• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek kokusu????????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
arkadaşlar 1 aylık bir kızım var çamaşırlarını dalinin sıvı bebek deterjanı ile yıkayorum yumuşatıcısını da koyuyorum ama ağız mendilleri yıkandıktan sonra bile çok kötü kokuyor ve kayınvalidem bu bebek hiç güzel kokmuyor kokuluı ıslak mendille silin diyor biz daha popsunun bile şimidye kadar pamukla temizliyorduk daha yeni kokusuz saf ıslak mendile geçtik siz ne kullanıyorsujnuz bebepi iki güne bir yyıkıyorum onun haricinde hergün yüzünü vücüdünu siliyormusunuz ve güzel kouyolarmı ne biliyim şaşırdım kaldım

ne demek bu bebek güzel kokmuyo nasıl böyle biişey söyler
begenmıyosa dibine kadar girmesin uzak dursun ...
bebekler cennet kokar.....
benımde oglusum bir aylık aynı senın gibi dalin sıvı sabunla yıkıyorum camasırlarını
bebegimide gün asırı yıkıyorum yani 1 gün yıkıyorum 1 gün yıkamıyorum
sebamedin sampuanını kullanıyor .. öle senın gibi silmıyorumda
ben dogdugundan beri kokusuz ıslak mendil kullanıyorum
uni yenidogan ıslak mendili.. sakın kokulu kullaanma bir sürü madde var onlarda
zararlı daha cok küçükler helede yüzüne falan sakın sürme ıslak mendil..
he ben dısarı cıkarken johnsın bayb nın bebe kolanyasından üstüne bi damla
damlatıyorum tenine deil kıyafetıne

vertigo arkadasın bence senın psikoljını cevrendekıler ve özellikle kaynanan bozuyo
uzak tut kendınden

arkadaşlar 1 aylık bir kızım var çamaşırlarını dalinin sıvı bebek deterjanı ile yıkayorum yumuşatıcısını da koyuyorum ama ağız mendilleri yıkandıktan sonra bile çok kötü kokuyor ve kayınvalidem bu bebek hiç güzel kokmuyor kokuluı ıslak mendille silin diyor biz daha popsunun bile şimidye kadar pamukla temizliyorduk daha yeni kokusuz saf ıslak mendile geçtik siz ne kullanıyorsujnuz bebepi iki güne bir yyıkıyorum onun haricinde hergün yüzünü vücüdünu siliyormusunuz ve güzel kouyolarmı ne biliyim şaşırdım kaldım

öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün.... yanlış anlamayın ama kayınvalidenizle aranız nasıl? bir bebek bu kadar yıkanmaya neden kötü koksun ki? hastalık yoksa tabii.. ama yine de çok ilginç bir insanın torunu için "bu bebek güzel kokmuyor " demesi :26:

ne biliyim arkadaşlar ben kimse hakkında ne yazıkki kötü düşünemeyen bir insanım o da kendince iyi niyetlidir diye düşünüyorum ne biliyim ama asla kokulu mendillerden alıp yüzüne sürmem mendillerindeki koku sanırım mamadan oluyor kayınvalidem de çocuğu çok seviyor ama böyle söyleyince de benim canım sıkılyor zaten 2 gün sonra gidiyor ben koklarım yavrumu mis gibi somuçta yazdıklarınıza göre yaptıklarımda yanlış bişey yok içim rahat etti

yani benimde 40 ım çıkmak üzere bebek cennet kokar nie kötü koksun yıkıomuşsun bide bakma sen ona. kıyafetlerini sık degiştir ben öle yapıyorum.

benim kızım 6,5 aylık doğduğundan beri primanın bezini ıslak mendilini kullanıyorum ama yüzüne değil.
yüzünü normal suyla yıkamaya başladık. çamaşırlarını doğduğundan beri dalinin deterjanı ile yıkıyorum herşeyi de mis gibi kokuyor. kendisini yıkarken dalin sabun kullanıyodum ama doktor tavsiye etmiyor sebamed alıcam. başını da babe markalı şampuanla yıkıyorum konak önleyici doktor tavsiyesiyle. bunun dışında bebek zaten kendisi güzel kokar ne demek kötü kokuyor. hasta veya kaka yapmadığı sürece bebekler her zaman mis gibi kokar.
sen bakma kaynanana

ben bişey anlamadım bebeklerin kendine has kokuları vardır.yada senin yediklerinle alakalı olabilir.kayınvalinde belliki bebeğini torunu olarak görmüyo kokusunu beğenmediğine göre.seven insan kokusunu herşeyini sever

bebek kokusundan daha güzel bi koku varmıdır şu dünyada!!! daha geçenlerde eşime dedimki, "ya biz bu çocuğun resimlerini videolarını çekiyoruz ilerde seyredelim, şimdiki halini tekrar tekrar görelim diye, her yaptığını anı defterine kaydediyoruz, kıyafetlerinden de örnekler saklayacağız.. gelecekte bakıp bakıp hatırlamak için.. ama tek birşeyi yapamıyoruz.. oğlumun bu güzel kokusunu nasıl saklayıp, muhafaza edip ilerde özlediğimizde tekrar tekrar koklayacağız?? bitek ona çare yok.." hatta aynı şeyi görümceme de söylediğimde bana önerisi şu oldu, o kokuyu özlediğinde bi çocuk daha yapıcaksın :):):):):):)

ben oğlumu o kokusuyla seviyorum.. özellikle emdikten sonra, ve hatta kustuktan sonra.. sanırım hala anne sütü aldığı için kusmuğu (afedersiniz) çok kötü kokmuyor.. biraz ekşi kokuyor evet ama ben o kokuya bayılıyorum, oğlumun kokusu o, süt kokulu oğlum diyorum onu severken.. hatta gece bazen terlediğinde, sabah uyanınıca boynu ter kokuyor, o bile çok hoşuma gidiyor, bebek sonuçta teri nekadar kötü kokabilirki.. ekşimik diyorum ozamanda, ekşimik aşkım diye seviyorum.. üzerini değiştirip de kıyafetinin deterjan kokusunu alınca bana sıradan geliyor.. deterjan tabiki güzel kokuyor ama oğlum gibi değil.. hangi deterjan, ıslak mendil, kolonya bilmem ne bir bebeğin kokusunun yerini tutabilir ki...

canım sen kaynanana bakma hiç, muhtemelen yaşından mütevellit, o bebek kokusu nedir unutmuş, hatta önceki arkadaşların dediği gibi sana veya torununa bir garezi olabilir... hiç kafana takma, sen bebeğinin kokusunu doya doya çek içine... bir kaç sene içinde alamayacaksın çünkü, yine öyle koksa diyeceksin.. bu arada sakın yüzüne vücuduna ıslak mendil, kolonya fln süreyim deme.. zaralı onlar aman diyim.. popişi için kullanıyoruz hadi neyse de, yüzüne gözüne sakın haa..

ve birde son olarak tavsiyem.. bebek kokusuna bile karışan kaynana, muhtemelen daha nelere nelere karışıyordur.. bir bebeğe annesinden iyi kimse bakamaz, ve bebeğinin ihtiyaçlarını karşılıyamaz.. kafamıza birşey takıldığında, burdan zaten birbirimize yardımcı oluyoruz, bence kaynananın bebekle ilgili söyledikleri şeyleri yapma, yada bi araştır eğer kafana yatıyorsa yap.. ben çok arkadaşımı tanıdığımı duydum; "annem, kaynanam, eltim, görümcem, arkadaşlarım böyle dedi ondan yaptım, yapmaz olaydım pişmanım" diyen.. bebişine de sana da sevgiler..

ağız mendillerini önce sabunlayıp öyle atabilirsin makineye.belki kokmaz o zaman.benim oğullarım 3 yaşında hala bana misss gibi kokuyorlar ama bebek kokusunu da çok özlemiştim o ağızlarının,tenlerinin mis kokusu var yaa güzel kokmuyor diyen halt etmiş.bizim bi komşumuz var çocukları olmuyor,benim oğlanlar uyanınca uykudan adamcağız hemen koşup geliyor dur bi terliyken kokliyim ben bebek kokusuna bayılıyorum diyor.ağızlarının salyasına kurban olurum diyor bütün bebeklerin yani. ama vermemiş işte Güzel Allah ım..Allah aratmasın tek dertleri temizlenmeyen çamaşırları olsun..:71::71:

vertigo senin açtığın konuları biliyorum sana ne oluyosa hep o çevrendekiler yüzünden oluyo..yok hayatım bebek ne olursa olsun güzel kokar..kötü kokan bebekmi olur!!!! sen bakma kimseye..neyse iki günün kalmış kurtuluyosun:) dalinin sıvı deterjanı yeter..yumuşatıcıya da gerek yok..ben +2 bazen +3 durulama yaptırıyorum ona rağmen çamaşırları kokuyo mis gibi..o kadının burnunda bişey var bence :)) sertliği de ütüleyince geçiyıo yumuşatıcı kullanma makine son suya alıyo yumuşatıcıyı..kalıyo eşyalarının üzerinde..
bide normal ıslak pamuğa devam edin derim ben..hazır mendilleri dışardayken falan tercih etmek lazım..bu ülkede insan sağlığına yararlı satılan hiçbişey yok..saf ıslak da dese gene vardır içinde bişeyler..çok küçüklerken de derilerinin üstü bi maddeyle kaplı olurmuş bağışıklık sistemini koruyan..o mendillerde bunu hep yok edermiş..heleki normal vücuduna asla kullanma..

Son düzenleme:
merhaba canım bebeğini güle güle büyüt...bebekler asla kötü kokmaz bence ama kaynananı boşver ama sen ille de güzel kokmasını istersen dalinin bebe yağını sür banyodan sonra yıkamadığın zaman da pamukla boynuna boğazını silebilirsin ben sürüyordum iyice güzel kokuyolar:)))

canım hiçbirşey kullanmasan bile bebişin misler gibi kokar.bebişinin kendine has doğal kokusu en pahalı parfümden bile daha güzel.benim de kızım 2 haftalık.evim 2 haftadır misler gibi kokuyor:71:
beğenmeyenler koklamasın:66:
bahsettiğin dalinin deterjanını ve yumuşatıcısını ben de kullanıyorum, çift durulama yaptırıyorum.hiçbir sorun olmuyor.

valla bende bir süre önce bebeğimde kötü bir koku farketmiştim sonra bezinden olduğu anlaşıldı.prima aktif bebek kullanıyordum.bezde parfümlü idrarla birleşince çok kötü kokuyordu.şimdi huggies kullanıyorum problem yok.bebeğimin mis gibi kokusunu hissediyorum.ne marka bez kullanıyorsun?

acaba iltihap felanmı var kulağında o kukuyor olabilirmi. ama netice bebkler güzel kokarlar ne demek kötü kokuyor. ben çok iri bir bebekmişim annem her gün pişik olmasın diye yıkarmış beni bende alışkanlık hala hergün mutlaka duşumu alırım. havalar güzel hergün yıkayabilrisin bebişini. bebek losyonalrı var onalrdan kullanabilirsin.

arkadaşlar ben mamanın bu kokuyu yaptığını dğüşünüyorum bir de çamaşırlarında daha çok ağız mendillerinde kirliye ettıktan sonra yıkadığımda küf olduğunu farkettim sanırırm mamalı bez ısla bekleyince böyle oluyor kaç tanesini attım bu yüzden siz böyle bişey yaşadınızmı kokusu içinde hiçbişey yapmıyorum ıslak mendil felan da sürmeyin dedi dr. bana mis gibi kokuyor kızım ya bir de isilikler için ne yapıyorsunuz arkadaşlar*SURATINDA VAR BENİMKİNİN

canım ben senin yerinde olsam yumuşatıcı bile kullanmam kimyasal sonuçda durulama suyunda kullanılıyor kalıntı kalır çocuk çamaşırları asla çok güzel kokmaz çünkü deterjanları kokulu değildir ayrıca bir bebek bebek kokar bebek kokusundanda güzel hiç birşey yokdur kayınvalden halt etmiş kusura bakmasında

Ben kızımın kaka kokusuna bile aşığım yaa boşver kaynananı .ilk mendil ekşi süt kokabilir ama yıkayınca geçer.Bi de bebek nasıl pis kokar biliyo musun ? kaynanan falan alıp bebeği terli terli pis pis sarılıp gıdığının altına koynuna falan sokuyorsa onun teri kokuyordur çocuk öyle yalap şap öpülüyorsa ya da bebeğin sen sen kokuyordur kaynanan da kıskanıyordur.Bence sakın silme bebeği. o koku dünyanın en güzel kokusu . Benim kızım 5 aylık .Kulağının arkası terlediği için böyle garip garip ekşi ekşi ter kokuyo :D ben onu bile seviyorum

ben bu insanları anlamıyorum bir bebek nasıl güzel kokmayabilir onların her hali misler gibi.ben bu zamana kadar kızıma hiçbir parfümlü ürün kulllanmadım kullanmayıda düşünmüyorum beyenmeyen öpmesin çokda dert.bence hiç takma kafana eminim seninde bebeğin bütün bebekler gibi misler gibi kokuyodur.bebek kokusu için cennet kokusu derler bunu hatırlat kayınvalidene bence.:47::47::47::47:

arkadaşlar ben mamanın bu kokuyu yaptığını dğüşünüyorum bir de çamaşırlarında daha çok ağız mendillerinde kirliye ettıktan sonra yıkadığımda küf olduğunu farkettim sanırırm mamalı bez ısla bekleyince böyle oluyor kaç tanesini attım bu yüzden siz böyle bişey yaşadınızmı kokusu içinde hiçbişey yapmıyorum ıslak mendil felan da sürmeyin dedi dr. bana mis gibi kokuyor kızım ya bir de isilikler için ne yapıyorsunuz arkadaşlar*SURATINDA VAR BENİMKİNİN

canım isilik yüzünde olmaz genelde eklem yerlerinde kol aralarında boynunda falan olur..o da sıcaktan ve kapalı kaldıgı ve terledigi için olur..yüzündeyse bisey alerji yapıyor olabilir..yada kullandıgın yumusatıcıdan olmus olabilir..yumusatıcıyı kes mutlaka..yada habire öpen varsa onlara engel ol millete öptürme bebişini..çok istiyosanız poposunu öpün de:) ben öyle diyodum ellerini bile öptürmedim elini de sonuçta ağzına sokuyo milletin tükürük kalıntısını niye yesin bebişin...poposu serbest öpün diyodum :) mamalı bezlerini de hemen elinde bi sudan geçir..kirli sepetinin kenarına sarkıt kurur hemen..değil mamalı neli olursa olsun artıkla bekleyen hersey kötü kokar ve bebek deterjanları bizimkiler gibi de degil ağartıcı özellikleri yok..normal yani kokması ve küflenmesi..
bide iyimisin biraz toparladınmı ? sıkkındı canın çok...

Back