Bebek konusunda eşimle anlaşamıyoruz.

Kız ne yaptın sen 7-8 yılda baya fazla :))
Ben o kadara dayanamam valla.. Çocuk istemiyorum dediğim zaman da max 2 sene olur :)

3.5 senelik evliyim, evliliğimin huzuru kaçar diye korkuyorum. şimdi sakin sakin yaşıyoruz ne güzel. gerçi bu gece rüyamda gördüm. bembeyaz tenli bir bebeğim oluyordu. hoşuma gitmedi değil. ama annem hasta kayınvalidem de başka şehirde, evim arabam ve kenarda birikmiş param yok. bu durumda bebek sahibi olmak benim için bir hayallll :)
ancak 30 civarında olur gibime geliyor.
siz zaten istiyormuşsunuz karşılıklı, sadece zaman üzerinde anlaşamıyorsunuz.

zaten istiyorum daaa işte zaman
arkadasin dedigi gibi 7-8 yil uzun yaa...ama herkese gore degisir bu uzun kavrami tabii..
esin o kadar beklemek istemez bana kalirsa...dusunsene seneye olsa 7 yasinda olacak o dedigin zaman

1-2 yil ertelemeyi teklif et esine bakalim...nasib kismet bazi seylerde...

yaşınız daha küçük... 3-4 yıl daha bekleyin derim.
hem kendinizi hazır hissetmiyorsanız, böylesi daha kötü olur. doğumdan sonra oluşacak bütün olumsuzlukları zavallı bebeğe yüklersiniz. sanki hep bebek yüzünden olmuş gibi...

3-4 yıl daha bekleyin ve hazır olduğunuzda bebek düşünün. yaşınız da hem çok genç, endişe etmeyin.

senin derdin Rahat mi??. rahat hep olur. düşün Çocuğu olmayan aileleri bak... çocuk istiyorlar. sende rahat istiyorsun çocuktan çook... 2 sene korunmuşsun bakma arkadaşlarina ağlasin gülsün bebekler.. onlar kendi içlerinde mutlu. bebegin olmadığı için bunu bilmiyorsundur.
birisi vardi ayni senin gibiydi rahatina çok düşkündü bebek istemiş eşi de. korunmamiş ama bi bakmiş bebekleri olmuyor Allah vermiyor daha yasasın rahatına diyor. çok ariyor hastanelere felan dolaşiyor. ee yok.. sonra tüp bebek çaresini buluyor. öle oluyor baya uğraşiyorlar. Allah niye yapmıyorsunuz bebek diyor bebek rizkiyla gelir diyor. gerisi sana kalmiş.. düşünmek de senin...

evet öyle

Arkadaşlar artık şu çeşitli sebeplerle çocuğu ol(A)mayan çiftleri, henüz düşünmüyoruz diyenlere örnek göstermekten vazgeçin.

Ne alaka yani? Olmayacaksa zaten olmayacaktır. Bir an önce başlayın, aman geç kalmayın falan gibi laflar hoş değil. 60 yaş üzerinde doğuran kadınlar bile var. Dün haberde 80 yaşın üzerindeki adamın ikizi olmuştu. Örnekler çok yani araştırırsak.

Bu üstü kapalı bir an önce "çocuk yapın" baskısı çiftlerin arasını bozabilir. Kaldı ki herkes ille de çocuk yapacak diye bir kaide de yok. Yapmak isteyen istediği bir zamanda yapar. Bir şekilde çocukları olmuyorsa da dünyanın sonu değil neticede.

Öyle valla canım oturup konuşacağım. Nasip kısmet :)

Arkadaş o kadar negatif ki cevap bile veremedim. Ne diyim Allah herkesin gönlüne göre versin

Bakın kardeşim, eğer maddi açıdan da çocuğa yeterli imkanları henüz sunabilecek durumda değilseniz, aman ha Allah rızkını verir diyenleri dinlemeyin. Yok öyle bir şey. Açlıktan ölen çocuklar var yahu. Afrikaya bakın, neden onlar rızkıyla gelmemiş. Aklınızı kullanın, çocuğunuza iyi bir gelecek sunabilecekseniz doğurun. Diğer türlü hem siz hem de çocuk mutsuz olur. Ve dünyamıza durduk yere bir problemli insan daha getirmiş oluruz.

Evet bizim derdimiz zaman :))
Canımcın sen de o kadar zamanı uzatma. Birlikte hamile kalalım destek oluruz

Allaha şükürler olsun durumumuz iyidir. evimiz arabamız var. ben de çalışıyorum işte..

Allaha şükürler olsun durumumuz iyidir. evimiz arabamız var. ben de çalışıyorum işte..
O zaman sizin de dediğiniz gibi 2 yıl sonrası ideal. 27 yaşında hamile kalırsınız 28'de doğar. siz 50 yaşına gelince üniversiteden mezun olur. Bakın hiç de geç değil işte 27 yaş. 50 yaşında ortayaşlı bir anne olarak çocuğunuzun mezuniyet törenine gideceksiniz. 27-28 yaşında da evlenir. 55 yaşında kayınvalide. 58-60 yaş aralığında da anneanne oldunuz. Allah söyletti bence. Kızınız olacak.

Ben de çocuk konusunda çok kararsızlık yaşayanlardanım, ve benim yaşında var yani..

Keşke bunun başka bir çözümü olsa, yani hani bir bebekle, kısa bir müddet birlikte yaşasak, olurunu olmazını görebilsek...
Kız kardeşim hamile, bebeğini bir kaç ay bize verse, bebeğe bakabilir miyiz, bebekli hayat nasıl olur diye kendimizi tartma imkanımız da olurdu..
ay ne güzel olurdu.... :))

çocuga tamamen karsi deilsen bigun illa yapacaksan ki oyle gorunuyor,
yas geçtikçe zor oluyor , hamileligide bakmasida

ben 25 yasinda iki çocuga sahiptim 30 da uçuncuyu yaptim ama 25 yasla 30 un aarsinda dunya fark var, bunye olsun psikoloji olsun ne bileyim ne kadar geç o kadar zor bence

haha
kız mı bayılırım

Yaa fikir fena değil amaa insanın canı bir başka olur be :) sabrın,tahammülün.. Allahım yine aklıma geldi afakanlar bastı
Ama bebiş dünyanın en güzel şeyi

Doğrudur mutlaka fark vardır. Hak veriyorumm. Sadece max 6 ay erteleyeceğim bu düşüncemi :)

1 buçuk sene çocuk yapmadım hazır değildim sonra yavaştan çocuk fikrini düşünmeye başladık bu sefer bebiş bizi istemedi heralde biraz bekletti şimdi çok şükür hamileyim Allahım sanada isteyen herkesede nasip etsin inş. sonuçta eğer ki eninde sonunda bi bebek istiyorsan bence şimdi çalışmalara başla, zaten hemen olmassa zaman geçiyor bide 9 aylık süresi falan 3. yılınızdan sonraya gelir.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) benim için de hakkımda hayırlısı olsun :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…