• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek nasıl emzirilir?yanlışmı yapıyorum?

hiranur8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
796
6
96
Diğer
arkadaşlar bana yardım edin lütfen.doğum yapalı 15 gün oldu göğüsümün acısından ölüyorum her emzirişimde:( her kafadan bisescıkıyor.internette okudum göğüsünüzün halkasını komelp bebegın agzına verın yazıyor.büyüklerimiz sadece ucunu verceksin diyor.göğüs ucumun yarası yeni iyileşmeye başladı bu seferde halka kısmım ezik ezik acıyo çürüceyek sanki.bunu duyan yakınlarımda halka kısmınıda bebeğin ağınza sokarsan tabi öyle olur sa eceducunu verceksin diyolar bu seferde göğüs ucum kopacak gibi oluyo:( ben böyle 1-2 sene bebegımı ısanl emziririm? tecrübelerinizi paylaşın arkadaslar:( cok canım yanıyooo

Canım benim kesinlikle bebeğin göğsünün kahverengi kısmının tamamını ağzına almalı, asıl eğer sadece ucunu verirsen acırlar..
Lansinoh diye bir krem var, bana çok iyi gelmişti bunu da alıp emzirmelerden sonra sürersen faydasını görebilirsin. Bir de henüz çok yeni, benimkilerde yara olmuştu başlarda hem bu krem iyi geldi, hem de zamanla alışıyor göğüsler..
Bir de emzirdikten sonra bir kendi sütünden bir damlayı göğsüne sürüp kurutup öyle kapat.
Umarım çabucak iyileşirler.

evet kahverengi yeri tam ağzına gelicek.oraya emerken uyarı verio süt öle gelio yoksa ii süt çekemez.bnm bebeğim 9 aylık hala sızlama oluo.sonuçta hassas bi bölge.yara oluo.lansinoh çok ii bi de arkadaşın dediği gibi sütünden sür.bol bol emzir o da ağrısını azaltır.süt gelirkende göğüslerinde sızlamalar olur o da normal.anne olmak zor biraz ama çok eğlenceli:)

Lansinoh kremi öneririm bende diğer arkadaşların dediği gibi ve gögüs ucu ile kahverengi kısmı ile emzireceksin doğum yaptığımızda hastanedede hemşireler söylüyo bunu zaten çok ağrı yanma olursada buzla kompres yap demişti doktor bana ama sütüm üşür diye yapmamıştım ben belki faydası olur canım bilirim o ağrıyı ben ya ağlaya ağlaya emzirmiştim günlerece oğlumu ama geçiyo zamanla

Canım zamanla geçiyor o acı ilk zamanlarda hepimizin oldu gözlerimden yaş gelirdi acıdan emzirirken bak şimdi 19 aylık hala emziriyorum ama acı macı yok tabi zaten hep öyle acısa kimin canı dayanırki iki yaşına kadar emzirsin

Birde büyüklerimiz bilir deriz.. Tabi herkes ve herşey için geçerli değil yanlış anlaşılmasın..
Tabiki kahverengi kısmını da vereceksin bebeğine. sadece ucunu tutarsa hem o iyi beslenemez hemde senin göğüs yaraların düzeleceği yerde daha kötü olur.

arkadaşlar çok iyi izah etmişler ben de şunları söylemek istiyorum ek olarak, göğsünü ıslak bırakma kendi sütünden sür havalandır.dikkat et üşütme üşüttükçe çok ağrı yapar, sütün indikçe sızladıkça elinle ya da bi pompayla sütü sağ ki biriken süt çok daha fazla ağrı yapıyor. bunları 2 ay ağlaya ağlaya emzirmiş, göğsü parçalanmış, hastanelerde bunun için doktor doktor gezmiş biri olarak söylüyorum. Allah sabrını versin.
bir zamanlar emzirmek kabus gibi gelirdi şimdi ise Allaha şükür çok zevkli geliyor.

Canım geçmiş olsun bende o agrıyı çok iyi bilirim,arkadaşların önerdiği kreme ek olarak evde bulunan birşey söyleyim canım ben sürekli kullandım çokta faydasını gördüm,tahininin üzerine çıkan yağını sürekli sür emzirmeden,emzirdikten sonra yani zararı yok,hatta ben gögüs pedine döker memeye koyardım sanada tavsiye ederim Allah şifa versin.

zamanla bu şikayet azalıyor,sabret canım.ilk zamanlar aşırı hassasiyet olmuştu bendede.tişört değdikçe canım çıkıyordu.kuru tutmakta önemli,ıslak kalınca tahriş artıyor.bu arada bana göğüs pedi de iyi gelmemişti,adet olduğumuzda kullandığımız pedlerin sebep olduğu tahriş gibi göğüslerimde tahriş olmuştu.kullanmadım daha iyi oldu.sadece ucu verirsen hem bebek doymaz hemde göğsün yara olur

arkadaşlar bana yardım edin lütfen.doğum yapalı 15 gün oldu göğüsümün acısından ölüyorum her emzirişimde:( her kafadan bisescıkıyor.internette okudum göğüsünüzün halkasını komelp bebegın agzına verın yazıyor.büyüklerimiz sadece ucunu verceksin diyor.göğüs ucumun yarası yeni iyileşmeye başladı bu seferde halka kısmım ezik ezik acıyo çürüceyek sanki.bunu duyan yakınlarımda halka kısmınıda bebeğin ağınza sokarsan tabi öyle olur sa eceducunu verceksin diyolar bu seferde göğüs ucum kopacak gibi oluyo:( ben böyle 1-2 sene bebegımı ısanl emziririm? tecrübelerinizi paylaşın arkadaslar:( cok canım yanıyooo

Ben de ağlaya ağlaya 40 gün emzirdim neredeyse. Hergün Allah'a dua ediyordum, bebeğim bugün emmeyi öğrensin diye. Göğüslerimden kanlar akıyordu, yarıklar olmuştu. Garmastan krem iyi geldi. Çok şükür artık acı vermeden emiyor. Göğsünün kahverengi kısmını bebeğinin ağzına sokacaksın. Annelik kolay değil. Zamanla sen de alışacaksın acıların dinecek, bebişin de alışıcak
doğru emmeye :ecrin_bebek:Bol emişli günler

Arkadaşlar bende 12 günlük anneyim..Göğsümün kahverengi halkası oldukça büyük, e bebeğimin ağzıda küçücük :) hepsini ağzına veremiyorum :( nasıl olcak şimdi yaw..

Arkadaşlar bende 12 günlük anneyim..Göğsümün kahverengi halkası oldukça büyük, e bebeğimin ağzıda küçücük :) hepsini ağzına veremiyorum :( nasıl olcak şimdi yaw..

ben de tam aynı soruyu soracaktım :) ben kızımı emziremedim,yazık ağzı küçücüktü anca ucunu alabiliyordu,pompa ile sağarak anca kendi sütümden verebiliyordum ama bir süre sonra sütüm de iyice azaldı (bebek emmediği için) bu yüzden kızım mama ile büyüdü. Şimdi tekrar hamileyim kısmetse kasım sonunda doğumum ama yine aynı problemleri yaşamak istemiyorum,tek yol kahverengi bölgenin tamamını mı ağzına alması başka yolu yok mu?

kahverengı kısmın alabildiği kadarını verin bebeğe. cocugu boğarcasına hepsini sokmayın tabi :)
ne kadarını alabiliyosa rahatlıkla...
zamanla alışıcaktır.
o emmeye,siz de emzirmeye.
lansinoh krem tavsiye ederim.
1 kere göğsüm çatlamadı,yara olmadı. çok memnun kaldım o kremden.
doğru pozisyon da önemli tabiki. bebekte,siz de rahat olmalısınız...

çok iyi bilirim o ağrıyı arkadaşların söylediği kremi bende kullandım iyi geldi ayrıca e vitamini kapsülleri satılıyo 20 tl civarı yarayı çabuk kapatıyo. iyileşmeyi hızlandırmak için. göğüs dinlendirme yöntemini kullan, yani sırayla emzirme . örneğin sağ göğsünle emzirdin 20dk. sonraki öğündede o göğsünde süt varsa ondan emzir sonra diğerine geç böyle yaparsan göğüsler dinlenir yaralar çabuk kapanır. yoksa 10 dk bi meme sonra diğer meme ikiside acıycak.benim bebiş meme ucuyla birlikte siyah halkanın birazını ağzına alıyo bunu öğrenmesi 1 ayı buldu. ama meme ucu yara olmayan anne yoktur heralde geçmiş olsun

Back