Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar bebeğinize kullandığınız ürünleri nasıl temizliyorsunuz. biberonları deterjanlamı yıkıyorsunuz. emziği ben kaynar suyla yıkayıp veriyorum. derecesini poposuna soktuktan sonra ne yapayım. sabunlamı yıkayayım. burun aspiratörünü nasıl temizliyorsunuz. ayy heryerden mikropmu alıyor yavrum ya. sanırım ben pek dikkat etmiyorum. şurup verdikten sonra kaşığı nasıl yıkayıp saklayım. birde ben şuruplarını metal kaşıkla veriyorum acaba sakıncalımı?
bebeğim ilk doğduğunda bibronları ve emzikleri haftada 2 defa kaynatıyodum. geri kalan diğer malzemelerin günlük temizliği için bitkisel temizleyici kullanıyodum (hani şu sebze ve meyvelerin yıkandığı). derece konusunda ben hep kulaktan ölçer kullandım.
ilaç vermek için insülin enjektörleri kullandım. hem dozajı ayarlıyodum, hem de bir seferde kendisi bile anlamadan hepsini içiyordu. onları da gün aşırı yeniliyordum.
şimdi kızım 7 aylık oldu. eskisi kadar önem göstermiyorum, her bulduğunu ağzına sokuyor zaten.
Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
arkadaşlar bebeğinize kullandığınız ürünleri nasıl temizliyorsunuz. biberonları deterjanlamı yıkıyorsunuz. emziği ben kaynar suyla yıkayıp veriyorum. derecesini poposuna soktuktan sonra ne yapayım. sabunlamı yıkayayım. burun aspiratörünü nasıl temizliyorsunuz. ayy heryerden mikropmu alıyor yavrum ya. sanırım ben pek dikkat etmiyorum. şurup verdikten sonra kaşığı nasıl yıkayıp saklayım. birde ben şuruplarını metal kaşıkla veriyorum acaba sakıncalımı?
canım bebeğin 3 aydan küçükse; mutlaka her kullanmadan önce biberonları kaynat ya da sterilizatöre koy. ben emziği de her gün sterilize ediyordum.. derecesini ve aspiratörü deterjanla yıkaman yeterli bence ama iyice durula.. şurup kaşığına ben de takmıştım ama suyla durulayıp temiz bi yerde kurutuyordum.. şırınga iyi bir fikir olabilir aklıma gelmemişti benim.. ayrıca mutlaka bulaşık makinesinden çıkardığın şeyleri tekrar durula.. 3. aydan sonra ben biraz daha rahat davrandım. 6. aydan sonra zaten katı gıdaya geçince tabak çanak herşeyi sterilize edemiyorsun ki zaten 6. aydan sonra bağışıklık sistemi de sağlamlaşıyor ama yinede herşeyi iyice durulamakta fayda var..
ben de emzık ve bıberonu haftada bı kez kaynatıyorum. emzık yere duserse kaynak su dokuyorum ustune.bıberonu kaynak su ıle çalkalıyorum.ondan sonra deterjanla yıkayıp duruladıktan sonra yenıden kaynak su doldurup elımde calkalıyorum.sut artıkları kalmasın dye
İlk aylarda pek biberon kullanmadık, emzik de almıyor oğlum. Ama nadir de olsa biberon aldığında her kullanışta sıcak su ve antibakteriyel güvendiğim bir markanın sıvı sabunu ile yıkayıp iyice durluyordum. Arada bir de kaynatıyordum.
Şimdi biberon daha çok kullanıyoruz işe başladığım için. Yine her akşam pompa ve biberonu sıcak su ve sıvı sabun ile yıkıyorum. Tabak çanağı bizimkilerle birlikte makinada yıkanıyor.
Ben mikrop konusunda biraz genişim, bilerek de öyleyim. Korumacılık bebekleri çok hassas yapıyor. Zaten bir yere kadar koruyabiliyor insan. Mesela şu anda emeklemeye başladı ve yerdeki herşey ağzına. Özellikle de terlikler. Tabi terlik yalamasına da izin vermiyorum ama demek istediğim eninde sonunda dış dünya ile tanışacaklar. Biraz geniş olup bağışıklığının güçlenmesine izin vermekte fayda var.
Ama bence deterjandan uzak durmak mikrobu öldürmekten daha önemli. Deterjanlar kanserojen çünkü. O nedenle ben hala biberonların içini durulamak daha zor olduğu için sabunla yıkıyorum.