• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bebek için yapılan testler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar
8 ay oluyor vebek düşünüyoruz bugun kadın doğuma gittim reglinin 2.veya 3.günü gel dedi sadece ultrasonla baktı iyi dedi yumurtaların ama kan ya da hormon testi istemedi doğrusu bu mudur

Merhaba hanımlar
8 ay oluyor vebek düşünüyoruz bugun kadın doğuma gittim reglinin 2.veya 3.günü gel dedi sadece ultrasonla baktı iyi dedi yumurtaların ama kan ya da hormon testi istemedi doğrusu bu mudur
Hormon testleri adetin 3üncü günü yapılır. Normal yani. 1 yıl korunmasız düzenli ilişki ile çocuk sahibi olunamıyorsa o zaman ekstra testler istenir.

Sadece yumurtlamaya bakmış.Hamile kalırsanız ama vücutta enfeksiyon varsa ne olacak?Siz hamilelik düşünüyorum,sağlıklı bir bedende hamileligimi sürdürmek için hangi testleri yaptırmalıyım diyin.Ben de başta demire,idrar yolu enfeksiyonuna bakıldı ve smear testi yapıldı.Herseyin yolunda olduğu görüldü ve folik asit e baslandi

Evet doğru olanı yapmış. Pcos olduğumu biliyordu doktor ama kesinleştirmek için adetin 3. Günü çağırıp test yapmıştı kesinleşmişti. Sürekli adetin 3. Gününde gidiyordum. Hormonlara bakılıyor.

Sadece yumurtlamaya bakmış.Hamile kalırsanız ama vücutta enfeksiyon varsa ne olacak?Siz hamilelik düşünüyorum,sağlıklı bir bedende hamileligimi sürdürmek için hangi testleri yaptırmalıyım diyin.Ben de başta demire,idrar yolu enfeksiyonuna bakıldı ve smear testi yapıldı.Herseyin yolunda olduğu görüldü ve folik asit e baslandi
Enfeksyon ya agri yapar ya ates.. o yuzden olabilir mi?

Ben 1 yıl sonra gittim şekerime kadar birsürü test yaptılar bana simir testi de dahil testlerim iyi çıkınca hsg yaptılar bana sağ kanal tıkalıymış açmışlar. Bu ay bidaha gideceğim yumurta takibi yapacaklar. Bide nurtopu gibi bir kistim çıktı. Ve doktorum hep alttan baktı bana. Karnından bakınca herşeyi göremeyebilirim demişti. Bu arada bu ikinci doktorum ilk doktor da test felan yapmamıştı ve yanlış ilaç vermiş bana kisti beslemiş ilaç.

Enfeksyon ya agri yapar ya ates.. o yuzden olabilir mi?
Ben hamilelikte hiç belirti olmadan idrar yolu enfeksiyonu geçirmişim.Dokrorum iki ayda bir kan/idrar testi yaptırıyordu.Orda görüldü ve antibiyotik tedavisi gördüm

Ben hamilelikte hiç belirti olmadan idrar yolu enfeksiyonu geçirmişim.Dokrorum iki ayda bir kan/idrar testi yaptırıyordu.Orda görüldü ve antibiyotik tedavisi gördüm
Gebeliktekibfarkliymis ama cnm.. o zmn hissedemeyebilirmissin ole demisti doktor bana.. normaldede gecirdin mi hic idraryolu enfeskyonu? Ayni miydi yani?

Gebeliktekibfarkliymis ama cnm.. o zmn hissedemeyebilirmissin ole demisti doktor bana.. normaldede gecirdin mi hic idraryolu enfeskyonu? Ayni miydi yani?
genç kizligimda geçirdim o zaman cidden belirtileri vardı.Aman tontrikom okulumuza sonradan gelen bir kızcağız var hamileydi,üstelik tedavi ile hamile kalmış ...kız kolon kanseriymis ne öncesinde ne hamilelikte anlamadılar.Sezeryan için açınca gördüler,her yeri sarmış:KK43:

Merhaba hanımlar

Daha yeni yeni bebek düşünüyoruz. Ancak hormonlarım nedir, korunarsak daha ne kadar zamanım var vs merak ettiğim için gittim doktora. Smear yaptı, adetin 2 yada 3.günü kan testi verdim, birde adetin 2.günü ultrasonla sayım yaptı. Kanda hormonlara baktı. Ancak ben B vitamini, D vitamini yada gebelik öncesi ne yapılması gerekiyorsa diğer tahlilleri de istiyordum. Aile hekiminden yaptırabilirsiniz dedi. Kısacası ilgisiz bir doktordu ve ben kan vermişken onlarada bakılabilirdi

Aile hekimine gittim. Durumu anlattım. Kızamıkçık gibi bazı hastalıklara bağışıklık olup olmadığı, hepatit testleri, tam kan sayımı, vitamin vs, hatta kan grubu (eski teknikle ölçtürmüştüm, tabakaya kan damlatıp bakılan, yanlış çıkabiliyormuş) doktor sitem etti. Bir insan hayatında kaç kez gebelik öncesi kan testi yaptırır neden istememiş kadın doğumcu diye... Birde idrar testi istedi.

Adetin 3. Günü baktır testlerine hormon testleri önemli rol oynuyor yumurta rezervden var mı yok mu ona bakılıyor yumurtalaman nasıl ayrıca troitler felan da bakılıyor o yüzden aklında soru kalmasın

genç kizligimda geçirdim o zaman cidden belirtileri vardı.Aman tontrikom okulumuza sonradan gelen bir kızcağız var hamileydi,üstelik tedavi ile hamile kalmış ...kız kolon kanseriymis ne öncesinde ne hamilelikte anlamadılar.Sezeryan için açınca gördüler,her yeri sarmış:KK43:
Çünkü kolon ca ve gebelik tedavisinin bir ilgisi yok.
Şikyeti yoktur, kolonoskopi de yapılmamıştır doğal olarak.

Allah yardimcisi olsun.. Rabbim kimseyi darda koymasin evladina bagislasin : (

Adetin 2. veya 3.günü lh, fsh, e2, prolaktin bakılır, adetler düzenliyse 21. günü progesteron bakılır (yumurtlama var mi kaliteli mi diye teyit için). herhangi bi zamanda da tsh, anti tpo, d vitamini, b12, folat, demir, cinko, açlık kan sekeri, insülin vs gibi degerlere de baktirmakta fayda var.

1 yil sonunda gebelik olusmazsa erkekten spermiyogram kadindan rahim filmi istenir

Çünkü kolon ca ve gebelik tedavisinin bir ilgisi yok.
Şikyeti yoktur, kolonoskopi de yapılmamıştır doğal olarak.
doğru söylüyorsunuz....aslinda ben bu örneği bırak enfeksiyonu kanserin bile bazen belirti vermeyebileceğini ve ya kişinin belirtileri bir hastalığın işareti olarak okuyamayabilecegini söylemek için verdim

Eşiimde üroloğa göründü sanırım rahim filmini hemen istemiyorlar önce eşinin sonuçlarına bakılıyor diye biliyorum filri olan var mı bu konuda

Birde ultrasonla baktı doktor adet dönemine çok az kaldı değil mi dedi hayır dedim yeni bitti şaşırdı neden öyle söyledi axaba aklıma takıldı sormak aklıma gelmedi o an merka ettim bakarken böyle bir yorum yaptı

Eşiimde üroloğa göründü sanırım rahim filmini hemen istemiyorlar önce eşinin sonuçlarına bakılıyor diye biliyorum filri olan var mı bu konuda

Canım benim eşimden sperm testi istedi doktor. biz hala veremedik ve açıkcası salladık biraz çünkü eşimin çocuğu vardı o konuda sıkıntı olmayacağını düşündük. Ama vereceğiz yine de. Renkli ultrason yaptırdık kist olan tarafım tıkalıymış. Artık bütün testlerimi tamamladı doktor yumurta kontrolüne başlayacak.ilk ayımda bütün kontrolleri yaptılar bende. Tabi bizim 1 yılı geçti ve hiç korunmamıştık belki o yüzden bu kadar çok test yapıldı.

Back