Bebek konusunda eşimle anlaşamıyoruz.

aminn canım isteyen herkese nasip etsin inşallah..
aslında yaşında küçük deil ee bebek ha demeyle olmuyor olsa bile 9 ay sonra doğuyor..zaten 26-27 olacaksın.
tabiki zorla olmaz ama iyi düşün..

Düşünüyorum düşünüyorummm
Yıl sonuna kadar yapmamayı düşünüyorum :)) Yeni yıl çocuğu olsun diye kandırayım bari napimm

Bence tam zamani bebek için sürekli ertelerseniz daha sonra yaş ilerleyince daha zor olur erken bebek sahibi olmak daha iyi
Bende ayni yasta dogum yaptim oglum 14 yasinda şu an

Bu konuda ki yorumları bende çok merak ediyorum..
Konu sahibiyle aynı yaştayız.. Bende 3 buçuk yıllık evliyim. Eşim çok istiyor, ben istemiyorum.. Kendimi hazır hissedemiyorum. Şu da var, aradan 10 sene geçse yine da hazır hissedemem gibi geliyor.. Çok zor ya.. Konu sahibi gibi benim de annem uzakta, farklı şehirde. Çocuk olursa 3 yaşına gelene kadar benim bakmam gerekir..

Elbet hazır olacağımız bir gün gelecek. Ki sorun bebek istememkk de değil. İstiyorum tabi kii. Sadece erken olduğunu düşünüyorum işte. Belki de annem yanımda değil o yüzden :KK43:

Bebek yapımını düşündüğüm an tabi ki önce tüm kontrollerimi yaptıracağım ki dediğiniz gibi sorun da olabilir, hastalığım da olabilir. Zor bir süreçte beni bekleyebilir.. Bilmiyorum.
Bunları bile dşündükçe korkuyorum :KK17:

Canım benimmm seni yargılamak için yazmıyorum sakın yanlış anlama bir arkadaş gibi düşün beni. Çocuk yapmaya karar vermek için değil bu testler. Hemen hemen elini sallasan 5 kadından 2 tanesinde PKO hastalığı var doktor sakın korunma zor bebeğin olacak diyor. Jinekologa gittiğinde bebek için 10-15 tane kan testi yapıyor, ayrı zamanlarda reglin belli günlerinde bir takım özel hormon testleri yapılıyor. Ve bu test sonuçlarına göre doktor diyor ki 1 yıl dene uğraş olmazsa başka tedavilere başlatırız. En azından bir görün her şey yolundaysa 1-2 yıl daha beklerim dersin. Çevrem de 1-2 yıl deneyipte çocuğu olmayan çok insan var, kimisi hazır değilim diyordu, kimisi kariyerim için bekleyeceğim diyordu. Hepsinden duyduğum bir şey var, keşke birisi uyarsaydı diyor. Bir arkadaş olarak uyarıyorum, tedbirini al. O kadar stresli bir süreç ki hamile kalmaya çalışmak, üzülmeni istemem ilerde pinkcim demişti dersin... Bir ay korunmayı bıraktım hamile kaldım hikayeleri tıpta mucize artık :)

Bebek doğunca hayat niye kısıtlansın ki ben de bunu anlamıyorum. Hamileyken de doğumdan sonra da öyle bir durum olmadı,hatta farklı ortamlara giriyorum çevremiz daha da genişledi. Çocuklu hayat daha güzel,onun bir gülüşü bütün yorgunluğa yeter. Deseniz ki 1 yıl sonra şu olacak,2 yıl istememe sebebim şu şu,ozaman anlarım. Mesela ben 2.ciyi kenara para attıktan sonra düşünüyorum çünkü bir kaç yıl çalışmayacağım.

Bence tam zamani bebek için sürekli ertelerseniz daha sonra yaş ilerleyince daha zor olur erken bebek sahibi olmak daha iyi
Bende ayni yasta dogum yaptim oglum 14 yasinda şu an

Valla öyle düşünürsek annemşn de benim yaşımda 2 çocuğu varmış :))

genc anne olmak gibisi yok bana kalirsa...ama tabii hic istemiyorsanda zorla olmamali..cunku geceleri kalkmak aglamasina katlanmak vs vs bunlari istersen eger severek yaparsin...elbette yavrunu seversin olduktan sonra ama isteyerek olmasi bana kalirsa bambaskadir.

hayatin bencede kisitlaniyor..soyle soyleyim daha cok seyi dikkate almak gerekiyor..hayat onun uzerine donuyor cunku...ama denilenler gibi..bir gulusu bir omre bedel...bu yuzden bir sure oyle olmasi kotu degil...zaten 1,5-2 yasina dogruda senle her yere gelebiliyorlar nerdeyse...

Canım benimmm seni yargılamak için yazmıyorum sakın yanlış anlama bir arkadaş gibi düşün beni. Çocuk yapmaya karar vermek için değil bu testler. Hemen hemen elini sallasan 5 kadından 2 tanesinde PKO hastalığı var doktor sakın korunma zor bebeğin olacak diyor. Jinekologa gittiğinde bebek için 10-15 tane kan testi yapıyor, ayrı zamanlarda reglin belli günlerinde bir takım özel hormon testleri yapılıyor. Ve bu test sonuçlarına göre doktor diyor ki 1 yıl dene uğraş olmazsa başka tedavilere başlatırız. En azından bir görün her şey yolundaysa 1-2 yıl daha beklerim dersin. Çevrem de 1-2 yıl deneyipte çocuğu olmayan çok insan var, kimisi hazır değilim diyordu, kimisi kariyerim için bekleyeceğim diyordu. Hepsinden duyduğum bir şey var, keşke birisi uyarsaydı diyor. Bir arkadaş olarak uyarıyorum, tedbirini al. O kadar stresli bir süreç ki hamile kalmaya çalışmak, üzülmeni istemem ilerde pinkcim demişti dersin... Bir ay korunmayı bıraktım hamile kaldım hikayeleri tıpta mucize artık :)

Çok teşekkür ederim uyarıların için ve mutlaka uygulayacağım. Bir an önce gidip görünmek istiyorum doktora..
İnşallah hayırlısı olur ya. Zamanı neyse Rabbim onu nasip etsin :)

Bebek doğunca hayat niye kısıtlansın ki ben de bunu anlamıyorum. Hamileyken de doğumdan sonra da öyle bir durum olmadı,hatta farklı ortamlara giriyorum çevremiz daha da genişledi. Çocuklu hayat daha güzel,onun bir gülüşü bütün yorgunluğa yeter. Deseniz ki 1 yıl sonra şu olacak,2 yıl istememe sebebim şu şu,ozaman anlarım. Mesela ben 2.ciyi kenara para attıktan sonra düşünüyorum çünkü bir kaç yıl çalışmayacağım.

Sizin kadar cesaretli değilim sorunum o :)

genc anne olmak gibisi yok bana kalirsa...ama tabii hic istemiyorsanda zorla olmamali..cunku geceleri kalkmak aglamasina katlanmak vs vs bunlari istersen eger severek yaparsin...elbette yavrunu seversin olduktan sonra ama isteyerek olmasi bana kalirsa bambaskadir.

hayatin bencede kisitlaniyor..soyle soyleyim daha cok seyi dikkate almak gerekiyor..hayat onun uzerine donuyor cunku...ama denilenler gibi..bir gulusu bir omre bedel...bu yuzden bir sure oyle olmasi kotu degil...zaten 1,5-2 yasina dogruda senle her yere gelebiliyorlar nerdeyse...

Bebişi istiyorum canımdan can olacak o.. Sadece erken mi diye düşünüyorum ama çok fazla ertelemeyeceğim sanırım. Yıl sonuna kadar kendimi her anlamda buna hazırlamak istiyorum

Çok teşekkür ederim uyarıların için ve mutlaka uygulayacağım. Bir an önce gidip görünmek istiyorum doktora..
İnşallah hayırlısı olur ya. Zamanı neyse Rabbim onu nasip etsin :)

Kıyamamm canım benim, her şeyi oluruna bak :) Rabbim tez zamanda bir bebiş haberi getirsin sana bu güzel duyguları sen de yaşa bak hamişlerin duası kabul olurmuş :) Duam tutar mı tutar :-) SSK lı isen her test ücretsiz ihmal etme minnoşummm :-)

bence 2 sene bebek için yeterli bir zaman..çünkü nekadar sonra olursa yıllar geçtikçe insanın tahammülü sabrı azalıyor...
kesinlikle iki tarafında hazır olması gerekiyor bebek için..
korkmayın bebek bakmaktan..
ben çok istemiştim bebek eşim istememişti...şuan 5 yıllık evliyim ve 9 aydır deniyoruz olmuyor..:KK43:
yaşın kaç bilmiyorum ama evliliğinde sorun yoksa çokta geç kalma..
sanada hayırlı cumalar canım...

Zelibon :KK43: Doktora gittiniz mi ? :KK43:

Bebişi istiyorum canımdan can olacak o.. Sadece erken mi diye düşünüyorum ama çok fazla ertelemeyeceğim sanırım. Yıl sonuna kadar kendimi her anlamda buna hazırlamak istiyorum
canim bende genc anne olmadim zaten :KK70: 30 undan sonra anne olanlardanim cok sukur :-) kismet oyleymis...

ama belki hemen olmaz, bi sorun olur tedavi suresi icin zamanin olur hem...

biliyor musun her anlamda istesende cocuk olmadan hazir olamiyorsun...kisaca basa gelen cekilir durumu.. :-)

Kıyamamm canım benim, her şeyi oluruna bak :) Rabbim tez zamanda bir bebiş haberi getirsin sana bu güzel duyguları sen de yaşa bak hamişlerin duası kabul olurmuş :) Duam tutar mı tutar :-) SSK lı isen her test ücretsiz ihmal etme minnoşummm :-)

Ama doğru zamanda etsin diye et tamam mı canım :))
Çok sağolasınn

canim bende genc anne olmadim zaten :KK70: 30 undan sonra anne olanlardanim cok sukur :-) kismet oyleymis...

ama belki hemen olmaz, bi sorun olur tedavi suresi icin zamanin olur hem...

biliyor musun her anlamda istesende cocuk olmadan hazir olamiyorsun...kisaca basa gelen cekilir durumu.. :-)

yaaaaa:KK61: haklısın:KK17:

Günaydın, Hayırlı cumalar..
Bir süredir eşimle gündemimizde olan konu; bebek..

Daha doğrusu onun konusu. Çünkü çok dile getirmeye başladı. 2 senelik evliyiz ve ben hala erken olduğunu düşünüyorum. Belki de korkuyorum bilmiyorum. O cesaret şuan yok bende. Ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Rahatıma da düşkünüm biraz. Gezmeyi,tozmayı çok seviyorum.. ve zamanımın çoğunu eşime ayırmak istiyorum. Bebek olduğunda bunları rahatlıkla yapamayacağız,biliyorum..
Artık arkadaşlarımızın çoğunun bebeği var.Buluştuğumuzda çok sıkıntı yaşıyorlar.Bebek ağlıyor, yemiyor falan.Bunları görünce aman biraz daha duralım diyor ama yaklaşık 1 aydır sürekli istediğinden bahsediyor.

Konuşmaya çalışıyorum erken diyorum pek umursamıyor. Ne şekilde bu süreci biraz daha ileri atabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum :KK17:
Sen bebek fikrine hazır değilsin.Eşini güzellikle ikna edebilirsin.

Allahım inşallah bir an önce sana nasip eder..
ben 25 yaşındayım eşim 30. Elbet bir gün olacak diyorum fakat o çok çok fazla istiyor. benimle yaşıt dayısının kızı var 2. çocuğuna hamile şuan...

merhabaa
ben mi yazdım bunu dedim :KK70:
ben de 25 yaşındayım eşim 30
bebek denilince tüylerim ürperiyor. öyle bi konum da var burda.
aynı duyguları paylaşıyoruz seninle.
ben hazır değilim dedim, zaten şartlarımız şu an çok uygun değil. eşim de kabul etti. şöyle bi 7-8 yıl erteleyebilsem benden iyisi olmayacak ama eşim o kadar ertelemek istemez sanıyorum ki..

merhabaa
ben mi yazdım bunu dedim :KK70:
ben de 25 yaşındayım eşim 30
bebek denilince tüylerim ürperiyor. öyle bi konum da var burda.
aynı duyguları paylaşıyoruz seninle.
ben hazır değilim dedim, zaten şartlarımız şu an çok uygun değil. eşim de kabul etti. şöyle bi 7-8 yıl erteleyebilsem benden iyisi olmayacak ama eşim o kadar ertelemek istemez sanıyorum ki..

Kız ne yaptın sen 7-8 yılda baya fazla :))
Ben o kadara dayanamam valla.. Çocuk istemiyorum dediğim zaman da max 2 sene olur :)

X