• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek için ilk mama..

gokay072664

Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
231
4
116
Antalya
merhaba kızlar.. doğumuma 2-3 hafta kaldı. son hazırlıkları yapıyorum ve bir şey sormak istiyorum. bebek doğdugun da malum hemen süt gelmeyebiliyor. 2-3 gün içinde geldiği oluyormuş bazen.. bu süre içinde ilk verilecek mamayı nasıl alıyoruz.. ne marka? doğumdan önce bir çocuk doktoruna mı danıstınız yoksa araştırıp mı aldınız.. hastane cantasında sanırım olması gerekiyor bu mamanın.. siz ne önerirsiniz.. memnun kaldınız mı...

bu konuda benimde kafam çok karışık benim dogum yapıcagım hastne bebek dostu olan bi hastane ne biberon ne mama vemiyolarmış ama süt gelmesse napıyolar onu sormak aklıma gelmemiş ilk fırsatta sorucam.bebek emmeyi reddetse bile kaşıkla anne sütünü veriyolarmış.

ama ya bizim sütümüz hemen gelmezse ne olacak.. yani olmayan sütü veremezler ki bebeğe... deneyimli anneler.. lütfen yardım :)

Öncelikle herkese hayırlı doğumlar ve bol bol süt diliyorum. Umarım mamaya filan gerek kalmaz, herkesin sütü bebişler için hemen hazır olur. Ben ne yazık ki o şanslılardan değildim, sütüm ne yaptıysak gelmedi. Bizim hastanede hiç taraftar değildi vermeye mamayı, ama bütün bir gün aç kalınca mecburen vermek zorunda kaldılar. Önce bize sordular ama verelim mi diye. Aç kalmasındansa verilmesini tercih ettim ben. Mama götürmemiştim, hastane kendisi verdi, ben de çok tecrübesiz olduğum için bu konuda çıkarken sormuştum hangi marka diye. Aptamil pre verdiklerini söylediler. Biz de zaten ilk onunla başladık evde...

Anne sütü alan bebekler icin aptamil pre tavsiye ediyor doktorlar..
hem anne sütüne yakin..ama yinede tadi ve kokusu hos degil.. bunun sebebi ise bebegin mamayi begenipde anne sütünü birakmamasi icin ..

benim kizim 2 bucuk aylikdi mamaya basladigimizda.. simdi 5 aylik oldu.. hala aptamil pre iciyor.. emdigi müddetcede ona icsin dedi doktorumuz..

hayirli dogumlar diliyorum hepinize

canım bana da doktorum aptamil pre verdi ismindende anlaşılacağı gibi pre ilk doğum anlamında ben 1 ayına kadar pre verdim 1 ayından sonra aptamil 1 geçtim doktorumada sormadım sadece araştırdım hiçbir sorun yok çok şükür hem anne sütü hem mama veriyorum bol bol sütlü günler hayırlı doğumlar

arkadaşım sütün zamanla gelir tabiki ilkgün kolostrom denen ağız sütü bebeğe yetiyo ama 2.günden sonra ihtiyaç olabilir bizde aptamil pre verdik ama önce bol bol emzir emzirmeden o göğüsler biacımadan azda olsa yara olmadan gelemz nazlı süt
hayırlı doğumlar canım

süt zaten hemen gelmiyor 3 gün sonra anca
yanlız ilk süt çok önemli onu muhakkak ver bence
bemim kızım ilk gün sürekli uyudu ilk getirdiklerinde emdi okadar
hatta hemşire isterseniz biraz mama verelim kan şekeri
düşmesin dedi ama mamayıda içmemiş
hastane hallediyor genellikle mama işini
ama genelde aptamil öneriyor herkes
biz bebelac kullanıyoruz kızım aptamili sevmedi

Back