• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEK GÖRMEDE KAÇ SAAT OTURULUR?

bilirbilmezbirkimse

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
124
89
18
28
Yirmi beş günlük bir bebeğim var. Bugün eşimin nispeten uzak bir yerden dayısının kızı, eşi, babası ve dayısının oğlu ziyarete geldiler. Kayınvalidem ve görümcem sanki nromal akşam oturması olacak gibi hazırlık yaptılar, oturuldu, yenildi, içildi. Saat 7 gibi geldiler saat 11 olmak üzere, hala kalkma sinyalleri yok. Uykusuzum, yorgunum, dinlenmek istiyorum. Üstüne bebeğim de aşırı huysuz bugün, memeden ayrılamıyor, hava çok sıcak olduğu için uyuyamadı bir türlü. Yarın gündüz bir arkadaşım gelecek, bugün temizlenen ev mahvoldu onu nasıl yetiştireceğim diye düşünüyorum. Bütün odalarda bir şeyler yendi çünkü. Ben mi yanlış biliyorum, bebek ziyareti bu kadar uzun olmaz, yoksa olur mu? Doğrusu ne? Ya da ben çok bunaldığım için mi böyle hissediyorum? Ne olur bir şey diyin.

Yirmi beş günlük bir bebeğim var. Bugün eşimin nispeten uzak bir yerden dayısının kızı, eşi, babası ve dayısının oğlu ziyarete geldiler. Kayınvalidem ve görümcem sanki nromal akşam oturması olacak gibi hazırlık yaptılar, oturuldu, yenildi, içildi. Saat 7 gibi geldiler saat 11 olmak üzere, hala kalkma sinyalleri yok. Uykusuzum, yorgunum, dinlenmek istiyorum. Üstüne bebeğim de aşırı huysuz bugün, memeden ayrılamıyor, hava çok sıcak olduğu için uyuyamadı bir türlü. Yarın gündüz bir arkadaşım gelecek, bugün temizlenen ev mahvoldu onu nasıl yetiştireceğim diye düşünüyorum. Bütün odalarda bir şeyler yendi çünkü. Ben mi yanlış biliyorum, bebek ziyareti bu kadar uzun olmaz, yoksa olur mu? Doğrusu ne? Ya da ben çok bunaldığım için mi böyle hissediyorum? Ne olur bir şey diyin.
Bu biraz gelen kişilerle sizin ilişkinize bağlı. Kimi insan gelir hiç kalkmasın istersin. Kimisi gelir ne zaman gidecek diye bakarsın. Kv ve görümce gelmiş. Misafir gittiğinde yardım iste bı el atsınlar eve.

Ay bu ne münasebetsizlik ya. Yazık değil mi bebeğe de size de. Nefret ederim düşüncesiz insanlardan
Valla işte anlayamadım, kaç saat oldu akşam saati ve saat 11 yani. Normal oturma oldu. Hadi erkekler yaşamadıkları için akıl edemiyorlar da kadınlar da edemiyormuş, onu anladım.

uzak yerden gelmiş olmaları sizde bu kadar kalmalarını gerektirmez kayınvaliden gerisini kendi evinde ağırlasaydı daha 25günlük bir süreç çok düşüncesiz buldum

25 gunluk bebege gormeye gidilmez
Yakin arkadasimiz dogum yapti 40ini bekledik
Onlar israrla cagirsada gitmedim
Iyikide gitmemisim 40inda gittik ama o bile erkendi aslinda
Cunku henuz bebek dunyaya alismamis aile bebege alismamis bi acemilik vardi zorlaniyodu kizcagiz

Ben olsam musade isterdim odaya gecerdim kv gorumce otursun madem misafirlerle

Neden kabul ettin?
40 gün dolmadan çok yakınlar hariç asla misafir kabul etmem.

Valla şu sıcakta çekilir dert değil. Bir de ben doğum yaptığım da 40 gün toparlanamadım. Sicakta tişörtümü komple çıkarıyordum.. 25 günluk bebek ekstra kendi agriniz sızınız var. Eşinize söyleyin. Bir daha bu kadar misafir kabul etmeyelim diye.

Benim.oglan bi haftalik.bile degilken esimin akrabasi gelmek istedi yok diyemedim geldi sezeryanmi diye sordu evet deyince ondada boyle gobek kaliyor dedi gitti 😂😂
25 gunluk bebeye gelmisler belki kadinin kanamasi var.belki agrisi var oturamiyor bebekler zaten huysuz bu insanlar niye boyle bebek kaciyor sanki

Onlar zaten senden bir şey beklemezler. Bize gelenlere annem varken annem, kv varken kv ev sahipliği yapmıştı ağırlayıp sohbet etmişti. Ben gidip gidip geliyordum evde geziyordum. Sen de odana kapanıp soyunabilirsin daraldıysan

sabır çek dayan kuzum geç odana bundan sonra kabul etmezsin eşeklik etmişler yarın arkadaşın içinde dert etme her şeye yetişemeyiz olduğu kadar olmadığı kader. bence görümcene de söyle yarın misafirim gelecek eve yardımcı ol öyle git de.

Eşimin ailesi yatıya gelmişti ben odada daralıp bunalmıştım loğusalık bastırıyor zaten bir de her odadan biri çıkıyor evde evle uğraş 10 günlük çocukla uğraş derken kafayı yemiştim en son saçma bir şeyi bahane edip ağlamıştım hatta 🥲 maalesef bazı insanlar aman biz yapıyoruz zaten zararımız yok diye düşünüyorlar ama illaki sen de yoruluyorsun ev batıyor herkes küçücük çocuğu elinden kapmaya çalışıyor , bir daha çocuk yaparsam asla kimseden yatılı destek almayacağım diye yemin ettim o dönem yaşadıklarım gerçekten çok ağır ve yıpratıcıydı sonra da araya mesafe koydum ayda yılda bir gelirler mesafe iyidir çocuk görmeye gelmekte ayrıca saçma bir adet

Eşimin ailesi yatıya gelmişti ben odada daralıp bunalmıştım loğusalık bastırıyor zaten bir de her odadan biri çıkıyor evde evle uğraş 10 günlük çocukla uğraş derken kafayı yemiştim en son saçma bir şeyi bahane edip ağlamıştım hatta 🥲 maalesef bazı insanlar aman biz yapıyoruz zaten zararımız yok diye düşünüyorlar ama illaki sen de yoruluyorsun ev batıyor herkes küçücük çocuğu elinden kapmaya çalışıyor , bir daha çocuk yaparsam asla kimseden yatılı destek almayacağım diye yemin ettim o dönem yaşadıklarım gerçekten çok ağır ve yıpratıcıydı sonra da araya mesafe koydum ayda yılda bir gelirler mesafe iyidir çocuk görmeye gelmekte ayrıca saçma bir adet
Herkes bebeği kapmaya çalışıyor kısmı o kadar sinir bozucu ki yeni doğum yapmışsın bebeğinle bağ kurmaya çalışıyorsun bebek annesinin kucağını istiyor ama sevmek için alıp vermiyorlar ağlayana kadar 😤

O gunler aklima geldi, kayinpederim gelir cok otururdu, bu esimin muthis hep birlikte olalim projesinden dolayiydi tabii. Asiri derecede bunalmistim. Bence 40 gun dolana kadar, annenin cok yakini olan ona yardimci olacak kisi haricinde evde hicbir yabanci olmamali. Subatta dogum yapmistim, havaya aldirmadan parkta veya yuruyuste gorusmustum bi kisim yakinlarla. Ben o evdeki ilk gunlerde hissettigim bogulmayi unutamiyorum 😬 siz cok haklisiniz

25 günlük bebeğe bebek görmesi olmaz valla. Allahtan benimki pandemiye gelmişti de kimse gelememişti. Gelmek isteyenleride kabul etmedim 40 gün, kendi akrabalarım dahil.

Bizde saat 11’e kadar değil yeni bebek doğmuş evde, hiçbir evde durulmaz. İnsanların işi gücü var, yorgundur, dinlenecektir. Bence bebek görme dediğin gündüz vakti en en fazla bir iki saat olur, o da daha bu kadar küçük değilken. Gelip size yardım edeceklerse ne ala, ama bu şekilde takılmaya gelmek çok ayıp bence.

25 günlük bebekli eve gelinmez. Ne kadar iyi sabretmişsiniz ben kovalamıştım

Back