bebek için sigarayı bırakmam lazım!! :(

pandromeno

su akar,yatağını bulur...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
43
1
36
İstanbul
arkadaşlar iki ay sonra bebek denemelerine başlamak istiyoruz.bu süreçte sigarayı bırakmam ve bedenimi sigaranın etkilerinden temizlemek istiyorum. kendime bir tarih belirledim 1 Ekim de bırakıcam inşallah. ama çok kötü durumdayım,böyle güzel birşey düşünüyorum ama sigara bana daha bırakmadan baskı yapıyor fenalıklar geliyor içime asla ve asla hamileyken sigara içip bebeğimi zehirlemek istemiyorum. 3 günün sonunda yavaş yavaş azalıyormuş yoksunluk belirtileri,bakalım inşallah herşey iyiye gider...

sigarayı bırakıp hamıle kalırsanız ınanın sizden cok ben sevınırım bır anne daha cok buyuk fedakarlık yaptı dıye hamıle olupda sigara içenleri hiç görmek bile istemem

sigarayı bırakıp hamıle kalırsanız ınanın sizden cok ben sevınırım bır anne daha cok buyuk fedakarlık yaptı dıye hamıle olupda sigara içenleri hiç görmek bile istemem

evet zaten bende öyle bir anne olmak istemiyorum.dileğim bundan sonra hiç içmemek,çocuğuma kötü örnek olmak istemiyorum.rabbim hayırlısını versin inşallah...

öncelikle sizi bu adımınızdan dolayı tebrik ederim
bence de bir kadın anne olmayı düşünüyorsa eğer önce kendine bi çeki düzen vermeli bazı fedakarlıklar yapmalı
mesela ben et,süt ve haşlanmış yumurta hiç ama hiç sevmem ama söz konusu gebelik olunca akan sular durur benim için
ben hamileyken günde 3 bardak sütümü
ağzımı burnumu tıkayarak zorla da olsa hep içtim,et de yedim yumurta da...
insan önce beyninde bitirirse çok daha kolay olur.azmin ve isteğin başaramayacağı şey yoktur
sen yeter ki iste rabbim yardımcı olur senin için dua edicem canım
bırakman ve bir daha asla başlamaman dileğiyle...

şuanda bende zorlada olsa beslenmeye çalışıyorum geçen gün eczaneden folik asit alıp kullanmaya başladım.tabi herşey sigarayı bıraktıktan sonra başlayacak, şimdi ne kadar beslensemde yetersiz gibi geliyor.hayırlısı... dualarınız için teşekkür ederim.Rabbim herkese kalbinden geçeni nasip etsin inşallah.

Ben 2010 19 Nisan'da sigarayı bıraktım
hamile kalırsam bırakmam zor olur diye hamileliğe hazırlık olsun diye
bir pazar günü paketime baktım 4-5 tane sigara vardı akşamüstü saatleriydi
eşimin yanına gittim onun paketine baktım hemen hemen aynı miktarda sigarası kalmıştı
hadi bunları bugün bitirelim ve bi daha sigara içmeyelim dedim
tamam dedi
yatana kadar o sigaraları emdim resmen
ama eşim günde 1-2 tane içtiğini söyledi ama akşam evde içmiyordu
sonra 24 nisan'da yani benden 4 gün sonra o da tamamen bıraktı sigarayı
Ekim 2010'da hamile kaldım ama bebeğimi maalesef kaybettim
şu an yine hamileyim
bu arada nisan'dan Ekim'e nerdeyse 12-13 kg falan aldım sanırım
ve hayatımda ilk kez bu kadar kiloluyum
3 günde yoksunluğum falan gitmedi benim
eşim hiç aramadı çok şaşırdım ve hala da şaşırıyorum
o kadar zaman oldu sigarayı bırakalı ama ben hala olsa da içsem diye düşünüyorum
ama ilk zamanlardaki o krizlerim yok tabii ki
ilk günler deli gibi ağlıyodum, eşimle kavga ediyodum hiçbişey görmek istemiyodum
o kadar yani düşünün
şimdi sırf keyif için içmek istiyorum
ama içmem tabii ki artık
bitti benim için de
sadece eski bir anı gibi kalbimde
hatta ilk zamanlarda sürekli şu şarkıyı söylerdim
"Hiç kimseyi özlemedimmmm seni özlediğim kadarrr" diye herkes dalga geçerdi
Ama gerçekten sevgilimden ayrılmış modlarındaydım

Sana da kolay gelsin vazgeçme
herşey bebikler için

Son düzenleme:
Sigaranın kötü etkileri bebeğin daha ilk hücreleri bölünürken başlıyor. O yüzden hamile kaldığınızı öğrendikten sonra sigarayı bırakmak bebeği korumak olmuyor. Bebek düşünmeden önce sigarayı bırakmalısınız.

canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini benim eşim sigara içmiyor en büyük destekçimde o zaten. iki ay sonra bebek düşündüğümüz için şimdiden bırakırsam sigaranın o kötü krizlerinden kurtulurum diye düşünüyorum.umarım herşey yolunda gider tüm kötü durumlara rağmen sabredicem.elbet gidecek aklımdan o pis meret ...

Amin canım teşekkür ederim
Rabbim sana da hayırlı zamanda bebeğini versin ve aratmasın inşallah
Sana tavsiyem sıvı tüket bıraktığın zaman ve egzersiz yap
benim en büyük hatam sürekli tuzlu fıstık yemek ve yerimden kalkmamak oldu
şimdi ki aklım olasaydı spora da başlardım bıraktığım gibi
amaann neyse artım doğurduktan sonra koşu bandı aldım zaten koşar dururum bebekten fırsat kaldıkça

bende evlenmeden önce içiyodum ama evlendiğim gün bırakıcağıma söz vermiştim kendi kendime ve son ana kadar hiçde azaltmadan içtim..ama kendi evime geldiğim gün tamamen çıkardım hayatımdan..6-7 yıl kullanmıştım..bu kadar kolay olcağını sanmıyodum ama bide 1 ay sonra hamile kaldım..şimdi kokusundan bile kaçıyorum bebeğim için..4 aydır o pis şeyden uzağım ama arada canım istemiyo desem yalan olur..ne olursa olsun bebeğim ve kendi sağlığım için yaptığım en güzel şey bence..bu arada 10 kilo aldım hamileliktendir sanıyodum ama arkadaşın yorumunu görünce dank etti sanırım sigarayı bıraktığımdan almışım o kadar kiloyu 4 ayda..neyse bunun sonu yok parayla kendimizi zehirliyoruz hani birisi şu camdan atla dese atlamayız ama yavaş yavaş sürümcemeli bi ölüme giderken hiç acımıyoruz kendimize..bırak cnm sn onu bırak

ben hamileyim kendimden nefret ediyorum.gebe kaldığımda sigarayı bırakmıştım herşey çok güzeldi.eşimin yanına gelince duman bana muz kokusu gibi geliyordu muz bile aldım yedim ama illa ondan çekmem gerekiyordu.
paket olarak yada tane tane içmiyorum ama bikaç fırt içiyorum.
şartlandırmamak lazım aşerince gerçekten olmuyor

iradenle başaramazsan nikotin bantları,sakızları , ilaçlar var bebek olunca bunları kullanamazsın düşünürsen sigarayı bırakma merkezine başvur en azından işin kolaylaşır.

Bu mesajları okuyunca bende cesaretlendim biraz, bırakmak bırakabilmek ne müthiş bişi.. Ben de bebek sahibi olmak istiyorum ama şu an sigara kullanıyorum. Elbette hamile kalırsam sigarayı bırakmak şart olucak. Yalnız keşke şimdi bırakabilsem içim daha rahat olurdu. Az önce paketimdeki son sigarayı içtim acaba gidip yeni paket almasam ne kadar dayanabilirim? Bi ölçelim bakalım.

sıgaranın zararını bebeklerin kilolarinda görüyorum. bebekler küçük dünyaya geliyor.
yeni araştırmalara göre kalp, yüsek tansıyon riskleri taşıyorlar, tabiki yaşlanınca.

ben çok sevdiğimiz abimizi düşünüyorum hep, çünkü birkeresinde ardusu içmez zaten demişti, hala aklımda o sözü, canım çok çekmesine rağmen o hep aklıma geliyor ve geri duruyorum.

evet arkadaşlar 1 ekim de bırakacağım demiştim ya bıraktım çok şükür :) bugün itibari ile 11 hatta saat 12 yi geçti , 12 gündür sigara içmiyorum. başlarda hiç zorlanmadım,ama ortalara doğru krizler çok gelmeye başladı. çay ve kahve içince hep aklıma geleceğini zannediyordum.ama nikotin yoksunluğundan mıdır nedir kahve ve çay içtim sürekli,özellikle kahve manyağı oldum diyebilirim... şimdide aklıma geliyor,bazen canım çok istiyor ama asla içmem!! çok şükür böyle olacağını zannetmiyordum :)) sürekli savaşmak gerek,pes etmemek lazım nikotin isteği belli bir zamandan sonra azalıyor.şimdi çay koydum kendime içine de karanfil attım bir güzel kokusu var ki muhteşem :)

ayy canım benim yaa bir kişiyi daha kurtardık bu zehirden
smiley eklemek istiyodum ama yoklar nereye gittiler acep
neyse azmanden dolayı seni tebrik ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…