• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık bebek kıyafetlerini yıkama derecesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

amiral

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
181
9
118
İstanbul
Arkadaşlar bebek kıyafetlerini yıkamak için hacışakir granül sabun aldım. kaç derecede yıkamak gerekiyor?

benim bebeğim olsa kıyafetlerini 90 derecede yıkarım steril olmaları için ve hiç bir ekilde makinaya kimyasal koymam yumuşatıcı ve normal deterjan gibi dalinin bebekler için olan sıvı deterjanından kullanırdım annişkoma:16:

henüz giyilmemiş kıyafetse 30-40 derecede yıkayın.
giyilmiş,lekeli kıyafetse bebek deterjanları lekeyi çıkarmıyor. o durumda ben önce bizim deterjanla yıkıyorum. sonra bir de kısa programa deterjansız atıyorum ki iyice durulanmış olsun.
90 derecede yıkamayın, kıyafetleri tanıyamazsınız muhtemelen.
üzerinde deterjan artığı kalmasın yeter,ilave durulama seçeneği vardır makinenizde, onu seçin.
aşırı hijyenik davranmayın, bu allerjiyi tetikler. yeni yıkanmış bir giysideki bakteriler bağışıklık sistemini sarsacak ne içerebilir ki? aksine, bebeğin bağışıklığının artması için biraz rahat olmak gerekiyor. pis olmak anlamına gelmesin bu, rahat olun. normal bir ev ortamındaki hiçbir şey bebeğe zarar vermez aksine kimyasallar zarar verir. yerleri yüzey temizleyicilerle domestoslarla silmeyin, allerji olur bebek, solumak bile zararlı onun yerine duru suyla ya da içinize sinmiyorsa sirkeli ya da karbonatlı suyla silin ve geçin.
her seferinde biberonunu emziğini kaynatmayın, iki üç seferde bir sterilize edin.

henüz giyilmemiş kıyafetse 30-40 derecede yıkayın.
giyilmiş,lekeli kıyafetse bebek deterjanları lekeyi çıkarmıyor. o durumda ben önce bizim deterjanla yıkıyorum. sonra bir de kısa programa deterjansız atıyorum ki iyice durulanmış olsun.
90 derecede yıkamayın, kıyafetleri tanıyamazsınız muhtemelen.
üzerinde deterjan artığı kalmasın yeter,ilave durulama seçeneği vardır makinenizde, onu seçin.
aşırı hijyenik davranmayın, bu allerjiyi tetikler. yeni yıkanmış bir giysideki bakteriler bağışıklık sistemini sarsacak ne içerebilir ki? aksine, bebeğin bağışıklığının artması için biraz rahat olmak gerekiyor. pis olmak anlamına gelmesin bu, rahat olun. normal bir ev ortamındaki hiçbir şey bebeğe zarar vermez aksine kimyasallar zarar verir. yerleri yüzey temizleyicilerle domestoslarla silmeyin, allerji olur bebek, solumak bile zararlı onun yerine duru suyla ya da içinize sinmiyorsa sirkeli ya da karbonatlı suyla silin ve geçin.
her seferinde biberonunu emziğini kaynatmayın, iki üç seferde bir sterilize edin.

Teşekküğrler ayrıntılı cevabınız için. Çok aşırı hassas davranmanın bende yanlış olduğunu düşünüyorum.

ben tüm kıyafetleri hassas 30 da yıkadım hacışakirin sabunuyla, sonra da ilave durulama yaptım.
cunku sabun normal deterjanlar kadar kolay çözünmüyor.

ben tüm kıyafetleri hassas 30 da yıkadım hacışakirin sabunuyla, sonra da ilave durulama yaptım.
cunku sabun normal deterjanlar kadar kolay çözünmüyor.

benim doğumda 10 eylül görünüyor
ne zaman başladınız kıyafetleri yıkamaya?

canım aslında 10 ağustos gibi mobilyalar gelecek. o zaman yıkayacaktım. ama annem heyecanlandırdı:) bende gaza gelip bu gün çoğunu yıkadım. kalanlarıda yarın yıkıycam :)

benim beklenen doğum tarihi 2 ekim ama :)

kıyafetleri ilk kez yıkadığımda makinenin narinler kısmında yıkadım. fazla sıkmada yapmadı zaten. 30 dereceden beelki kısadır bile. deterjan olarakta dalan roxy ile yıkamıştım

ben 95 dereceye atıyordum,ama sakın örgüleri atma ,ben attım annemın örgüleri mahvoldu:) 2kezde yoğun durulama yaptırıyordum,tenleri hassas olduğu için iyi durulanması gerek yoksa alerji olabılırler...

kızlar birçok yerde bebek kıyafeti yıkarken kullanılan deterjan ve yumuşatıcıdan bahsedilmiş ama benim merak ettiğim CALGON kullanımı.

zararı olur mu bilemedim, henüz kıyafetlerini hiç yıkamadım dalin granül ve yumuşatıcısını aldım

CALGON hk. bilgisi olan paylaşabilir mi zararı olur mu

Back