bebek hareketleri lutfen yardim :(

Denizg78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
293
78
Arkadaşlar ben 30. Haftayı tamamladım ama hala çok net ve düzenli hissetmiyorum bebek hareketlerini. Şimdiye kadar hiç tekme hissetmedim diyebilirim ve bu beni endişelendiriyor. Aranızda benim gibi olan var mi? Nolur yardımcı olun. Rica ediyorum.

Çok fazla hissetmiyor olabilirsin bende tekmeleri önceleri daha yoğun hissediyordum şimdi bir yana yığılması daha çok hissediyorum . yani tekme filan bende çok hissetmiyorum. Inşallah sende de bir sıkıntı yoktur.

Bazen endişe duyduğumda biraz meyve suyu biraz çikolata yiyip sol yanıma uzaniyorum yarım saat içinde dönüp duruyor . Rahatliyorum o zaman.

Son düzenleme:
Canim ayni haftadayiz endiselendirmek istemiyorum ama cok net hissedilmemesi mumkun degil bu haftada benim disaridan bile cok belli oluyor bi dr danis istersen..yada cok kiloluysan belkide ondan olabilir sen yinede onlem olarak bi dr sor canim ins kotu bir durum yoktur..

Bende endişenlendirmek istemem ama baya baya benimki de görünüyordu dışardan ve ordan oraya kayıyordu balık gibi canım doktoruna sordun mu hiç

Eğer çok rahatsız oluyorsanız doktora gittiğiniz zaman konrol ettirin hareketlerini. İçiniz rahat etsin.ama arkadaşların dedği yöntemlere de katılıyorum. Onlar da işe yarıyor.

Herkese teşekkürler yorumlarınız için. Ben kilolu hamile kalanlardanım, o yüzden olabilir belki ama siz de böyle dışarıdan bile görülüyor diye yazınca moralim bozuluyor. Gece uykudan uyandırıyor diyenler var. Ben gece hiç bebek yüzünden uykumdan uyanmadım. Şekerim de çıktığı için 1,5 aydır ağzıma şekerli hiç birşey koyamıyorum. Bazen bir parça çikolata yiyip bakayım diyorum ama bu sefer de şekerden korktuğum için ona da cesaret edemiyorum. Acaba şekerli birşey yemediğim için enerjisi mi yok diye düşünüyorum cünkü şeker cıkmadan önce dikkat etsem de yine de yiyordum ve o zamanlar daha hareketliydi. ama bir sürü insan var diyet yapan benim gibi. Hissettiğim hareketler genelde dönme hareketleri ve karnımda böcek yürümesi gibi şeyler. Belki de başka şeyler de var ama benim ilk gebeliğim o yüzden de olabilir , ne bileyim ki 2 hafta sonra gidicem doktora. Her dakika da doktora gitmek istemiyorum. Neyse tecrübesi olanlar yazmaya devam ederse cok mutlu olurum.

canım benim de ilk gebeliğim. bebek hareketlerinin hissedilmesi annenin kilosuyla karın içi yapısıyla bebeğin pozisyonuyla alakalı bi durum. bebeğin senin sırtından tarafa dönmüş olabilir yani arkasını dönmüştür bu yüzden hareket etse bile sen çok fazla hissetmeyebilirsin. bi de kaç kiloyla hamile kaldın?

Hamilelikte şeker olunca hiç mi yiyemiyorsun tatlı...bu konuda bilgim yok en iyisi dr u ara ve sor cnm yada gidip takip ettir kafanada çok takma gerçekten çok bekleyip stres yapınca da devinmiyolar

Hamilelikte şeker olunca hiç mi yiyemiyorsun tatlı...bu konuda bilgim yok en iyisi dr u ara ve sor cnm yada gidip takip ettir kafanada çok takma gerçekten çok bekleyip stres yapınca da devinmiyolar
Canım doktorum diyetisyene yönlendirdi. diyette sadece şeker değil içinde seker olan sebzeler bile yasak ( patates, havuç, pirinç vs) o yüzden riske de atmak istemiyorum.

89 kiloyla hamile kaldım ama bir arkadaşım benden 5-6 kilo fazlayla hamile kalmıştı ve 18.haftadan itibaren net hissettiğini söylüyordu. Belki de dediğin gibi bebeğin duruşu ya da benim karın yapım etkilidir.

Benim ilk bebegim kiz bende senin gibi hic hissetmiyordum hareketlerini tekmesini surekli endise ederdim. Hatta birkac defa kontrol gunum gelmeden doktora gitmistim Dr bile cok tembel.bir kizin var hic.donmuyor demisti. Simdi ki bebegim erkek ve tekmeleri disardan bile belli oluyor . Bu gebeligim de bende hamile sekeri cikti bende patates pirinc vs cok yemiyorum ama canim cekince bir parcada olsa bitter cikolata yiyorum ve bu zamana kadar da sorun olmadi sukur. Sen de doktoruna sorup yiyebilirsin

doktorun sorun yok diyosa sorun yoktur canim.korkma benim bebeğim kiz bazen cok hareketsizken bazen 2-3 saat hiç durmuyo maşallah genelde gunboyyu sakin geceleri coşuyo.belki senin bebeğinde öyle.hatta bikeresinde gece uyuyamadim sabaha kadar hiç uyumadiki benim kiz :)

benim oğlumda 30 32 haftaya kadar normaldi yani öyle beni uykudan fln uyandırmadı hiç birşeyin yokturdur korkma. bebeğin kız mı? kızlarda az hareket eder. bir de kiloluymuşsun ki çok az hissedersin. valla buralarda yazılanlara bakma sen canım evham yapma

benim insallah kizim olcak bende hareketlerini sadece duz uzandigimda hissediyorum ayakta iken veya otururken hissetmiyorum dr da bebekten cok sey bekleme saatte bi kere vursun yeter bizim icin demisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…