiçbir zaman saçlar yumuşacık kendiliğinden olmaz ki zaten.
Güzelce kurutmak, taramak, bakım kremi falan sürmek lazım.
Benimkileri sadece düzgün kurutmak yetiyor yumuşaması için, fönlü gibi oluyor.

Bir tek bebek saçları kesilmeden öyle olur, sonra kesilince kalınlaşır sertleşir.
Uzadıkça elbet yumuşatacaktır, kısa saçlar mecburen sert olur.
Endişeniz olmasın yumuşama konusunda ama bir daha kestirmeyin üzerine, bırakın uzasın güzelce.

Hiçbir zaman saçlar yumuşacık kendiliğinden olmaz ki zaten.
Güzelce kurutmak, taramak, bakım kremi falan sürmek lazım.
Benimkileri sadece düzgün kurutmak yetiyor yumuşaması için, fönlü gibi oluyor.

Bir tek bebek saçları kesilmeden öyle olur, sonra kesilince kalınlaşır sertleşir.
Uzadıkça elbet yumuşatacaktır, kısa saçlar mecburen sert olur.
Endişeniz olmasın yumuşama konusunda ama bir daha kestirmeyin üzerine, bırakın uzasın güzelce.
Tamamdır teşekkür ederim aslında daha sert sık olması istediğim bir şeydi de başta böyle dik dik ya o düşündürdü:) haklisiniz uçlardan da alındıkça her saç sertleşiyor

Back