• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek planlarken okula başlama yaşı

tuze

Küçük yamuk parmak.
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
835
24
318
Ankara
Kızlar eşim bebek çalışmalarını 4 ay erteleyelim diyor.Nisan doğumlu olsun diyor.Neden diye sordum okula bir sene geç başlasın dedi.Yeni düzenlemeleri o hep takip eder.ocak-şubat-mart bebeleri eskiden sınıfın en büyükleriyken şimdi en küçükleri olacaklarmış.60-66 ay arasındaki bebeleri ebeveynleri göndermek isterse gideceklermiş ama 66-72 arası mecburi gibi gözüküyormuş.Sizin eşlerinizde de var mı bu tür durum tespitleri,korunmalarımızı ağustosta bırakalım istiyor,hemen olacak diye birşey yok tabi ki,Allah nasip etmişse olur.Eşim ilerde neden birkaç ay daha beklemedik demeyiz diyor.Keşke kelimesini deriz korkusu yaşıyorum.Öğretmenlerimiz yorum yaparsa sevinirim. :18:

Kusura bakmayın arkadaşlar,konuyu açmış bulundum ama sanırsam kimsenin fikri yok.Burada insanlar bebeğe sahip olmayı planlarken ben sanırım çok fazla bir şey istedim.:14:

bende bu konuyu düşündüm ama biraz geç kaldım düşünmekle. bebeğim muhtemelen aralık doğumlu olucak. keşke biraz daha bekleyip ocakda doğsaydı. ama kader işte :) konu sizin bildiğiniz gibi değil. 5 yaşını doldurdukları yılın eylül ayında başlayacak çocuklar okula. yani ocakta doğanda başlıycak, aralıkda doğanda başlıycak. yurtdışında yapılan araştırmalarda aralık doğumlu çocukların ocak doğumlulardan daha geriden öğrendikleri sonucu bulunmuş. zihinsel olarak geri olmayan bazılarıda ruhsal olarak anneden ayrılma gibi problemler yaşadıkları görülmüş. bende okula erken başlayan biri olarak hep çekingen oldum okul hayatım boyunca ve ilk senelerde hep annemi özledim. yani size diyeceğim yılın ilk 6 ayı doğurunda ne zaman doğurursanız doğurun :D

bende bu konuyu düşündüm ama biraz geç kaldım düşünmekle. bebeğim muhtemelen aralık doğumlu olucak. keşke biraz daha bekleyip ocakda doğsaydı. ama kader işte :) konu sizin bildiğiniz gibi değil. 5 yaşını doldurdukları yılın eylül ayında başlayacak çocuklar okula. yani ocakta doğanda başlıycak, aralıkda doğanda başlıycak. yurtdışında yapılan araştırmalarda aralık doğumlu çocukların ocak doğumlulardan daha geriden öğrendikleri sonucu bulunmuş. zihinsel olarak geri olmayan bazılarıda ruhsal olarak anneden ayrılma gibi problemler yaşadıkları görülmüş. bende okula erken başlayan biri olarak hep çekingen oldum okul hayatım boyunca ve ilk senelerde hep annemi özledim. yani size diyeceğim yılın ilk 6 ayı doğurunda ne zaman doğurursanız doğurun :D

Moonlight ne kadar teşekkür etsem azdır.Hiç kimse yorum yapmamıştı ,hayırlı evlatlar ve kolay doğumlar diliyorum,çevremde de sen ne çok inceliyorsun olup olmayacağı bile belli değil diyen birçok insan biliyorum ama Allah ıma şükürler olsun oğluma daha provalarda hamile kaldığım için tedirginim.Şimdi pko da var ama en azından nisan sonrası korunmayalım gibi bir zaman dilimi de ortaya çıkar öyle değil mi.Okula başlama yaşında bir düzenleme yapılacakmış,yasa çıkmadan düzenlemesi çıkıyor bizde.Oda şöyle 66-72 ay arası bebeler okula başlamada zorunlu 60-66 arası da ebeveynlerinin insiyatifine bırakılacakmış.Buda eylül-ekim-kasım-aralık-ocak-şubat-mart bebelerinin okula başlaması demek ama bir sene önceki doğanlarla.Nisan doğumlular artık en büyükleri olacak gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Back