Doğuma Hazırlık Bebek masraflarınız ne kadar tuttu??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
biz daha hiçbişey almadık eşimin ailesinden hiçbi yardım görmicem malesef durumları yok varsa yoksa biz ve annemler :KK43:

Panik yapma canımcım. Ben de geç hazır ettim. Bizde adet de öyledir. Bi tek mobilyalar kaldı şimdi odasında her şey her yerde henüz. Hem bebek nasibiyle geliyo gerçekten dert etme maddiyatı da. Ama sana tavsiyem elbet özeniyosundur filan ama bikaç kullanacağın şeylere para vermektense eşinden dostundan geleni kabul et.

yarın doktora gidiyorum bakalım yumurtalarım büyümüş mü ilk defa klomen kullandım dua edin acaba bu ay hamiş kalabilecek miyim merakla bekleyeceğim

Evet ben de size katılıyorum. Sezeryam olursa noral doğum bile olsa göğüsün sağılması gerekebilir. Bebek beslenmede yetersiz kalırsa allah korusun sarılık ihtimali artıyo ya da çok geç geçiyo o sarılık. Ne olur ne olmaz almak lazım bence.
Sadece olumsuz şarta odaklanmayın
Mesela ben sezeryandım ama çok sürüm vardı hepsini bitiremeyince mevbur sağıp dolaba attım
Bazen yoklukta değil bollukta sağmanız gerekenilir :) bol sütler hepimize

Panik yapma canımcım. Ben de geç hazır ettim. Bizde adet de öyledir. Bi tek mobilyalar kaldı şimdi odasında her şey her yerde henüz. Hem bebek nasibiyle geliyo gerçekten dert etme maddiyatı da. Ama sana tavsiyem elbet özeniyosundur filan ama bikaç kullanacağın şeylere para vermektense eşinden dostundan geleni kabul et.
bizdede 7. ayda başlanıyor ama tek tük bile olsa herkes almış canım o yüzden üzüldüm. neyse dediğin gibi bebek kısmetiyle geliyor.

biz daha hiçbişey almadık eşimin ailesinden hiçbi yardım görmicem malesef durumları yok varsa yoksa biz ve annemler :KK43:

cnm senin daha çok zamanın var. Biz de kimseden yardım almadık. Hem bzizm tarafta hem de eşimin ailesi tarafından, yani ufak tefek şeyler oldu tabi ama genelde herşeyini biz hazırladık. Daha da iyi oldu hatta. Çok fazla karışanımız edenimiz olmadı..Yavaş yavaş tamamlarsınız sizde, Allah kolaylığını veriyor cnm

İlk etapta temel ihtiyaçlar hariç hiçbirşey almamak lazım. Daha sonra bebeğin ihtiyaçlarına göre alınıyor zaten. Her bebek farklı.
Ayrıca hediyeler, anneanne , babaanne ve diğer saz ekipleride birşeyler getiriyor.

bizdede 7. ayda başlanıyor ama tek tük bile olsa herkes almış canım o yüzden üzüldüm. neyse dediğin gibi bebek kısmetiyle geliyor.

cnm bana da dediler erken alma vs diye. ama ben 5. ayda başladım. Ama sonradan farkettşmki o kadara da erken başlamak bana bir şey katmadı. Yani sen çok rahat 6-7. ayda başlayabilrsin. Sadece öneden araştırma yaparsan işini kolaylamış olursun. Mağazaları falan tanımış olursun. Ben öyle yaptım ilk başlarda sadece gezdim nerde neyi ne kadar bulurum diye. Sen de çok istiyosan çyle yap. İlla gittğin her mağazadan alışveriş yapmak zorında değilsin.
Bir de başklarına bakıp kendini onlarla kıyaslama, ilerleyen zamanlarda bebeğim sağlıklı olsun da başka bir şey istemiyorum diceksin inan bana.

İlk etapta temel ihtiyaçlar hariç hiçbirşey almamak lazım. Daha sonra bebeğin ihtiyaçlarına göre alınıyor zaten. Her bebek farklı.
Ayrıca hediyeler, anneanne , babaanne ve diğer saz ekipleride birşeyler getiriyor.

Bence dediğiniz gibi ilk etaplarda en gerekli şeyler alınınca gerisi kolaylaşıyo. Bu arada saz ekipleri deyimine çok güldüm:)))))

dün doktora gittim 3 tane yumurtam oluşmuş 20 16 15 mm boylarında bakalım bu ay hamiş kalabilecek miyim

X