Doğuma Hazırlık bebek odası hakkında yardım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hemxsxirem

gamzeli kelebeğim beniiim
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
667
5
doğumuna 1 ay kalmış ve henüz bebek odası hazırlamamış biri olarak acayip telaşlı hissediyorum kendimi. sanki hiç yetiştiremeyecekmişim gibi geliyor. dün maskoya gidip dolaştık. açıkçası fiyatlar öyle afallattı ki beni doğru düzgün ne baktığımı anlayamadım.. büyüyen yataklı takımlara baktık hem kaliteli hem en uygunu 2000, en pahalısı 6000 kiii neyden yapıldığını anlamadım, altın falan herhalde :)))
eve geldik tabi kafamız o kadar karışmış kiiii anlatamam. odayı ölçtük küçük geliyor. iyice içinden çıkılmaz bir durum oldu. bütün gece rüyamda oda takımlarını odaya sığdırmaya çalışırken gördüm, kabus gibiiiii... daha büyük bir odamız var orayı mı yapsak acaba diye düşünüyoruz şimdi de. ama öyle olursa da oradaki eşyalarr üffffffff bilmiyorum yaaaaaa
büyüyen karyola tercih eden var mı aranızda, memnun musunuz acaba? ya da diyorum ki beşik tarzında alsak kaç yaşına kadar kullanabiliriz acaba? dün satıcılara bunu sormayı unutmuşum. sizlerden kullanan, memnun olan olmayan varsa yorumlarınızı bekliyorum. hafta sonu tekrar bakıcaz ama hafta sonuna kadar kafayı sıyırmazsam :))) :CüvCüv: kafamçokkarıştı

canım üzülme yetiştir,rs,n merak etme panik yapınca elin kolun birbirine karışır bizde modokodan büyüyen karyola aldık zaten artık çoğunlukla onlar satılıyor sallamayı hiç düşünmüyorum oksa baş edemem nasıl alıştırırsan öyle gider ana kucağ aldım ne olur ne olmaz diye modokoda fiyatlar gerçekten çok uygun biz üçlü dolap ve 90 a 1,90 cm karyolayı 1,800 e aldık odadaki eşyaları nasıl olsa bir gün atcaksın ben attım valla alah yardımcınız olsun

ben büyüyen yatak almadım gereksiz gördüm. eskidenmiş o evladiyelik oyma ceviz mobilyalar. hem eskiyo hem sıkılıyosun hem zevkler değişiyor.6 yaşına kadar bu odasında yatar ilkokula başlayınca da şöyle onun zevkine göre bir oda alırız çalışma masası falan olan.hem odasında ders çalışmaya teşvik olur. yani bence şimdi bebek çocuk karışımı bir tarzda 6 yıl sonrada genç çocuk tarzda bişey alırsın. hem odanda küçükmüş bir beşik bir şifonyer bir de dolap 2 kapılı yeter de artar bile. BENCE.
ben dolapda almadım marangoza yaptırdım mdf den boyasız falan kansorejen falan olmasın diye. piyasadaki birçok mobilya da suntadan bu arada. beşiğimiz alttan 2 çemeceli sallanan akçaağaçtan birde yarısı raflı diğer yarısı 4 adet çekmeceli şifonyer yaptırdım büyükçe biraz dolap almıyacağım için. eksikliğini hissedersem yaptırırım sonra param cebimde kaldı hem başka eksiklerimi alırım onun yerine. buarada ikisinin fiyatı 350 tl...
yani 1500-2000 arası fiyatlar beni dumur etti bir düşün istersen bu marangoz işini hem kendim çizdim hayallerimdeki gibi oldu herşeyi. beşik ayaklı falan mesela altını rahat temizliyim diye...

ha bir de mobilyacı 15-20 gün sonra teslim olur dedi marangoz 1 haftada getirdi koydu... bunu da düşün 1 ay kalmış doğuma bir gecikme olmasın allah korusun

Canım ben de büyüyen yatak aldım. Ama ayın 15 inde gelecek. Eyüp demirkapıda modessa mobilyacılar çarşısı var. Ordaki fiyatlar Maskoya nazaran çok daha uygun geldi bana. Ama bir dolaş istersen. Bir de odanın ölçülerini iyice ölçüp git gideceksen. İstediğin ölçülerde yapıyorlar karyolayı falan...

canım masko çok pahalı bir yer kesinlikle oradan almayı tercih etmee modesa daha uygun aynıı kalitedekii oda takımları arasında %25-30 daha uygun bide oraya bakmanı tavsiye ederim. ben bahçelievlerden babyword die biyerden aldım uygun fiyatları... ama biras geç kalmışsınız cnmm yaa seni iyicee telaşlandırmak gibi olmasın ama benim odam olmadığı için yatak odama 140*90 lık bi büyüyen karyolayı küçülttürdüm yatak odam bayaa geniş olduğu için 7 gözlü bi dolap 7 gözlü çekmece yaptırdım ...mobilyaların bi kokusu oluyoo bebek mobilyalarında değişik bi boya kullanılsada kokusu hemen geçmiyoo... gittiğin yerlerede sorabilirsin 3-4 hafta öncesinden evinde olması lazımkii kokusu geçsinn cnmm onun için arayışları biras hızlandırmalısın... eğer 140*90 bi karyola alırsan cnm 5 yaşına kadar kullanılabilirmiş die biliyorum.... inş. herşey istediğin gibi olur... Allah yardımcın olsun sağlıklı sıhatli hayırlı bi bebek nasip etsin opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
hepinize çok teşekkür ederim kızlar. dünden beri metreyle dolaşıyorum, öyle mi yapsak böyle mi yapsak diye... aslında beşik tarzı birşey alsak oda kullanışlı ve güzel görünümlü bir şekle girecek de babamız tutturmuş büyüyen yataklı olsunmuş... hay allahım, sanki kendi yatacak orda...
haklısınız çok geç kaldık, bugünlerde tekrar bakıcaz. ama eve gelmesi, kokusu sorun olacak. çok canım sıkılıyor bu konuya. olmadı beğendiğimiz mobilyayı teşhirden alıcaz napalım. hem dinlenmiş, kokusu hafiflemiş olur diye düşünüyorum. kocama söyliyeyim de demirkapıya götürsün beni. allahım sen kolaylaştır.
zaman ne çabuk geçiyor, niye bu kadar geçe kaldık düşünüyorum, bulamıyorum. :sm_confused: burdan mobilya alacak annelere bir tavsiye kulak arkası yapmayın, sonra benim gibi olursunuz...:)))

Canım aynı problemi biz de yaşadık..
En sonunda büyüyen yataklı bi takım almaya karar verdik. Buraya Modoko'dan modeller geliyor. Dediğin gibi en ucuzunun fiyatı 2000TL den başlıyor.
Biz bakarken satıcı "Siz beğenin, indirim yaparız" dedi.. Beğenip de sipariş verecek olunca da kuruş düşmedi!!! Burda öyle çok seçenek de yok.. Biz de çaresiz o beğendiğimizi alıcaz galiba..
Bu arada burdan birinin Çilek mobilya'dan bir bebek odası beğendiğini ama dolabını beğenmediği için birebir aynısını çok uygun fiyata marangozlara yaptırdığını okumuştum.
http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/268309-prensesimin-karyolasi-dolabi-cicileri.html
Bu topikten detaylarına bakabilirsin..

canım masko çok pahalı bir yer kesinlikle oradan almayı tercih etmee modesa daha uygun aynıı kalitedekii oda takımları arasında %25-30 daha uygun bide oraya bakmanı tavsiye ederim. ben bahçelievlerden babyword die biyerden aldım uygun fiyatları... ama biras geç kalmışsınız cnmm yaa seni iyicee telaşlandırmak gibi olmasın ama benim odam olmadığı için yatak odama 140*90 lık bi büyüyen karyolayı küçülttürdüm yatak odam bayaa geniş olduğu için 7 gözlü bi dolap 7 gözlü çekmece yaptırdım ...mobilyaların bi kokusu oluyoo bebek mobilyalarında değişik bi boya kullanılsada kokusu hemen geçmiyoo... gittiğin yerlerede sorabilirsin 3-4 hafta öncesinden evinde olması lazımkii kokusu geçsinn cnmm onun için arayışları biras hızlandırmalısın... eğer 140*90 bi karyola alırsan cnm 5 yaşına kadar kullanılabilirmiş die biliyorum.... inş. herşey istediğin gibi olur... Allah yardımcın olsun sağlıklı sıhatli hayırlı bi bebek nasip etsin opuyorumnanaktan
canım ben araştırdım, büyüyen yataklar hep 180 e 80 ebatlarında. sen nasıl büyüyen yatağı küçültürdün ki.. bi de onun içine aynı ölçüde yatak bulmak da sorun olmaz mı? küçültülüyorsa, bizim odamıza 160 a 80 yeterli oluyor. ben de öyle yaptırabilir miyim acaba? bana güzel bir fikir verdin ama inşallah olur... :1shok:

canım merhaba benim de doğumuma çok az kaldı ve siperişimizi yeni verdik. büyüyen yatak, şifonyer ve 2 kapılı dolap aldık mdf kaplama, kapılar da çekmeceler de stop'lu yapılacak hem ses çıkarmasın hem de çocuk ellerini sıkıştırmasın diye. ben izmirde yaptırıyorum 1700 5 taksit şeklinde anlaştık.

zaman az kalmış ama bence panik yapma, zaten bebeği doğduğu gibi odasında yatıramayacaksın, ilk zamanlar ben de çok geç kaldık nasıl yetişir diye paniklemiştim ama hiç gerek yok tabi ki insan herşey dört dörtlük olsun istiyor ama sağlık olsun da bebeğin doğduktan sonra gelsin odası birkaç hafta yatıracak bi yer illa ki bulursun kuzucuğuna.
ilk aylar kullanmak için küçük bi beşik aldım yatak odama, 4-5 ay yanımda yatacak sonra odasına geçireceğim. bence acele etme, olmazsa teşhirdeki ürünü alırım falan demişsin onun için yazıyorum bunları içine sinmeyen bi mobilya alma iyice bak araştır derim ben

scedcedu, teşekkür ederim canım. panik halindeyim çünkü dediğn gibi herşey çok güzel olsun istiyorum. hamileliğim boyunca öyle hayal ettim çünkü.inşallah hayal kırıklğına uğramam. dediğin gibi hemen odasında yatacak değil ama eşyaları düzenli olsun, odası belli olsun istiyorum.

neyse bu gün yoğun ısrarlarım üzerine demirkapıdaki mobilyacılara gittik eşimle. dediğiniz gibi kızlar fiyatlar maskoya göre daha uygun. bir yerden beğendik ama ölçülerde sorun olduğu için adamın başını şişirdim, en sonunda ben eve gelip ölçü alayım bari dedi adamcağız. bu akşam gelecek. 10 gün içinde de yaparım falan diyo ama inşallah.
hep dua ediyorum bu son zamanlarımda. allahım sen kolaylaştır herşeyi diye. inşallah. sağlıcakla gelsin bebeklerimiz de bakma benimki birazda şımarıklık. sanki ben doğar doğmaz odada mı yatmışım :)))
ben de ilk zamanar için küçük birşey düşünüyorum. kraftın beşiğini inceliyorum. bir arkadaşım kullandı, memnundu. 4. aydan sonra kullanılmıyomuş ama. bugün küçük beşikleride sordum 200 ile 300 arasında dediler. kraftınki de 290. bilgilerinize hanımlar....:sinifsinif:

kızlar mobilyamızın siparişini verdik sonunda. eve ölçü almaya gelen adamdan, yani demirkapıdan seçik. büyüyen yatağın boyunu 180 cm den 165 cm e çektik. içinin yatağının ölçülerini de ona göre ayarlıyoruz dedi adam. ama biz istikbale sipariş verdik, yatağımız da orda yapılıyor. 3 kapılı dolap baktığımız yerde 150 cm di onu da 125 e çektik. veeeee odamız doldu :))) arada 1 metre yer kalıyor geçmeye. oyuncak rafı eklettim, içime sindi. çünkü zaten yapacak başka birşey yok. ayın 13 ünüde teslim tarihi olarak belirledik. inşallah bir aksilik çıkmaz. fiyat da 1400 oldu.
bu arada mobilya işi gerçekten çok zor, çok güzel modeller var, karar veremiyorsun, oda ölçüleri sorun oluyor. bu yüzden mobilya bakmaya gitmeden önce kesinlikle odayı ölçerek gidin. benim gibi saftitik saftirik gezip evdeki ölçülerle şok olmayın :))) en kötü ihtimali de düşünüp ona göre daha erken bir zamanda şiparişinizi verin. yaşadım, biliyorum. hepinizi kocaman öpüyorum opuyorumnanaktan

hadi hayırlı olsun canım benim.. halledebildiğine çok sevindim... uygun fiyata da çıkmış hem.. iyi günlerde kullanırsınız inşallah analı kızlı :) güzel güzel ninniler söylersin ona... muuuuuuuuuuuaaah öptüm sizi kocaman..!opuyorumnanaktan

kızlar mobilyamızın siparişini verdik sonunda. eve ölçü almaya gelen adamdan, yani demirkapıdan seçik. büyüyen yatağın boyunu 180 cm den 165 cm e çektik. içinin yatağının ölçülerini de ona göre ayarlıyoruz dedi adam. ama biz istikbale sipariş verdik, yatağımız da orda yapılıyor. 3 kapılı dolap baktığımız yerde 150 cm di onu da 125 e çektik. veeeee odamız doldu :))) arada 1 metre yer kalıyor geçmeye. oyuncak rafı eklettim, içime sindi. çünkü zaten yapacak başka birşey yok. ayın 13 ünüde teslim tarihi olarak belirledik. inşallah bir aksilik çıkmaz. fiyat da 1400 oldu.
bu arada mobilya işi gerçekten çok zor, çok güzel modeller var, karar veremiyorsun, oda ölçüleri sorun oluyor. bu yüzden mobilya bakmaya gitmeden önce kesinlikle odayı ölçerek gidin. benim gibi saftitik saftirik gezip evdeki ölçülerle şok olmayın :))) en kötü ihtimali de düşünüp ona göre daha erken bir zamanda şiparişinizi verin. yaşadım, biliyorum. hepinizi kocaman öpüyorum opuyorumnanaktan

hayırlı olsun, çok sevindim bulduğunuza, acaba demirkapıda hangi mağaza, isim verebilirmisiniz, bu hafta sonu gidip bende karar vermeyi düşünüyorum.

teşekkürler.

canım gözün aydın çok sevindim :nazar: hayırlı olsun bebişin sağlıkla mutlulukla kullanır inş. opuyorumnanaktan

hayırlı olsun saglıklaa uyusunnn bebişin ben daha 11 haftalıgım daha şimdiden bakıyorum vlaal biliyorum çok erkenn hamile kalmadan öncede bakıp bakıp dururdumm amam benn çilek tenn almayı düşünüyorum çünki masko daki leri kuzenimin bebegi için gezmiştikk hiç beyenmedim çilek çilek diyorummmmmmm eger alma durumunuz varsa mutlaka çilek

çok teşekkür ederim, kızlar. ay üzerimden nasıl bir yük kalktı anlatamam. inşallah da yarın gelecek evimize. fotoğraf yüklemeyi bir araştırayım da fotoğraflarını çekip paylaşmak, fikirlerinizi almak isterim.
canım ben de çilek mobilya çok baktım, ölçüleri ve ebatları da odamıza uyuyodu aslında. çok da şeker, hoşuma gitti. ama kız bebek için bir model yapmışlar, o da o kadar basit ki, üzerindeki çiçekler yapıştırma, tırnağınla şöyle bi kazısan çıkacak gibi duruyor. normalde yatağın altında baza ya da çekmece oluyor, onda yoktu. tahtası da çok ince. bunu diğer mobilyacıları gezince daha iyi anladık. o yüzden bizimde ilk tercihimiz çilekten vazgeçtik.
demirkapıda neresiydi bi saniye eşimi arayıp soruyorum. enes bebeymiş tatlım. isteyen herkesin gönlünce olsun dostlar.... a.s.

çok teşekkür ederim, kızlar. ay üzerimden nasıl bir yük kalktı anlatamam. inşallah da yarın gelecek evimize. fotoğraf yüklemeyi bir araştırayım da fotoğraflarını çekip paylaşmak, fikirlerinizi almak isterim.
canım ben de çilek mobilya çok baktım, ölçüleri ve ebatları da odamıza uyuyodu aslında. çok da şeker, hoşuma gitti. ama kız bebek için bir model yapmışlar, o da o kadar basit ki, üzerindeki çiçekler yapıştırma, tırnağınla şöyle bi kazısan çıkacak gibi duruyor. normalde yatağın altında baza ya da çekmece oluyor, onda yoktu. tahtası da çok ince. bunu diğer mobilyacıları gezince daha iyi anladık. o yüzden bizimde ilk tercihimiz çilekten vazgeçtik.
demirkapıda neresiydi bi saniye eşimi arayıp soruyorum. enes bebeymiş tatlım. isteyen herkesin gönlünce olsun dostlar.... a.s.

çok teşekkürler, en kısa zamanda demirkapı'ya gidip Enes bebeye bakacağım, tekrar hayırlı olsun.

sevgiler.

X