Halısı perdesi, odasının süsleri bile hazır:)) ilk 6 ay beyin gelişimi oyuncakları bile hazır bebişimin :)) ben fazla hevesliyim ve detaycıyım sanırım:)))) feda olsun bebişlerimize dimi ama:)))
Yatak ve nevresim bize hediye gelmişti. Tülü ikeadan indirimdeyken almıştık ama keşke almasaydık hiç gerek yokmuş.. Başta heves ediyorsun alıyorsun sonra kullanılmıyor evde yayıntı oluyor. Şimdiki aklım olsa çoğunu almazdım. Ama içinde kalmasındansa al gitsin.Kzlar biliyorum herkesin marka tercihine göre vs değişiyor ama orta halli alışveriş yapan biri için ortalama ne kadar masraf tutuyor??
Yatak, beşik, tekstil,dolap ve diğer ıvır zıvırlar sizin ne kadar tuttu???acaba ben çok mu harcıyorum ya da gereksiz masraf yapıyorum diye düşünüyorum. (oyun halısı ev tipi ana kucağı falan da aldım da ondan:)))
Hahahh evet:))) gereksiz olanları almamaya dikkat ediyorum, sadece bebek eğitimi ve psikolojisi kitaplarına 100 tl verdim, okumayı çok seviyorum:)))Yatak ve nevresim bize hediye gelmişti. Tülü ikeadan indirimdeyken almıştık ama keşke almasaydık hiç gerek yokmuş.. Başta heves ediyorsun alıyorsun sonra kullanılmıyor evde yayıntı oluyor. Şimdiki aklım olsa çoğunu almazdım. Ama içinde kalmasındansa al gitsin.
Gerçi biz burdan ne kadar söylersek söyleyelim şu an bebek eşyalarına bakıyorsun dimi internetten.
Hahahh evet:))) gereksiz olanları almamaya dikkat ediyorum, sadece bebek eğitimi ve psikolojisi kitaplarına 100 tl verdim, okumayı çok seviyorum:)))
kızlar ilk 6 ay için sadece park yatak alınsa olur mu ki..çünkü ilk günler yatak odasında yanımda yatacak ilk etapta karyolayı almammayı düşünen var mı..gerçi kıyafetleri için de dolap gerekirhenüz bir aylık hamileyim çok acele ettim sanırım bunları düşünmek için
canım karyolaya gerek var mı ilk etapta sonuçta 7 aya kadar bunu kullanmışsınsallanan pratik beşikler var.. Masraf yapmayın boşuna. Benim kayınvalidem aldı 7. aya kadar kullandık.
Bunlardan.
canım karyolaya gerek var mı ilk etapta sonuçta 7 aya kadar bunu kullanmışsın
Bende de vardı da ben de okumaktan başka işe yaramadı.. Pratikte, kitapta olduğundan daha farklı.. Mesela geceleri rutin olarak kitap okuyup uyutun diyor ama benim ki hiç sevmez kitap okunsun. Sessizlikte uyur. Ya da kucağınıza alın bağ kurun deniyor benim kızım sevmez kucakta dursun. Bağımsızlığı seviyor. Yani kitapta olanlar her bebekte geçerli değil malesef.
Bebek hamakları, dönenceler, ilk arabam, oyun halısı, projektörlü dönence, elektirikli süt pompası, bebek kitapları, bebek arabası oyuncakları, alt açma minderleri, daha neler neler... Kullanılmadı verildi hep.
Cnm düşünmek için çok erken sanırım. Ben ilk aylar için ahşap beşik aldım, saraylı beşik dedikleri yerim dar çünlü. Park yatak da olmazdı. İlk zamanlar için odada yerin varsa al bence park yatak..kızlar ilk 6 ay için sadece park yatak alınsa olur mu ki..çünkü ilk günler yatak odasında yanımda yatacak ilk etapta karyolayı almammayı düşünen var mı..gerçi kıyafetleri için de dolap gerekirhenüz bir aylık hamileyim çok acele ettim sanırım bunları düşünmek için
Tabiki bebeğe göre değişir, ama hiç almamak da olmaz bence. Benim arkadaşlarıma çom işe yaramış..
Cnm bunlar katlanmıyo, bir de çok sağlam ütünler değil bunlar. Daha kaliteli ürürnler var onlardan bakabilirsin. Bir de şu var bu tarz beşikler çok alçak. Gece falan kalktığın zaman minnacık çocuğu almak için o kadar eğilmen gerekecek. Biraz daha netten bakman iyi olur
Ben de cok masraf yapiyo olabilirim,11 bini buldu simdiden dogum masraflari filan 13 civarini bulur,oda hazirlamak cok masrafli oluyo daha eksigimiz de cokKzlar biliyorum herkesin marka tercihine göre vs değişiyor ama orta halli alışveriş yapan biri için ortalama ne kadar masraf tutuyor??
Yatak, beşik, tekstil,dolap ve diğer ıvır zıvırlar sizin ne kadar tuttu???acaba ben çok mu harcıyorum ya da gereksiz masraf yapıyorum diye düşünüyorum. (oyun halısı ev tipi ana kucağı falan da aldım da ondan:)))