Gebeliğe Hazırlık Bebek işleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
35
Bir senedir bebek istiyoruz ama olmuyor. Ikimizde de problem görünmüyor olmaması için. Iki sey danışmak istiyorum size. 1- sadece rahim filmi cektirmedim. Sizce cektirmeli miyim yoksa biraz daha zaman tanımalı mıyım. 2- regl olmadan once bir hafta kadar lekeleme olmaya basladı. Kahverengi ara ara da kanama gibi ama cok cok az. Sildigim zaman gorebiliyorum sadece. Bu durum normal mi. Yarın doktora gittiğimde de soracağım ama sizden de bi fikir almak istedim.
Bana önerebileceğiniz ne varsa memnuniyetle dinlerim.

En güzel öneriyi veriyorum ve aklından tamamen bu bebek isteme işini sil diyorum.
Git bir kursa yazıl kafanı dağıt, kocanla tatile çık. Çalışmıyorsan ilk iş olarak çalışmaya başla. Odaklanırsan olmuyor çünkü.

En güzel öneriyi veriyorum ve aklından tamamen bu bebek isteme işini sil diyorum.
Git bir kursa yazıl kafanı dağıt, kocanla tatile çık. Çalışmıyorsan ilk iş olarak çalışmaya başla. Odaklanırsan olmuyor çünkü.
Evet aklimdan atmak istiyorum ama bu lekelenme olayi çok canımı sıkmaya başladı artık. Normal bir durum mu neden olur acaba. Regl tarihi yaklaştıkça çok strese giriyorum.

Evet aklimdan atmak istiyorum ama bu lekelenme olayi çok canımı sıkmaya başladı artık. Normal bir durum mu neden olur acaba. Regl tarihi yaklaştıkça çok strese giriyorum.
Bunu ben de yaşıyorum genellikle. Bekarken bile oluyordu. Birkaç güne başlar kanama diye düşünüyorum hatta. Normal olduğunu düşündüm hep

Psikoloji o kadar etkili bir şey ki, fizyolojinizi bile etkiliyor. Siz çok istediğiniz için adetleriniz bile gecikebilir. Hatta baş dönmesi , mide bulantısı vs de baş gösterebilir.
Tek çare inanın benim dediğim. Çok zor bir şey biliyorum ama boş vermeye çalışın.

Bazen streste hamile kalmaya engel oluyor. Bence bir süre bebek konusunu kafanızdan çıkarın, stresli ortamlardan uzaklaşın eğer zaten hamile kalmanız için bir probleminiz yoksa zamana bırakın. Allah ne zaman takdir ettiyse o zaman olacak zaten 💕

kesinlikle stresten dolayıdır. eşlerin ikisinde de hiç bir problem olmadığı halde yıllardır çocuk sahibi olamayan o kadar çok insan tanıyorum ki.
"ya nasılsa olmuyor neyse herşey allahtan" deyip çocuk istemeyi bıraktığının hemen ertesinde çocuk sahibi olan insanlar...
birinci çocuğuna tüp bebek, evlat edinme, aşılama vb herhangi bir yolla senelerce uğraşarak sahip olan, sonrasında kafasından çocuğum olmuyor düşüncesini attığı için aynı sene içinde ikinciye hamile kalan kadınlar...
kesinlikle kafanızdan çıkarmanız lazım bu düşünceyi. stres yaptıkça daha da uzaklaşırsınız çocuk sahibi olmaktan.
bununla ilgili kesinlikle uzman yardımı almanızı öneririm.

Bir senedir bebek istiyoruz ama olmuyor. Ikimizde de problem görünmüyor olmaması için. Iki sey danışmak istiyorum size. 1- sadece rahim filmi cektirmedim. Sizce cektirmeli miyim yoksa biraz daha zaman tanımalı mıyım. 2- regl olmadan once bir hafta kadar lekeleme olmaya basladı. Kahverengi ara ara da kanama gibi ama cok cok az. Sildigim zaman gorebiliyorum sadece. Bu durum normal mi. Yarın doktora gittiğimde de soracağım ama sizden de bi fikir almak istedim.
Farklı dr lara da gidin muhakkak birinin fark edemediğini biri fark eder.

en güzel öneri bir psikolog ile görüşüp kafandan bebek yapmak için sevişmekten veya hayatının odağına bebek yapmayı koymaktan vazgeçmeyi öğrenmen olur.
bir arkadaşım 1,5 sene çocuk sahibi olamadı. 6 ay psikoloğa gittikten sonra bebek yapma fikrini kafasından çıkarttığı an hamile kaldı.
o sebeple sorunum yok ama çocuğum olmuyor diyen herkese bunu söylerim.

Oncelıkle adetlerın duzenlı ıse doktor bır sey yok dıyorsa rahım fılmı cekmezler bence. Benımde uc gun lekelenme 3 gun yogun adet seklınde olur adetlerım. Bence hemen bır folık asıt al esıne de bol bol kuruyemıs yedır. Bırde saglıksız yıyeceklerden kesınlıkle uzak dur. Vıtamınlerıne baktır enfeksıyon var mı baktır. Cunku soyle dusun vucud hazır olmadıgında bebıs olusmuyor olustu dıyelım hamılelık bu kez de saglıklı bır gebelık olmuyor. O yuzden vucudun buna hazır olması lazım her acıdan. Bence hamıle kalmak artk saglıklı beslenmekten ve stressız bır hayattan gecıyor. Bu yumurtlama zamanı ondan sonra adet takvımı bunları sıl rahat ol eskıden oldugu ıcın sadece bırlıkte olmak ıcın yan yana gelın bebıs ıcın degıl. Rabbım en kısa surede nasıp etsın. Kılon fılan varsa da dıkkatlı olman lazım.

Ben tatildeyken hamile kalmıştım. Her ay kendimi dinlerdim yok kasigim ağrıdı hamile miyim,ay gogsum şişti kesin hamileyim... tatilde yumurtlama zamanını bile unuttum bi baktim hamileyim. Unutmazsan stresten belirti arıyor insan kendinde

rahim filmi çekilmeden sizde bir problem yok denmez cocuk icin uğrasiyorsaniz dr iyi bir dr sa once hormon kan sperm testi yapar ardindan rahim filmi ister kan ultrason spermiogram ve rahim filminden sonra hala bir sorun yoksa ozaman belki görünürde bir problem yok denebilir
rahim filminizi mutlaka çektirin

Oncelıkle adetlerın duzenlı ıse doktor bır sey yok dıyorsa rahım fılmı cekmezler bence. Benımde uc gun lekelenme 3 gun yogun adet seklınde olur adetlerım. Bence hemen bır folık asıt al esıne de bol bol kuruyemıs yedır. Bırde saglıksız yıyeceklerden kesınlıkle uzak dur. Vıtamınlerıne baktır enfeksıyon var mı baktır. Cunku soyle dusun vucud hazır olmadıgında bebıs olusmuyor olustu dıyelım hamılelık bu kez de saglıklı bır gebelık olmuyor. O yuzden vucudun buna hazır olması lazım her acıdan. Bence hamıle kalmak artk saglıklı beslenmekten ve stressız bır hayattan gecıyor. Bu yumurtlama zamanı ondan sonra adet takvımı bunları sıl rahat ol eskıden oldugu ıcın sadece bırlıkte olmak ıcın yan yana gelın bebıs ıcın degıl. Rabbım en kısa surede nasıp etsın. Kılon fılan varsa da dıkkatlı olman lazım.
adetleri gayet duzenli hic bir problemi olmayan arkadasimin rahmi eğri cikti rahim filminde adetle rahim filminin bir alakasi yok ki

Rahim filmi çekilmelisin
Eşin de gitti mi dr a

Eşinle kandan genetik tarama testi yaptırmanız lazım

Büyük ihtimal psikolojiktir ben de bebek istiyorum birkaç aydır daha yeni evliyim her ay adet gecikmesi baş dönmeleri mide bulantısı gibi gebelik belirtileri yaşıyorum ki evlenmeden önce adetim günü gününe olurdu düşünmemeye çalışıyorum ama çok zor işte umarım bir engeliniz yoktur sadece psikolojiktir kendinizi düzeltip en kısa zamanda istediğinize kavuşursunuz inşallah 😊 🙏🏻

Back