bebek istiyoruz ama ben hamilelikte alacağım kilolardan çok korkuyorum

Vdshs

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
222
3
merhaba arkadaşlar
bır kaç ay sonra bebek yapmayı düşünüyoruz,ama ben alacağım kilolardan çok korkuyorum zaten normalde de çok takıntılıyım yediklerime her anda dikkat ediyorum ama hamilelik dönemi beni açıkçası tedirgin ediyor,boy 1,50 kilo 43,7-44 lerde geziniyor ideal kılom 43 müş ama hedefim 41,5-42 ye inmek ve bu kıloda hamıle kalmak en azından 10 kılo da alsam 5 kılosu gıderse kalanı bende çok kötü durmaz daha doğrusu boyum da uzun olmadığı için top gibi yuvarlanmak istemiyorum
görev yaptığımız yerde (doğu) diyetisyen yok özel hastanelerde bile dolayısıyla kendim bir yol çizicem,llk 6 aya kadar max 2 kılo toplam 9 ayda 7-8 kıloyla tamamlarsam süper olucak kafaya taktı mı yaparım ama bazı arkadaşlar yemeseler dahi aşırı derecede kilo aldıklarını yazmışlar açıkçası bende çok yemeyı dusunmuyorum almam gereken neyse o kadar ve düzenli yürüyüş(su an koşuyorum hergün )ona rağmen başa çıkamazsam kafayı yerim anlayacağınız bu kilolar bizim tek takıntımız,bana yardımcı olmanızı istiyorum belki diyetisyen vardır ya da hamilelik döneminde belli bir besin programı çerçevesınde uygulayan arkadaslar varsa bekliyorum yardımlarınızı teşekkür ederim

Canım tatlıyı, tuzluyu, pirinci, hamurişini, makarnayı vs. abartmadığın sürece öyle fazla bir kilo almazsın meraklanma..Zaten hamileliğe aşırı kilolu olarak başlamayacaksın.
Bu konuyu sakın takıntı haline getirme..
Üstelik hamilelikte bebişin ve senin sağlığın için gün içinde ara öğünlerde meyve, yoğurt, ceviz falan yiyeceğin için zaten abur cubur yemeye de fırsatın olmayacak.
Sakın gözünü korkutma, faydalı vitaminlki besinler yediğin sürece öyle aman aman bir kilo sorunun olmaz bence.

Canım tatlıyı, tuzluyu, pirinci, hamurişini, makarnayı vs. abartmadığın sürece öyle fazla bir kilo almazsın meraklanma..Zaten hamileliğe aşırı kilolu olarak başlamayacaksın.
Bu konuyu sakın takıntı haline getirme..
Üstelik hamilelikte bebişin ve senin sağlığın için gün içinde ara öğünlerde meyve, yoğurt, ceviz falan yiyeceğin için zaten abur cubur yemeye de fırsatın olmayacak.
Sakın gözünü korkutma, faydalı vitaminlki besinler yediğin sürece öyle aman aman bir kilo sorunun olmaz bence.

teşekkür ederim canım, sadece çikolataya hayır dıyemıyorum bir de neskafe içiyorum azalttım onu da günde 1-2 fıncana bakalım inşallah
.pirinç yerine bulgur tüketiyorum çok uzun zamandır makarnayı da aramam öyleçok yoğurt bol bol yıyorum eksık etmem,
yemek olarak öğlen yesem akşam yemeklerini çorba salata şeklinde geçirsem faydalı olmaz mı çunku akşam yemekleri ağır olduğunda daha çok kılo alırsın benım düşüncem ama hani derler kahvaltını krallar gibi öğle yemeğini prens gibi akşam yemeğini fukara gibi yiyeceksin diye

ben de hamile kalmadan önce her gün çikolata yerdim tatlısız asla yapamazdım ama nedense canım hiç tatlım istemiyo.ayda yılda bir çikolata yiyorum.valla her öğün ne faydalıysa onu yiyeceksin.akşam hafif olsun yok.herşey bebek için kilolar nasılsa gider doğum sonrası sıkı bi rejimle.kilodan önce sağlıklı bi hamilelik ve sağlıklı bi bebek takıntın olsun bence.inşallah istediğin gibi bi hamilelik geçirir en kısa zamanda kavuşursun bebeğine.

canım haklısın ama gel gör ki kendıme yakıstıramıyorum sanatçı çevreıne bakıyorum sinir olsam da ebru şallı kadının çocuğu gayet sağlıklı ona keza jessıca alba heıdı klum sadece karınları büyüyor başka bir sey yok onların çocuklarında bır anormallık yoksa ne olabılır kı illa çok mu kılo almak lazım arkadasım yazın doğum yaptı son aylarda çok aldı kılo ama bebeğe yaramamış bebeğin zayıf olduğpunu söylemişti doktoru doğumdan önce,ne oldu pekı kılolar kadında kaldı bilmiyorum belki çok serttım bu konuda ama iradeyle alakalıdır dıyorum dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum ne dersiniz

yeme olayını abartmadıgın surece cok problem olmaz... aldıklarınıda verırsın dogumdan sonra ılk etapta bı kısmı gıdıyor zaten kalanınıda bu azmınle verırsın...
hem ılla alınıcaksa boyle bısey ıcın alınsın dımı ama opuyorumnanaktan

Madem hala hamile değilsin, spor yapmanı tavsiye ederim. Özellikle karın kası çalış. Karın kasların ne kadar güçlü olursa doğumdan sonra karnını o kadar çabuk toparlarsın. Birde çatlak iç karında olan bir olay, kas dokusunun sıklığı çatlamayı azaltıyomuş doktorum dedi.
Allah herkese sağlıklı hayırlı çocuklar nasip etsin tabi ama şunuda paylaşmak istiyorum, hamilelik öyle birşeyki, hamile kalmadan önce ne kadar sağlıklı bir insan olursan ol hamilelikte komplikasyonlar gelişebiliyor. Kafanı o kadar çok kiloya falan takma, o doğsun sen de bu azim varken nasıl olsa verirsin o kiloları. Sadece süre uzar o kadar:eek:

ben de hamilelikten önce çok takıyodum ya çok kilo alırsam diye. ama hamile olduğumu öğrendikten sonra hele gittiğim ilk doktor kontrolünde kalp atışlarını da duyunca hiç bir takıntım kalmadı şimdi tek düşündüğüm ne yersem bebeğime yarar diye. bence sende öyle olacaksın. ve bana göre çok iradeli ve azimli bi insana benziyosun. eğer doğumda aldığın kiloları veremezsen sıkı bir diyetle bir kaç ayda eski formuna kavuşursun. hiç üzülme. inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

canım insallah kısa sürede hamile kalırsın.Allah korusun ama eğer benim gibi bi hamilelik yasarda fazla bulantın ve kusman olursa,hamile kaldığında olduğun kilodan 6-7 kilo daha verebilirsin.:)))
kiloyu cok takma ama şimdiden ağır olmayan diyetler yapabilirsin.öyle şok diyet falan yapma sakın cunki bu sefer kilo alman daha beter olur.en kötu ihtimalle doğum sonrası atarsın kilolarını...

ya mankenler bile dogurdu arkadasım neden bu kadar sorun edıyorsunkı canından can
20 kılo alsan ne olcak
hem alsan bıle gerı donusu yokmu
ama 43.7 yazman bıle ne kadar takıntılı oldugunu gosterıyor
rahat ol kılo o kadar da kotu bır sey degıl

merhaba arkadaşlar
bır kaç ay sonra bebek yapmayı düşünüyoruz,ama ben alacağım kilolardan çok korkuyorum zaten normalde de çok takıntılıyım yediklerime her anda dikkat ediyorum ama hamilelik dönemi beni açıkçası tedirgin ediyor,boy 1,50 kilo 43,7-44 lerde geziniyor ideal kılom 43 müş ama hedefim 41,5-42 ye inmek ve bu kıloda hamıle kalmak en azından 10 kılo da alsam 5 kılosu gıderse kalanı bende çok kötü durmaz daha doğrusu boyum da uzun olmadığı için top gibi yuvarlanmak istemiyorum
görev yaptığımız yerde (doğu) diyetisyen yok özel hastanelerde bile dolayısıyla kendim bir yol çizicem,llk 6 aya kadar max 2 kılo toplam 9 ayda 7-8 kıloyla tamamlarsam süper olucak kafaya taktı mı yaparım ama bazı arkadaşlar yemeseler dahi aşırı derecede kilo aldıklarını yazmışlar açıkçası bende çok yemeyı dusunmuyorum almam gereken neyse o kadar ve düzenli yürüyüş(su an koşuyorum hergün )ona rağmen başa çıkamazsam kafayı yerim anlayacağınız bu kilolar bizim tek takıntımız,bana yardımcı olmanızı istiyorum belki diyetisyen vardır ya da hamilelik döneminde belli bir besin programı çerçevesınde uygulayan arkadaslar varsa bekliyorum yardımlarınızı teşekkür ederim

Canım bende senin boyutlarındayım ve 44 le hamile kaldım şu an 5,5 aya doğru gidiyoruz ve 47 kiloyum.Endişe etme biraz dikkat edersen benim kadar bile almazsın.Hem sen ben gibi pimpirikliler zaten doğumdan sonra bir an önce kilo verme telaşına düşeceğimiz için kilolar fazla kalmayabilir.Bende senin gibi 8-10 arasında almaktan yanayım.Bakalım hayırlısı bebişler sağlıklı olsunda önce Allahın izniyle.Korkma kilolar sağlığın yerindeyse ve bir problem yoksa veriliyor zamanla.

teşekkür ederim canım, sadece çikolataya hayır dıyemıyorum bir de neskafe içiyorum azalttım onu da günde 1-2 fıncana bakalım inşallah
.pirinç yerine bulgur tüketiyorum çok uzun zamandır makarnayı da aramam öyleçok yoğurt bol bol yıyorum eksık etmem,
yemek olarak öğlen yesem akşam yemeklerini çorba salata şeklinde geçirsem faydalı olmaz mı çunku akşam yemekleri ağır olduğunda daha çok kılo alırsın benım düşüncem ama hani derler kahvaltını krallar gibi öğle yemeğini prens gibi akşam yemeğini fukara gibi yiyeceksin diye

Tamam işte aynı ben.Her gün 1 bardak nescafe ve çikolatasız yapamazdım.Üstelik yediklerime çokda dikkat etmedim,herşeyden azar azar sık yemeyi severim.Kahvaltıyla aram pek yoktu öğlene kadar yiyemezdim bir şey.Ama hamiş olunca bu alışkanlıklarımdan vazgeçtim.Kahve,çikolata olayı bitti.Gerçi canım isteyince yine 1-2 çikolata yiyorum ama kahve tamamen bitti.Kahvaltı yapmayı sevmezken midemin sabahları kazınmasıyla yemek zorunda kaldım.Bence yeme düzenini çok bozma boşver.Birde 42 lere inmeye çalışma.İnan vücut bu ssefer hamilelikte daha fazlasını alıyor.Birde ilk aylar kusma mide şikayetlerin olursa 42 kilo sana yetmeyebilir Allah korusun bebişin ve sen sağlıksız günler yaşayabilirsiniz.Şu anki kilon iyi.Hamilelikte dikkat edersen fazla almazsın canım....

ah be güzelim bebisinin karninda oynadigini bi hissetsen acaba hala kilolarini düsünebilecek misin?

benim bir arkadaş tatlısız asla yapamazdı.hatta geçmiş bayramların birinde 1 kilo şeker yediğini söyledi.ama hamileyken hiç tatlı yiyemiyordu.şimde de aynı genç kız gibi formunu koruyor.bebeği şuan 7 aylık.

Canım bende senin boyutlarındayım ve 44 le hamile kaldım şu an 5,5 aya doğru gidiyoruz ve 47 kiloyum.Endişe etme biraz dikkat edersen benim kadar bile almazsın.Hem sen ben gibi pimpirikliler zaten doğumdan sonra bir an önce kilo verme telaşına düşeceğimiz için kilolar fazla kalmayabilir.Bende senin gibi 8-10 arasında almaktan yanayım.Bakalım hayırlısı bebişler sağlıklı olsunda önce Allahın izniyle.Korkma kilolar sağlığın yerindeyse ve bir problem yoksa veriliyor zamanla.

canım çok teşekkür ederim ikiz olsak huylarımız tıpımız bu kadar benzemez o zaman,sen pekı dıyetısyen kontrolunde mı gıdıyorsun bende ankaralıyım ama şu an doğuda görev yapıyoruz,dıyetısyen yok ,senın uyguladığın ya da gıdıp görüserek aldıgın bır besın programın var mı ? ben kahvaltımı hiç atlamam iyi yaparım öğlen de yoğurt salatalık atıstırıyorum aksama çorba salatalık ve gunde 1 tane çokonat çikolatam, haftasonları biraz gevsek olabılıyor yedıklerım ama yıne ayarında tabıkı şimdiki yeme duzenım bu şekılde aralarda fındık badem de yıyorum,tabıkı o donemde bıraz daha dıkkatlı olucam besınlerden olabıldıgınce almaya çalışcam yalnız su an bı 42 ye ınsem ve onu korusam çok ıyı olacak
arkadaslar kımse güzel bir program uygulamıyor mu peki ?

bence de normal sınırlarda kilo alındığı sürece problem yok. Ebru Şallı gibi olacak değiliz ya. Bebeğin sağlığı ve annenin sağlığı önemli.ılk hamileliğimde 14 kilo almıştım. Sadece bir kilo kaldı. Boyum 1.65. kilom 55 ti. yine hamile kaldım. 24 haftanın içindeyim. şimdiden 6-7 kilo aldım. canım ne istese yiyorum. yaşasın hamilelik....

Ah be gÜzelım fazla ınce dÜŞÜnmÜyomusun
bende Şımdıden dÜŞÜnÜyorum fazla kılo alırsam naparım dıye
ama ben olsam kılo deĞılde bebeĞıme nasıl daha ıyı anne olurum hamılelıkte neler yemem neler yapmam lazım en ıyı doktor en ıyı hastane arayıŞı ıÇınde olurdum
umarım Çok bekletmez meleĞın ve manken gıbı bı anne olursun

çok takıntılı gördüm seni canım. noktasıyla virgülüyle kilo hesabı yapıyorsun. bence sen biraz daha düşün. bebek yapıp yapmama konusunda çok da kararlı değilsin bence.

cok takma kıloya ıstersen verırsın dogumdan sonra ayrıca asırıya kacmamak sartıyla herseyden az az yıyerek kılonu kontrol edersın ben ılk hamılelıgımde 15 kılo aldım 5kılosu kaldı bu hamılelıgımde hıc kılo almadım hala hamıle kaldıgım kılodayım gebelık sekerı var dıyet yapıyorum sadece top gıbı karnım var tatlı hamur işi yok herseyden az az yıyorum ama tatlı yıyememek okadar kotu kı bebegın saglıgı yerınde olsun saglıkla sorunsuz hamılelık gecırmeyı dusun kılo sorunu benım ıcın cok sacma bebegımın saglıgı yerındemı acaba kanamamı gelecek ya erken dogarsa dıye düşünmekten kıloyu takmıyorsun annelık iç gudusu işte o içinde kımıldasın kalp atıslarını duy ınsallah once hamile kal sonra dusunursun kıloyu

X