Bebek Beslenmesi Bebek masajının önemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.734
27.913
49



Bebek masajı nasıl yapılır? Her bebeğin korunmaya, bakıma ve sevgiye ihtiyacı vardır. Bebekler hayatının ilk dönemlerinde her şeyi dokunarak keşfederler. Anladıkları tek sevgi dili ise dokunmaktır. Bebeğinizi daha iyi tanımanız ve onunla sevgi dolu bir ilişki kurabilmeniz için Bebek Masajı çok fazla öneme sahiptir. Peki bebek sağlığı için önemi uzmanlarca vurgulanan bebek masajı nasıl yapılır?

Masaja bebeğinizin vücudunda herhangi bir yerinden başlayabilir daha sonra uygun tekniklerle ve aranızdaki iletişime göre kendi yönteminizi geliştirebilirsiniz.

Öncelikle bebeği rahat bir konumda karşınıza almalısınız. Daha küçük bebekleri dizinizin üzerine yatırabilirsiniz. Masaj yaparken bebeği incitmemeli parmak uçlarınızı kullanarak kibarca masaj uygulamalısınız. Masaj yaparken asla bebeğin üzerine yüklenmemelisiniz, sert ve aşırı hareketlerden kaçınmalısınız.

Bebek masajı nasıl yapılır?

Bebeğinizin bazı bölgelerine uygulayacağınız masaj teknikleri şöyledir.

Yüz Masajı:

Bebeğin alnından başlayarak şakaklarına doğru, oradan da yanaklara doğru parmaklarınızla inerek masaj uygulayın. Başparmaklarınızla bebeğinizin göz kapaklarını dışa doğru hafifçe ovun. Daha sonra yine başparmaklarınızı kullanarak bebeğin burnunu ovun. Bunu yaparken parakalarınızı yanaklara doğru hafifçe bastırarak kaydırın. Son olarak çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapın. Yüz masajı tamamdır.

Göğüs Masajı:

Göğüs masajı bebeğe uygulanacak masajda büyük öneme sahiptir. Göğüs masajı yaparken her iki elinizi kullanmalısınız. Öncelikle ellerinizi göğsünün ortasına yerleştirin avuç içlerinizi hafifçe bastırarak koltuk altlarına doğru indirin. Ellerinizi kaldırmadan bir daire çizerek tekrar göğsün ortasına dönün. Bunu birkaç kez tekrarlayın. Daha sonra ellerinizi göğsün ortasından, iki omuza doğru ileri geri kaydırın. Başparmaklarınızı kullanarak göğsünü hafifçe ovun. Masaj sırasında ara sıra ellerinizi yeniden yağlayın ve masaja devam edin.

Kol Masajı:

Bebeğinizi “Hint Masajı Tekniği” adı verilen yöntemle ovun. Bu teknik şu şekildedir: Önce bebeğin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru önce bir elinizle, sonra da ötekiyle sıvazlayarak masaj yapın. Aynı hareketi bu kez tersine bilekten omuza doğru tekrarlayın. Ters yönde yapılan bu masaja da “İsveç Tekniği” denir. En son bebeğinizin kolunu avuçlarınızın içine alarak, içe doğru dairesel hareketlerle sıvazlayın.

Bebeklerin en çok sevdiği masaj el masajıdır. Çünkü bebeklerde ellerindeki dokunma hissi daha duyarlıdır. Bu sebeple bebekler el masajına bayılır. El masajı yaparken önce bebeğin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun. Bebeğin rahatladığını göreceksiniz.

Karın Masajı:

Karın masajı bebeğin gazının çıkmasına yardımcı bir masajdır. Yani bebeğin karına uygulanan masaj bebeği rahatlatmakla kalmaz, bebeğin sindirimine, gaz çıkarmasına ve kabızlığın iyileşmesine de yardımcı olur. Karın masajı oldukça eğlenceli bir masajdır. Bebeğinizin keyif aldığını görebilirsiniz. Önce ellerinizi kendinize doğru kum çeker gibi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin. Bebeğin bacaklarını kaldırıp dizlerden bükerek hafifçe karına doğru bastırın. Bu hareket sayesinde bebeğin karın kasları gevşeyecektir.

Karın masajını, parmaklarınızın ucunu bebeğin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek tamamlayın. Bu hareketle bebeğinizin gazını çıkarmaya yardımcı olursunuz.

Ben Seni Seviyorum hareketi: yani I Love You

“Ben”. Sağ elinizle bebeğin karnının sol tarafını aşağı doğru tek harekette ovun.

“Seni”. Kendi solunuzdan sağa doğru bir ters L çizin.

“Seviyorum”. Sağ elinizle, kendi solunuzdan sağa doğru ters bir U çizin.

Bu hareketler esnasında “Ben seni seviyorum” cümlesini sevgi dolu bir tonla tekrarlayın. Bebeğiniz bundan çok hoşlanacaktır.

Bacak Masajı:

Bacak masajı kollara uygulanan masaja çok benzer. Kollara uyguladığınız masajın benzerini uygulayın Kollara uyguladığınız burma yöntemini ellerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek bebeğin bacağına da uygulayabilirsiniz.

Ayak masajı da bebeklerin hoşlandıkları bir masajdır. Önce baş parmağınızla topuktan başlayarak, parmaklara doğru ayak tabanını ovun. Daha sonra birer birer ayak parmaklarını ovun.

Sırt Masajı:

Masajı sırt masajı ile sonlandırmak daha güzel olacaktır. Önce bebeği bir yastığın ya da battaniyenin üzerine yüzüstü yatırın. Ellerinizi ileri geri bebeğin sırtında yanlamasına hareket ettirerek masaja başlayın. Böyle yaparken ellerinizi bebeğin sırtında aşağı yukarı kaydırın. Parmak uçları ile bebeğin sırtında küçük daireler çizin. Bebeğin tüm sırtını ovun.

En son bebeğin sırtını boyundan aşağı doğru yavaşça okşayın. Böylece bebek o günkü masajın bittiğini anlayacaktır.


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…