Bebek kıyafetlerindeki eski lekeler

muftak perisi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
264
263
323
Arkadaşlar merhaba. Bu da dert mi diyeceksiniz belki yeri burası mı bilmiyorum ama bu pahalılık da dert bence. ikinci bebişime hamileyim. Yolun yarısını geçtik sayılır. Artık kıyafet bakmaya başladım. İlk yavrumun kıyafetlerinin hepsini giysi kumbaralarına atmıştım. Evim eski ve rutubetli saklasam hayrını göremem bari başkaları giysin mutlu olsun diye. Tam yenilerini nasıl alacağım telaşına düşmüşken bir hurç annemlerden çıktı. Havalara uçtum resmen. Ama tahmin edersiniz ki durduğu yerde lekelenmiş hep sarı sarı. Büyük ihtimalle kusmuk lekeleri falanda bekledikçe tekrar ortaya çıkmış. Bu lekeler en iyi nasıl çıkar? Önerebileceğiniz bir yöntem leke çıkarıcı var mı? Bu kıyafetleri nasıl kurtarabilirim? Şimdiden teşekkür ederim dönüş yapamazsam hemen fikirleriniz için.

renkliler için leke çıkarıcı ürünler var vanish markasının kullanmıştım işe yaradı ,denediniz mi? ona rağmen çıkmazsa çıkmaz demektir

Profesyonel leke çıkarıcilar var.Daha çok internet aracılığı ile bulup alabilirsiniz

Kusmuk değildir bence. Dolapta hurçlarda oluyor bu sararma, sandık lekesi deniyor hattaBenim yıkayıp kaldırdığım kıyafetlerde de vardı çocuğuma ait. Kendi gömleğim olmuş en son geçen bahardan. Beyaz sabunla yıkadım elde banyo sabunuyla ve çıktı. Ğstünden çok zaman geçtiyse kosla vanish leke çıkarıcı döküp bekletin. Bildiğim en iyi yöntem o. Çocuğumun kıyafetlerinin bazılarInı kurtarmıştım o şekilde

Bence ağır kimyasal bir şey kullanmayın.Sonucta bebek giyecek.Bir gün sıcak suda ıslatın hepsini.Leğen içinde suda bir akşam beklesin.Sonra kendi deterjaninizla ön yıkamalı 40derecede yıkayın.Daha sonra kontrol edin lekesi çıkar.Bir kere de bebek deterjanı ile yıkayın.Bu yöntemi kullanıyorum ben bebeğim için.Ben de ilk çocuğumun esyalarini kullandım,dediğiniz gibi lekelenmis durdukça,hiç leke kalmadı deneyin isterseniz

Bebek kıyafetleri beyazsa sıcak suya değiş soguk suya bastırırım ben olsam sonda da yüksek ısıda yıkayıp bakarım kalan lekelere

Kimyasal kullanma bebeklerin cildi hassas, alerji olabilir. Ben kızımın kıyafetlerini Omo Bebek’le yıkıyorum. Bazı lekeler çıkmıyor. Onları da sadece evde giyiyor. İlk başta Granül sabun aldım. Makinam onu süzdüremedi.

Sonnet mi neydi onu kullananlar baya memnun. Petrolsüz leke çıkarıcı.
Beyazları da yıkayıp güneşe asarsanız çıkar inşallah

Öncelikle hayırlı olsun. Şu instagram fenomenlerinin önerdiği bir marka var belki bilirsiniz burda marka yazmak sıkıntı mı bilmiyorum ama tamamen bitkisel bende bebeğimin 1 senelik kıyafetlerinde falan kullandım hepsi çıktı bebek kıyafeti olduğu için kimyasal kullanmak istememiştim sana özelden de yazarım hatta

Kusmuk değildir bence de, dolapta kalmaktan renkleri solmuştur. Ben olsam ben de çok ağır kimyasal kullanmazdım.

Cevaplar iÇin herkese çok teşekkürler ancak bakabildim.
renkliler için leke çıkarıcı ürünler var vanish markasının kullanmıştım işe yaradı ,denediniz mi? ona rağmen çıkmazsa çıkmaz demektir
Vanishi bebek kıyafetlerinde denemedim açıkçası ilk çocuğumda, ama öncesinde kendi çamaşırlarımız iÇin denemiştim ortalama bir memnuniyet yaşadım. Çok iyi çıkardığını iddia edemem. Ama lekeye göre değişir tabi. Denemek lazım. Teşekkürler
Evet çoğu vanishi önermiş. Bir deneyeceğim.
Normalde bende ağır kimyasal kullanmam zaten ilk çocuğumda da sürekli bebek için granül sabun kullandım hep ayrı yıkadım. Şimdi lekeler için bşr kereye mahsus yıkayıp sonra normal programda iyice arındığına emin olmak istedim.
Yazabilirseniz sevinirim. Bir seçenek olur. Çok şey duyuyorum ama hep kulaktan deneyip “evet bu gerçekten çıkardı” diyen olur mu acaba diye merak etmiştim. Şu an vanish ve geleneksel suda beklet yıka gibi duruyor seçeneklerim.

ben çocuk doktoruma deterjan işini sorduğumda normal deterjanla yıka bebek kıyafetlerini yıkandıktan sonra ektra olarak 20 dk sirkeli suda yıka demişti makinada normal yıkandıktan sonra makinayı hızlı yıkama 15-20 dk ayarladım makina su almaya başlayınca sirke ekleyip sirkeli suyla tekrar yıkanıp durulanmasını sağladım tekrar durulanınca bir kalıntı kalmıyor belki denemek istersiniz

normal deterjanlarla bebek deterjanlarının arasındaki fark parfüm, bebek deterjanlarına sadece parfüm koymazlar daha çok çamaşır sodası-karbonat-sabun tozu içeriklidir babam imaalatçı oradan biliyorum hepsi üç aşağı beş yukarı aynı sistemle yapılır

Sirkenin bir kokusu kaldı mı peki sirke kullanmayı severim denerim mutlaka
yoo kalmıyor hatta yumuşatıcı kullanmışım gibi yumuşakda bırakıyor , ben hala aynı şeyi yapıyorum sadece kızıma değil kendi kıyafetlerimizde de ,o deterjanlar bizim içinde zararlı

Ben bütün lekeler için bulaşık makinesi parlatıcısı kullanıyorum,geçen sene utuleyip kaldirdigim yazlıklarda lekeler oluşmuş yine parlatıcı ile çıkardım.Bebek için olur mu bilemem tabi

Ben bütün lekeler için bulaşık makinesi parlatıcısı kullanıyorum,geçen sene utuleyip kaldirdigim yazlıklarda lekeler oluşmuş yine parlatıcı ile çıkardım.Bebek için olur mu bilemem tabi
Parlatıcıyı lekeye mi döktünüz makine su alırken makineye mi eklediniz acaba? Halida falan kullandım bşr şey döküldüğünde üstüne direk de çamaşırda hiç kullanmadım duymadım açıkçası.

Lekeye döküyorum,renkli beyaz farketmiyor, bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…