Çocuk Hastalıkları Bebek Reflüsü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49




Bebek Reflüsü

Sessiz reflü genelde yanlış bir tanımlamadır, çünkü şikâyeti olan bir bebek hiç de sessiz değildir, acı ile ağlar ve bağırırlar. Biraz durup geçmişte kalan hamileliğinize geri dönün, reflünün size verdiği acıyı ve rahatsızlığı hatırlayın. Hissettiklerini anlatabilen ve yardım isteyebilen bir yetişkin olarak bile çok hoş bir deneyim olmadığı söylenebilir.


Reflüden (görünen veya sessiz) şikâyetçi olan bebek, ebeveynleri ve kardeşleri için oldukça stres yaratabilir. Acizlik hissi ve bebeğin ağlamalarını durduramamak 7 gün 24 saat evde kalan yeni bir anne için problemler oluşturabilir, bu durumda bebeği beslemek başka bir anlam taşımaya başlar ve birçok kadın annelik rolünü tam üstlenemediklerini düşündüğünden sıklıkla depresyona girebilir. Ancak gerçeği hiçbir şey değiştiremez; zorlanıyor olabilirsiniz ama bu, başarısızlık anlamına gelmez. Bebekleri reflüden şikâyetçi olan ailelere destek sağlayan birkaç kuruluş bulunmaktadır. Reflü rahatsızlığı olan bir bebek aynı zamanda daha fazla çamaşır kirletecektir. Sadece kendi giysileri, yatağı, battaniyesi değil aynı zamanda sizin giysileriniz, mobilyalarınız da nasibini alacaktır. Bu ekstra iş yükü çok fazla zamanınızı alacak ve ev işleri altında sürekli boğulduğunuzu hissedeceksiniz. Birçok anne bebeklerinin insanların üzerine ve mobilyalara kusabileceği korkusu ile hiçbir yere gidememekte ve akrabaları ile misafirlerinin onun bakımına yardımcı olmalarına izin verememektedir.

Unutmayın, tünelin sonunda ışık vardır. Birçok bebek 6–8 aya geldiği zaman kayda değer ölçüde iyileşir. Bu süre bebeklerin desteksiz olarak oturabilmeye başlamaları ve hareketlenmeleri aşamasına rastlar. Esasen bebeklerin çoğu bu aşamada gelişme gösterse de, bu yaştan sonra da reflüden şikâyetçi olmaya devam edecek bebekler vardır. Hatta bazı bebekler emeklemeyi öğrenirken veya emeklerken durumları daha da ağırlaşabilir.


*Beli sıkan kıyafetler kullanmayın.
*Yemek sonrası hareketli oyunlardan veya bebeği zıplatmaktan kaçının.
*Emzik kullanımı bazı bebeklerin reflüsüne yardımcı olabilir.
*Eğer kusan bir reflü bebekse her zaman beslerken yakınınızda bir bez veya havlu bulundurun
*Plastik arkalıklı önlük kullanın.
*Fazla miktarda kusma olduğunda dağılmasını önlemek için yere yatağın her iki tarafına bir kilim veya bez koyun.
*Yatağı yaparken iki çarşaf ve yatak koruyucu kullanın. Böylece bebek kusarsa üstteki takımı sıyırınca altta temiz çarşaf ve koruyucu hazır olur.
*Bebeği her zaman bir yere dayalı oturtun veya yatırın.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…