Bebek için erken mi?

sahtehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
443
0
0
İstanbul
Merhaba Kızlar yaşım 23 4 aylık evliyim.. Eşim çocuk istiyor kaynanamda aynı şekilde kaynanmla aynı apartmandayız kocamı benden kıskanan bir tip şimdi çocuk olursa acaba baskıcı herseye karısan bırı olcagını bılıyorum.. Bebeği olan ve sonrasında bıyle sorunlar yasayan varsa fıkır almak ıstıyorum 1 sene gectıkten sonra cocugum olsa sızce cokmu erken ..Kaynanam karısırmı.. Birde benim gorumcem dogum yaptı yenı 1 haftalık gelene gıden hızmet yapıyor benım bıldıgım logusa donemınde anne yatar ne bılıyım yanlısmı bılıyorum fikirlerinize ihtiyacım var...

tavsiyem çok erken
hem yaş olarak hemde evlilik süreci açısından
kendinizi ve evliliği tanıma süreci olarak 2-3 sene bekleyin derim

canım o karsırmı bu karısırmı soyle olıurmu dıye dusunecek olursan ooo hıc cocuk yapamazsın
kaynanalar nerede olursa olsun karısma potansıyelıne sahıp
benımkıde hersyey karısır sankı ben dusunemıyorumda o benım yerıme dusunuyor gıbı kafasıda gorumcemın kucucuk cocugunu camdan bakarken bırakıp gıdecek kadar calısır dusun yanı ne kadar dusundugunu
o uyuzden bırak onları dusunmeyıde senın ne ıstedıgın onemlı hazırmısın sen bebek yapmaya sonradan olacakları kabul etmeye
anne olmak zaten buyuk sorumluluk bunu uzerıne bırde dıs cevrenın etkısı ılk zamanlar cok daha zor gelecek sonra alısıyopsun ama

Çocukları cok severım aslında bakabılırımde ama ne bılıyım ben erken dıye dusnuyorum daha yenı evlıyım esıme bıraz tadını cıkaralım dıyorum yasımız da erken esımde 25 yasında ya olmazsa sonradan dıyor rabbım vermezse sımdıde vermez o zamanda vermez sonucta kaynanamın baskısındanmı acaba erken ıstıyor bılmıyorum.. Kaynanam olmeden torunumuda gorıyım dıyor bende olumun kıme gelcegı bellı olmaz belkı ben oldum falan dedım.. o ölür bu sag kalır o sever dıye cocuk dogurmanın mantıgını bulamıyorum acıkcası hersey kader kısmet zaten ne zamansa o zaman olcak zaten ama rabbim bize akılı bosuna vermememış herhalde eşimi nasıl ikna edebilirim erken olduguna

bencede erken daha..bende 4 aylık evliyken cocuk yaptım ama ben 31 yaşındaydım..bana bile erken geldi :) gezin dolaşın sinemaya gidin tatile falan gidin ayagınızı uzatın güzel filmler izleyin ne biliim evliliğinizin tadını çıkarın..bebek varken inanki bunların hiçbirini yapamıyosun..uyuyamıyosun bile yaww :) gerçi dünya güzeli bi bebişin oluyo bunların hiçbiri önemli olmuyo ama yaşınız da çok değilken bi 28 falan olun derim bende :) eşinede bunları söyle burdan gir konuya ikna olur bence :)

canım sorumluklarınızı anlat sonrasında olacakları anlat ne bıleyım yanı oyle bı sorumluluk kı artık kendın ıcın degıl bebegın ıcın yasıyorsun bebegın ıcın katlanıyorsun
sımdıden bak kaynanan sorun cıkaracaga benzıyor olunca bebek ne olacak
esın nasıl davranacak bu durumda sen onun yaptıklarına nasıl tepkı vereceksın
maddı sıkıntınız olacak mı
hep ordamı yasayacaksınız kalabalık buyuyen cocgun herkes her ıstedıgını yaptıgı ıcın cocuk sımarık laf anlamaz olabılıyor sonradan anneyı saymıyor daha bır suru seyy cok ıyı dusunmen lazım sonradan keske deme
ben bunları yasadım
sımdı ıkı evladım varr uzaklara gıdıyoruz ev aldık buyuk ogluma cok karsıtılar ama kucuk oglum oyle olmayacak oyle sımarı buyumeyecek ınsalhhhh
he dersenkı ben herkese yerını haddını bıldırırım o zaman yap canım
ama yınede 1 bucuk sene kadar beklesen ıyı olur yenı evlısın bıraz alısın bırbırınıze
sen zaten oyle dusunuyorsunda esınede anlat boyle seyler
ınsallah hersey dıledıgın gıbı olurr

Saolun kızlar bende tam oyle dusnuyorum evımız kucuk ılk once ev almak en azından cocuguma bı oda yapmak ıstıyorum eşime şart koşmam lazım hem kaynanama uzak olurum sorun olmaz aramızda zırt pırt gelmez cocugu bahane edıp esımı bır sekılde ıokna etmem lazım olmadı gızlı ılac kullanırım baska care bırakmazsa eger cunku kaynanamla ılgılı sorunlarım var evlılıgımizin oturması lazım

23 yaşımda 4 aylık evliyken hamile kaldım.Çevremde görümcemden başka akrabam yoktu. Annem, kayınvalidem uzaktaydı. Çocuğa kara verecek olan sensin. Yapabilseydim en fazla 2 yıl ertelerdim.Bu yaşlarda biraz deli dolu oluyoruz.Annelik olgunlaştırıyor. İyi yönü daha fazla.Çocukla da olsa istediklerimi yapabilmeyi öğrendim.Yavrumu engel olarak görmüyorum.Geziyorum, dolaşıyorum.Kışın doğum yaptım.Ama hiçbir şeyden geri kalmadım çok şükür Rabbime. İlk başlarda erteleseydim diyordum. Gün geçtikçe iyi ki o zaman doğurmuşum dedim. Evimizin neşesi oldu. Eşim çalışıyor.Evde bir zaman sonra sıkılıyorsun. 2 çocuğu da düşünüyorum. Ondan sonra çalışacağım. Herkesin planı farklı.. :) Şimdi 25 yolcusuyum.Kızım 3 yaşına gelince 2. düşünüyorum.

bence tüm yeni evlenen çiftler ilk evlilik yıldönümünü başbaşa geçirmeli.

eğer hamile iseniz herşey bebek oluyor.

bebek için birikim yapalım şundan kısalım. bebeğe zararlı olur onu içme bunu yeme, yola çıkma riskin varsa hep evde yat vb.....

ve işten gelin nasılsın karıcımlar değişip zamanla yerini bebiş nasıla bırakıyor.

bence önce iki kişilik mutlu bir aile olmayı başarın evliliğinizi düzenleyin daha sonra bebek diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…