- 22 Kasım 2023
- 128
- 42
- 29
-
- Konu Sahibi meltem-345
yenidoğandan itibaren bi sağa bi sola arada da düz bir şekilde yatırın, zaten dönmeye başlayınca kendi nasıl isterse o şekilde yatacaktır, bir de çok dert etmeyin sürekli sırt üstü yatmadığı sürece düz kafa olmaz bizde çok dert etmiştik dr umuz ilerde düzeliyor çevrenizde hiç düz kafalı çocuk gördünüz mü demişti cidden yokBebeğin kafa şekli düzgün olması için nasıl yatmalı
Bir uykusunda sağa bir uykusunda sola yatıracaksınBebeğin kafa şekli düzgün olması için nasıl yatmalı
Benimki asla sırt üstü yatmıyor çok dalınca uykuya yastık koyuyorum yanına görebildiğim şekilde 1 saat öyle yatıyorbenim bildiğim kadarıyla gündüz uykularında, yani onu izleyebileceğiniz durumlarda yan yatıraniliyorsunuz. gece uykularında ise sırtüstü yatırmalısınız. bandana falan takılıyor kafalarına bebeklerin kafa sekli içinben de araştırdığım kadar biliyorum valla yoksa tecrübem yok. tecrübesi olan varsa size daha cok yardımcı olabilir
Teşeküroyenidoğandan itibaren bi sağa bi sola arada da düz bir şekilde yatırın, zaten dönmeye başlayınca kendi nasıl isterse o şekilde yatacaktır, bir de çok dert etmeyin sürekli sırt üstü yatmadığı sürece düz kafa olmaz bizde çok dert etmiştik dr umuz ilerde düzeliyor çevrenizde hiç düz kafalı çocuk gördünüz mü demişti cidden yok
Bir de gün içinde ana kucağına vs bırakıyorsa düz kafa yastığı kullanabilirsiniz
Teşwkür eserim benimde hep yan yatmayı seviyoryenidoğandan itibaren bi sağa bi sola arada da düz bir şekilde yatırın, zaten dönmeye başlayınca kendi nasıl isterse o şekilde yatacaktır, bir de çok dert etmeyin sürekli sırt üstü yatmadığı sürece düz kafa olmaz bizde çok dert etmiştik dr umuz ilerde düzeliyor çevrenizde hiç düz kafalı çocuk gördünüz mü demişti cidden yok
Bir de gün içinde ana kucağına vs bırakıyorsa düz kafa yastığı kullanabilirsiniz
Bende böyle yapıyorum teşekür ederimGündüz takip ederken sırt üstü yatırdım ben, kusarsa boğazına kaçmasın diye. Gece yan yatırdım, bi sağa bi sola.
Kafanız yuvarlak olması için de günde en az yarım saat karın üstü yatırdım. Önemli olan karın üstü yatırmak
Yaaa ne güzel öaşallah az da olsa başladık ama hemen sıkılıyor erken doğum yaptım daDüz yatması gerekiyor. Gün içinde de bol bol karın üstü aktivitesi yaptırmalısınız doğduğu günden itibaren. Kızımın kafası yusyuvarlak gören herkes bayılarak söylüyor bana güvenebilirsiniz
Gün içinde kısa kısa sık sık yaptırın her uyanıklığında. Sıkılıp ağladığı zaman kaldırın ama dayanabildiği yere kadar yapsın. Bir de düz yatarken kafasını kendiliğinden kaldırmaya başladığı zaman, kucağınıza alırken bekleyin kendi kaldırsın kafasını. Ondan sonra alın kucağınıza. Biraz çabalasın omurgası çok güçleniyor o şekilde. Bize de doktorumuz önermiştiYaaa ne güzel öaşallah az da olsa başladık ama hemen sıkılıyor erken doğum yaptım da
Evet bugün başladık kafasını 2-3 kere yykarı kaldırdı el çıkırdaytom ses gelen yöne doğru bakmaya çalıştıGün içinde kısa kısa sık sık yaptırın her uyanıklığında. Sıkılıp ağladığı zaman kaldırın ama dayanabildiği yere kadar yapsın. Bir de düz yatarken kafasını kendiliğinden kaldırmaya başladığı zaman, kucağınıza alırken bekleyin kendi kaldırsın kafasını. Ondan sonra alın kucağınıza. Biraz çabalasın omurgası çok güçleniyor o şekilde. Bize de doktorumuz önermişti
Hicbirsey yapmadım oğlum hep tek tarafli yatardı asla diğer tarafa dönmez veya yüz üstü uyumazdi kafasının bir tarafı basık olmuştu sonra 6 7 aylık olup döne döne yatmaya baslayinca duzeldi yusyuvarlak bir kafası var simdiBebeğin kafa şekli düzgün olması için nasıl yatmalı
Benimkide tek taraflı yatmayı seviyor bende uyuyunca çeviriyorum sürekli düz yatmayı hiç sevmezHicbirsey yapmadım oğlum hep tek tarafli yatardı asla diğer tarafa dönmez veya yüz üstü uyumazdi kafasının bir tarafı basık olmuştu sonra 6 7 aylık olup döne döne yatmaya baslayinca duzeldi yusyuvarlak bir kafası var simdi
Bende çok endişe ediyordum herkes kafası yamuk diyordu stres yapıyordum ama gerek yokmuş hareketlenip dönmeye başladıklarında düzeliyor stres yapmayınBenimkide tek taraflı yatmayı seviyor bende uyuyunca çeviriyorum sürekli düz yatmayı hiç sevmez
Evet benimki de sivriBende çok endişe ediyordum herkes kafası yamuk diyordu stres yapıyordum ama gerek yokmuş hareketlenip dönmeye başladıklarında düzeliyor stres yapmayın