• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek Hazırlıkları Eminönü Rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

MinnaMinik

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
25
1
6
37
Arkadaşlar merhaba,

Bebeğim için hastane ve ev hazırlıklarını kendim yapmak istiyorum. Bir çok araştırma yaptım, ne nerde öğrendim.Eminönü'ne gidip ihtiyacım olan herşeyi almayı planlıyorum.Bu arada kapı süsü, ikramlıklar,hastane süsleri ve hediyeler hepsini yapmak istiyorum.Fakat bir sorum olacak, mutlaka bilen vardır.Cam ayaklı ve kapaklı fanuslar var içlerine badem şekeri koyucam bu fanuslardan ve aynalı ikram tepsilerinden ve loğusa şerbeti için cam takımlardan Eminönü'nde nerede bulabilirim? Yani bu tarz cam eşyalar sunum eşyaları falan satan yer neresidir acaba? Bilen varsa cevap dönerse çok sevinirim.Teşekkürler.

Tahtakale'de hiç ummadığın dükkanlarda işine yarayacak şeyler bulabilirsin.
Direkt şurası diye dükkan ismi verecek kadar hatırlamıyorum isimlerini.
Mesela ben kına gecemde dağıtacağım kına için şişeler arıyordum, ama tam tersi kına vs değil de bebek mevlüdü süsleri satan bir dükkan işimi görmüştü.
Oralarda bir dolaş derim arkadaşım eminim kafana göre birşeyler bulursun. Değişik şeyleri de kendi kullanımına göre düzenleyebilirsin.
Umarım diğer arkadaşlar da güzel fikirler verirler.
Hayırlı doğumlar ^_^

Tahtakale'de hiç ummadığın dükkanlarda işine yarayacak şeyler bulabilirsin.
Direkt şurası diye dükkan ismi verecek kadar hatırlamıyorum isimlerini.
Mesela ben kına gecemde dağıtacağım kına için şişeler arıyordum, ama tam tersi kına vs değil de bebek mevlüdü süsleri satan bir dükkan işimi görmüştü.
Oralarda bir dolaş derim arkadaşım eminim kafana göre birşeyler bulursun. Değişik şeyleri de kendi kullanımına göre düzenleyebilirsin.
Umarım diğer arkadaşlar da güzel fikirler verirler.
Hayırlı doğumlar ^_^
Çok teşekkür ederim, değerlendiricem. Size de hayırlı doğumlar :)

peki dükkan mağaza adı var mı verebileceğin?

Zaten dipdibe bırsuru dukkan oluyor hepsine bakarsın,ben daha almadım ama evlenırken de bırçok ihtiyac için gitmiştim.şimdi bebek için gideceğim
İnternette bulundukları han vardı sanırım

Meraba bende senin gibi hazırlıkların tamamını kendi el emeğimle yapmak istiyorum hatta bayagı bir baktım yapacaklarım şöyle ;
loğusa terliği (boş alıp kendim süsleyeceğim)
logusa tacı
Bebek için bembeyaz bir tulum takım aldım kendim süsleyeceğim bunun için hazır fiyonklar,ütüyle yapışan desenler,yazılar alıcam
Hastane odası için mutlaka mantar tıpalı şişelerden alıp içlerine sıvı sabun koyucam ve etiket hazırlayıp yapıştırıcam(kız olursa pembe erkek olursa kolanya da koyabilirim)
Aynı cam şişelerden,kavanozlardan da olabilir şeker koyabilirim içine yada ücgen şekilde satılan karton şekerliklerden alıcam
kese alıp süslemek ve lavanta koymak istiyorum
Logusa şerbeti için kadehli plastik bardaklardn alıp süslücem
Şerbet içinde engilish home a girmesini beklediğim çeşmeli meşrubatlık var
Hastane yatağım ve bebek yatagı için tül alıcam süslerim diye
Tabi süsleri koyacağım masa içinde örtü almam şart
Bendende size fikir olsun oğlumda hiçbişey yapamadığım için bu kadar ayrıntı düşünmem ...eminönünde gidersen arkadasım uygun buldugun yeeleri banada yazarsn çok sevinirim sevgiler

Arkadaşlar merhaba,

Bebeğim için hastane ve ev hazırlıklarını kendim yapmak istiyorum. Bir çok araştırma yaptım, ne nerde öğrendim.Eminönü'ne gidip ihtiyacım olan herşeyi almayı planlıyorum.Bu arada kapı süsü, ikramlıklar,hastane süsleri ve hediyeler hepsini yapmak istiyorum.Fakat bir sorum olacak, mutlaka bilen vardır.Cam ayaklı ve kapaklı fanuslar var içlerine badem şekeri koyucam bu fanuslardan ve aynalı ikram tepsilerinden ve loğusa şerbeti için cam takımlardan Eminönü'nde nerede bulabilirim? Yani bu tarz cam eşyalar sunum eşyaları falan satan yer neresidir acaba? Bilen varsa cevap dönerse çok sevinirim.Teşekkürler.
Gecen hafta gıttım,
Kahvecı mehmet efEndıyı bılıyorsunuzdur onun sokagında kapı susu,sepet susleme malzemeleri satan cok dukkan var.
Ama kolonya sısesı gibi bir sey bakacaksanız şark han da en ust kata cıkın,daha uygun fıyatlılar orda kucuk cıcekler ,keseler ,süsleme için sticker lar vs cok sey var.
Emınınu sokaklarında kolonya ıcın cam sıseler 1 tl cıvarıydı ,hanın ıcınden 70kurusa aldık.cok sayıda alındığı ıcın fıyat farkediyor.
Kolonya alacaksan mehmet efendının sokagında cınarcık kolonya satan bır dukkan var .her yerde litresı 10 tl idi ,orada 7.5 tl.koklatıp ıstedıgınız kokuyu verıyorlar bır de rengini de ıstediğiniz gibi ayarlıyorlar.
Tepsi boyama için vs de orda dukkanlar var.
Havuzlu han bebe kıyafetleri için uygun.
Ama ben hep annemle gidiyorum ve o dukkanları tanıyor ne yazık ki o kadar bılmıyorum...

Gecen hafta gıttım,
Kahvecı mehmet efEndıyı bılıyorsunuzdur onun sokagında kapı susu,sepet susleme malzemeleri satan cok dukkan var.
Ama kolonya sısesı gibi bir sey bakacaksanız şark han da en ust kata cıkın,daha uygun fıyatlılar orda kucuk cıcekler ,keseler ,süsleme için sticker lar vs cok sey var.
Emınınu sokaklarında kolonya ıcın cam sıseler 1 tl cıvarıydı ,hanın ıcınden 70kurusa aldık.cok sayıda alındığı ıcın fıyat farkediyor.
Kolonya alacaksan mehmet efendının sokagında cınarcık kolonya satan bır dukkan var .her yerde litresı 10 tl idi ,orada 7.5 tl.koklatıp ıstedıgınız kokuyu verıyorlar bır de rengini de ıstediğiniz gibi ayarlıyorlar.
Tepsi boyama için vs de orda dukkanlar var.
Havuzlu han bebe kıyafetleri için uygun.
Ama ben hep annemle gidiyorum ve o dukkanları tanıyor ne yazık ki o kadar bılmıyorum...
Aradıgım cevap buydu çok ama çok teşekkür ederim kolanya şişesi dediğiniz şu ufaklar dimi?şişeler şarkhanın en üst katındamı uygun?

Selam arkadaslar 2 hafta once eminonune gittim veeee daha once hic gormedigim ve cogu kisinin bilmedigi bir han buldum. Yanlis hatirlamiyorsam havuzlu han di adi.girisi cok dar ve kucuk oldugu icin benim gibi bircok kisi varligindan habersiz.
Hanin butun katlari sadece bebek magazalariyla dolu. Susleme esyalarindan mevlut sekerlerine, yeni dogandan bebek araba-pusetlerine, anneler icinde hamile giyimden lohusa gecelik terliklerine hepsi bu handaydi ve ben alisveris icin oraya gitmeyi planliyorum.
Birde en guzeli herkatta nerdeyse 6-7 magaza var.en alt kattaki butun magazalar tek bir magaza olarak isletimde.ismini hatirlamiyorum su anda ama.

En alt kattaki yeri cok begendim girerken market sepeti veriyorlar, anne bolumu , yeni dogan bolumu, 2-4 yas bolumu, mevlut hazirliklari bolumu, bebek araba, yurutec mama sandalyesi olan arac bolumu yani akliniza gelecek ne varsa alisverisinizi yapip, Tek bir odeme yerinde toptan odeme yapiyosunuz. Her magazanin kasasi ayri degil disarda ortada bi yerde kasa var ve cok rahat. Alisveris icin gittiginizde yorlumadan yapip donebilirsiniz. Aklinizda bulunsun derim.

Back
X