Doğuma Hazırlık Bebek masraflarınız ne kadar tuttu??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
Kzlar biliyorum herkesin marka tercihine göre vs değişiyor ama orta halli alışveriş yapan biri için ortalama ne kadar masraf tutuyor??
Yatak, beşik, tekstil,dolap ve diğer ıvır zıvırlar sizin ne kadar tuttu???acaba ben çok mu harcıyorum ya da gereksiz masraf yapıyorum diye düşünüyorum. (oyun halısı ev tipi ana kucağı falan da aldım da ondan:)))

Oyun halisida ev tipi anakucagi da almadım almayi düşünmüyorum. Herkesin zevki tercihi markası bütçesi derken farklı sonuç çıkar. Mesela kıyafetlerin büyük çoğunluğu annemler aldı besik yatak uyku seti tülu falan takimdi hediye.gardrobunu takım almadık aynı renkten ayrıca aldık daha ucuza geldi falan

evimde önceden bir dolabım vardı. üstü ve altı 2 kapılı ortası 1 çekmeceli onu kullandım. beşik olarak ahşap istiyorum ama şimdilik bütçe sebebiyle annemin aldığı park yatağı kullanmayı düşünüyorum. oyun halısı için henüz çok erken ilk bebeğim olacağı için almadım. arabasını önümüzdeki hafta alıcaz nasipse. beğendiğim araba 500 TL. pusetiyle birlikte. kıyafetlerin bir kısmını biz aldık, bir kısmı hediye geldi ve arkadaşımın 11 aylık bebeğinin küçülenlerinin bir kısmını aldım. bazı şeyleri lazım oldukça almayı düşünüyorum. kanguru gibi. bir de 1 ve 2 numara prima aldım. her bez her bebeğe yaramayabiliyor o yüzden stok yapmaktan vazgeçtim.

Halısı perdesi, odasının süsleri bile hazır:)) ilk 6 ay beyin gelişimi oyuncakları bile hazır bebişimin :)) ben fazla hevesliyim ve detaycıyım sanırım:)))) feda olsun bebişlerimize dimi ama:)))

Halısı perdesi, odasının süsleri bile hazır:)) ilk 6 ay beyin gelişimi oyuncakları bile hazır bebişimin :)) ben fazla hevesliyim ve detaycıyım sanırım:)))) feda olsun bebişlerimize dimi ama:)))

Canım boşuna almışsın.. Oynamıyorlar 2 yaşına kadar.. Gidip patates soğanla oynuyorlar.. Biz boşuna masraf yaptık. Evde iki koli oyuncak var hala gidiyor patates soğana.. Ama odayı iyi yapmışsın. Doğumdan sonra başını kaşıyamıyorsun.

Yatak ve nevresim bize hediye gelmişti. Tülü ikeadan indirimdeyken almıştık ama keşke almasaydık hiç gerek yokmuş.. Başta heves ediyorsun alıyorsun sonra kullanılmıyor evde yayıntı oluyor. Şimdiki aklım olsa çoğunu almazdım. Ama içinde kalmasındansa al gitsin.
Gerçi biz burdan ne kadar söylersek söyleyelim şu an bebek eşyalarına bakıyorsun dimi internetten.

Hahahh evet:))) gereksiz olanları almamaya dikkat ediyorum, sadece bebek eğitimi ve psikolojisi kitaplarına 100 tl verdim, okumayı çok seviyorum:)))

Hahahh evet:))) gereksiz olanları almamaya dikkat ediyorum, sadece bebek eğitimi ve psikolojisi kitaplarına 100 tl verdim, okumayı çok seviyorum:)))

Bende de vardı da ben de okumaktan başka işe yaramadı.. Pratikte, kitapta olduğundan daha farklı.. Mesela geceleri rutin olarak kitap okuyup uyutun diyor ama benim ki hiç sevmez kitap okunsun. Sessizlikte uyur. Ya da kucağınıza alın bağ kurun deniyor benim kızım sevmez kucakta dursun. Bağımsızlığı seviyor. Yani kitapta olanlar her bebekte geçerli değil malesef.
Bebek hamakları, dönenceler, ilk arabam, oyun halısı, projektörlü dönence, elektirikli süt pompası, bebek kitapları, bebek arabası oyuncakları, alt açma minderleri, daha neler neler... Kullanılmadı verildi hep.

kızlar ilk 6 ay için sadece park yatak alınsa olur mu ki..çünkü ilk günler yatak odasında yanımda yatacak ilk etapta karyolayı almammayı düşünen var mı..gerçi kıyafetleri için de dolap gerekir henüz bir aylık hamileyim çok acele ettim sanırım bunları düşünmek için

sallanan pratik beşikler var.. Masraf yapmayın boşuna. Benim kayınvalidem aldı 7. aya kadar kullandık.

Bunlardan.

canım karyolaya gerek var mı ilk etapta sonuçta 7 aya kadar bunu kullanmışsın

Valla gittik büyüyen beşik aldık. Keşke diyorum ikeadan ucuza alsaydık. Hiç gerek yok bir de hantal..Bununla 7 ay uyuduk. sonra yerine yatırdım. uyku eğitimini ondan sonra verdim. Şu an dersen bizimle yatıyor. yatakta 3 kişiyiz. Gerçi kızım iki kişilik yer kaplıyor ama neyse.

Tabiki bebeğe göre değişir, ama hiç almamak da olmaz bence. Benim arkadaşlarıma çom işe yaramış..

Cnm düşünmek için çok erken sanırım. Ben ilk aylar için ahşap beşik aldım, saraylı beşik dedikleri yerim dar çünlü. Park yatak da olmazdı. İlk zamanlar için odada yerin varsa al bence park yatak..

Kızlar herkes neler aldığını ya da almadığını yazmış ama ben prtalama ne kadar masraf yapıldığını merak ediyorum:))))) 500-1000 mi yoksa 1500-2000 arası mı???

bu resimdeki beşik katlanabiliyor mu ya da parçalanıp taşınabiliyor mu acaba. deneyen varsa yardımcı olabilir mi? ben de yatak odası için bunlardan almayı düşünüyorum da.

Cnm bunlar katlanmıyo, bir de çok sağlam ütünler değil bunlar. Daha kaliteli ürürnler var onlardan bakabilirsin. Bir de şu var bu tarz beşikler çok alçak. Gece falan kalktığın zaman minnacık çocuğu almak için o kadar eğilmen gerekecek. Biraz daha netten bakman iyi olur

Çok alçak değil canım. Biz 7 ay kullandık şimdi eltim kullandı o da bunda büyüttü. Sağlam yani.

Ben de cok masraf yapiyo olabilirim,11 bini buldu simdiden dogum masraflari filan 13 civarini bulur,oda hazirlamak cok masrafli oluyo daha eksigimiz de cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…