selam kızlar ben 10 haftalık hamileyim dün doktora kontrole gittim doktor bebeğin hareketlerini gördü ben bu hareketleri nezaman hissederim bilgisi olan varmı
selam kızlar ben 10 haftalık hamileyim dün doktora kontrole gittim doktor bebeğin hareketlerini gördü ben bu hareketleri nezaman hissederim bilgisi olan varmı
Canım ben 19. haftadan sonra düzenli hissetmeye başladım ama 22 ve sonrasında hissedenlerde var. Kişiye göre değişiyor sanırım. Ama 16., 17. haftalarda hafif kalp atışı gibi pıt pıtlar hissetmiştim. Ne olduğunu anlayamamıştım. Onların da bebek hareketi olduğunu sonra anladım.
Ben 18. haftamdayım fakat buna rağmen çok net hareketler hissetmiş değilim. İlk haftalar özellikle 12. haftaya kadar olan zamanda pek bişey hissetmek mümkün değil ancak ekranda görülür demişti doktor. Karnımızın içi sandığımızdan daha geniş ve karın derisi müthiş kalın 7 kattan oluştuğunuda varsayarsak bebeğimizin kaslarının baya bi gelişmiş olması gerekir ki tekme gibi hareketlerini hissebilelim. Buda en az 18-20 haftayı buluyor doktorun dediğine göre.
Ama kelebek kıpırtısı gibi içinden balık kayarmış gibi hisler çok oluyordu bana 10-15. haftalarım arası oda onun hareketleri aslında refleksleri oluşmaya başlayınca oluyomuş. Ben şu sıralar tekmelerini bekliyorum bakalım inş. kısa zamanda duyarız daha net
kızlar teşekkür ederim yazdıklarınız için ama ne biliyim ya merak ediorum onun hareketlerini hissetmek istiyorum allah en kısa zamanda hayırlısıyla hisettirir.
ben bebeğimin ilk hareketlerini 4. aylarda hissetmeye başlamıştım 5. 6. 7. aylarda bunu daha net hissedebiliyorsun. bildiğim kadarıyla bu kişiden kişiye de değişiyor. bu arada bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun.
ben 18 de hissetmiştim :) gıdıklanmaydı benimkisi bu bebek beni gıdıklıyor dediğimde hep güldüler hissettiğime inanmadılar ama ilerledikçe o his güçlendi ve sonuç evet kıpırtı...
şimdi oooo resmen harman dalı oynuyor bazen içimden çıkacak mı kolu bacağı diye düşünüyorum.