Bebek konusunda eşimle anlaşamıyoruz.

Vakana-pan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
1.084
691
Günaydın, Hayırlı cumalar..
Bir süredir eşimle gündemimizde olan konu; bebek..

Daha doğrusu onun konusu. Çünkü çok dile getirmeye başladı. 2 senelik evliyiz ve ben hala erken olduğunu düşünüyorum. Belki de korkuyorum bilmiyorum. O cesaret şuan yok bende. Ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Rahatıma da düşkünüm biraz. Gezmeyi,tozmayı çok seviyorum.. ve zamanımın çoğunu eşime ayırmak istiyorum. Bebek olduğunda bunları rahatlıkla yapamayacağız,biliyorum..
Artık arkadaşlarımızın çoğunun bebeği var.Buluştuğumuzda çok sıkıntı yaşıyorlar.Bebek ağlıyor, yemiyor falan.Bunları görünce aman biraz daha duralım diyor ama yaklaşık 1 aydır sürekli istediğinden bahsediyor.

Konuşmaya çalışıyorum erken diyorum pek umursamıyor. Ne şekilde bu süreci biraz daha ileri atabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum

bence 2 sene bebek için yeterli bir zaman..çünkü nekadar sonra olursa yıllar geçtikçe insanın tahammülü sabrı azalıyor...
kesinlikle iki tarafında hazır olması gerekiyor bebek için..
korkmayın bebek bakmaktan..
ben çok istemiştim bebek eşim istememişti...şuan 5 yıllık evliyim ve 9 aydır deniyoruz olmuyor..
yaşın kaç bilmiyorum ama evliliğinde sorun yoksa çokta geç kalma..
sanada hayırlı cumalar canım...

zaten bi kaç ay denemeler olur 9 ayda anne karnında yine 1 seneyi filan geçer ben olsam düşünürdüm :)

bebeği şimdi istemiyorsan emin ol 5 sene sonrada istemezsin.bence zor ama müthiş bir hayat bebekli olmak.gerekirse heryerde onunla uğrasmak.belki 1 -2 yılını feda etmen gerekecek.bizim bırakacak biri olmadığından enson ne zaman sinemaya gittiğimizi unuttuk ama yinede onun bir gülüşüne değer.

Allahım inşallah bir an önce sana nasip eder..
ben 25 yaşındayım eşim 30. Elbet bir gün olacak diyorum fakat o çok çok fazla istiyor. benimle yaşıt dayısının kızı var 2. çocuğuna hamile şuan...

Kesinlikle anne olmanın muhteşem bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Ve bunu da tabi ki yaşamak istiyorum.. Sadece erken mi diye düşünüyorum işte

Yaş kaç çalışıyor musun?

Maddi imkanlar nasıl; ay sonunda kenara para koyulabilir mi?

ben 25 eşim 30 yaşında.
Evet çalışıyoruz ikimizde. ay sonunda para duruma göre değişiyor açıkcası. bazen koyup,bazen koyamıyoruz

Kesinlikle anne olmanın muhteşem bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Ve bunu da tabi ki yaşamak istiyorum.. Sadece erken mi diye düşünüyorum işte
bence istiyosan geç kalma .arkadasların dediği gibi belli bir zaman alacak ve yasın ilerledikçe gebeliğinde zor geçebilir bir ihtimal.sonra daha onun kardeşi olacak : ) ama illaki birçok seyden ödün vereceksin eğer yanında yardım edecek biri olmayacaksa.

ben 25 eşim 30 yaşında.
Evet çalışıyoruz ikimizde. ay sonunda para duruma göre değişiyor açıkcası. bazen koyup,bazen koyamıyoruz

Çalışıyorsanız can alıcı sorunun cevabına göre eşinizle tekrar konuşun...

Çocuğa kim bakacak...

Para vs ayarlanır hani çok borcumuz harcımız yok dersen kendine almaz bebeğe alırsın o hallolur da kim bakacak?

Siz kendisin hazır hissetmeden bebek yapılmaz zaten de sadece hazırım galiba ile de yapılmaz...

Nasıl bakılıp büyüyecek bunu da netleştirmek lazım; zira erkekler yapana kadar; sonra da ilgilenir oynar vs ama çoğu şey yine annede biter...Yaşınız küçük daha geç kalmazsınız bir süre kendinizi hazır hissedene kadar bekleyince...

Annem biraz uzakta. her zaman gelemeyecektir. Kv zaten yaşı var çok sağlıklı da değil. Ahh iş başa düşüyor yani :)

Biraz daha bekleme taraftarıyım işte. Bu konuları eşime anlatıyorum bebeğe annesinin bakabileceğini söylüyor ki bu neredeyse imkansız.Kv yaşı var ve hasta kadın. benim annem deseniz uzakta oturuyor küçük kardeşlerimde var her istediğinde gelemez ne yazıkki..
Netleştirip sağlıklı bir hamilelik ve o'na iyi bir gelecek istiyorum.. Erken dememin sebebi bu işte,Eşim anlamasada...

Anlatacaksınız; somutlayacaksınız; şu saatte evden çıkıyoruz; bu saatte geliyoruz vs vs.

Bakıcı olması şart; bakıcı hasta olsa ne olacak

bir dönem bekleyin; siz de kendinizi hazır hissedin; mümkünse azıcık birikim yapın ve huzurla hamile kalın.

bu aşamada hamile kalırsanız gerilirsiniz ki siz...

Bakalım sen istediğinde Allah hemen sana nasip edecek mi... Madem bebek için beklemek istiyorsun, önce bir jinekologa git gerekli tüm hormon testlerini yaptır. O stresli süreçten bir geç bakalım nasıl tutuşacaksın ya bir sorun varsa ya bebeğim olmazsa diye. :) Çocuk sahibi olmak eskisi kadar kolay değil, işini sağlama al. Bebek rahmine düştüğü andan itibaren, annelik duygusu da geliyor.

aminn canım isteyen herkese nasip etsin inşallah..
aslında yaşında küçük deil ee bebek ha demeyle olmuyor olsa bile 9 ay sonra doğuyor..zaten 26-27 olacaksın.
tabiki zorla olmaz ama iyi düşün..

Bebek yapımını düşündüğüm an tabi ki önce tüm kontrollerimi yaptıracağım ki dediğiniz gibi sorun da olabilir, hastalığım da olabilir. Zor bir süreçte beni bekleyebilir.. Bilmiyorum.
Bunları bile dşündükçe korkuyorum

HA DİYİNCE OLMAYACAK 9 ay karnınca duracak çok iyi düşün eninde sonunda olacak bu geciktirmeye hiç gerek yok yaş ilerledikçe iyice rahatlığa alışıyoruz çnkü

Dimi.. Gerilirim gerçekten de..
Konuşacağım teşekkür ederim :)

Bu konuda ki yorumları bende çok merak ediyorum..
Konu sahibiyle aynı yaştayız.. Bende 3 buçuk yıllık evliyim. Eşim çok istiyor, ben istemiyorum.. Kendimi hazır hissedemiyorum. Şu da var, aradan 10 sene geçse yine da hazır hissedemem gibi geliyor.. Çok zor ya.. Konu sahibi gibi benim de annem uzakta, farklı şehirde. Çocuk olursa 3 yaşına gelene kadar benim bakmam gerekir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…