Doğuma Hazırlık Bebek gelmiyorsa suni sanci mi, sezeryan mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ismira_1923

Rüyamda Buluttum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1.095
1.873
Kizlar selam. Artik 39 + 5 oldum. Ama hala tık yok. Adet sancisi gibi sancilarim yaklasik 10 gundur devam ediyor. Aksamlari kasıklarıma yogun bi baskı oluyor, uzaninca geçiyor. Ama ötesi yok.

Sanki hic sancim gelmeyecekmis gibi. Ne duzenli kasilma ne sanci. Hicbir belirti yok. Normal dogum istiyorum ama bu gidisle olmayacak gibi. Persembe gunu randevum var ve 40 haftam dolacak. Kilosu gecen 3350'ydi. Simdi 3500 olmustur sanirim. Doktor suni sanci verelim der mi yoksa sezeryana mi alalim der bilmiyorum. Bir de anne olarak benim fikrimi de sorar mi acaba. Sorarsa ne diyeyim. Suni sanci kolay bir surec midir? Yasayan var mi? Goruslerinizi bekliyorum kizceler 😇

Ay benim uzmanlık alanım. Bizim şöyle olsu. 40 +3 te de bebiş gelmeyince artık yatış yaptık nolcaksa olsun deyip. Dr önce muayene etti, hiç açılman yoksa zorlamayacagım suni sancıyla, dedi. Ben de sancı vs yoktu. Fakat muayenede 3-4 cm açılmıştı bile. Suni sancı da ekledi. 5 aaatte doğum oldu zaten.

Ha bi de benim bebeğim 3900 dü. Bir de ilk doğumumdu. Suni sancı hızlandırdı süreci ama sezaryen gibi olmasa da sürece müdahale var yani. Şöyle ki kasılmaların sıklığı fazla. Yani pek dinlenmeden bam bam bam ardı arkası kesilmiyor sancının. Amaaa sonuç hatrılayamıyosun geçince...

5 saat iyi bi surecmis. Ama internette baktim. Bazi riskleri de oluyomus. Bir de suni sanci basarisiz olursa ve dedigin gibi acilma olmazsa sezeryana yonlendiriyorlarmis. Ben en basindan beri normal dogum istedim ama simdi dogal yolla baslamayinca acikcasi cekincelerim var. Sezeryana daha yatkin olmaya basladim 🙄

Yani rahim ağzında yumuşama açılma var mı diye muayene eder zaten, varsa suni sancı ile normal doğurabilecegini varsayar. Ama yoksa da sezaryene alır zaten. Ha bi de suni aldın bebek yine ilerlemiyor, yine sezaryen var yine müdhale edilir. Riski ne ki? Hastane ortamındasın zaten.

Evet hastane ortaminda olacagim icin tabi anlik mudahale olacaktir. Ama suanda sanirim strese girdim biraz. Saglikli dusunemiyor olabilirim 😞

Kizlar selam. Artik 39 + 5 oldum. Ama hala tık yok. Adet sancisi gibi sancilarim yaklasik 10 gundur devam ediyor. Aksamlari kasıklarıma yogun bi baskı oluyor, uzaninca geçiyor. Ama ötesi yok.

Sanki hic sancim gelmeyecekmis gibi. Ne duzenli kasilma ne sanci. Hicbir belirti yok. Normal dogum istiyorum ama bu gidisle olmayacak gibi. Persembe gunu randevum var ve 40 haftam dolacak. Kilosu gecen 3350'ydi. Simdi 3500 olmustur sanirim. Doktor suni sanci verelim der mi yoksa sezeryana mi alalim der bilmiyorum. Bir de anne olarak benim fikrimi de sorar mi acaba. Sorarsa ne diyeyim. Suni sanci kolay bir surec midir? Yasayan var mi? Goruslerinizi bekliyorum kizceler 😇
Bence kendi sancınızı bekleyin derim. Çok yakın bir arkadaşım 41.haftasını doldurdu suni sancı ve rahim ağzını yumuşatan fitille doktoru doğumu başlattı. 4 gün sancı çekti normal istediği için. Normal doğurdu ama 18 dikişi var. Hem kesi hem yırtık dikişi. Şuan bin pişman. Bende gelirse normal istiyorum tabi ki ama eğer gelmezse bu şekilde zorlamama kararı aldım. Karar sizin kişiden kişiye tabi ki değişir sonuç :KK5:

Doktorum dün muayene etti ve 2 cm açılmam varmış. Bu gece hastaneye yatacagim. Suni sanci ile dogum olacak. Bebek epey inmiş aşağı dedi. Bir de az önce de nişanım geldi sanıyorum. Yani sonuc olarak suni sanci ile dogum yapiyorum. Darisi bekleyenlerin başına 😇

Doktorum dün muayene etti ve 2 cm açılmam varmış. Bu gece hastaneye yatacagim. Suni sanci ile dogum olacak. Bebek epey inmiş aşağı dedi. Bir de az önce de nişanım geldi sanıyorum. Yani sonuc olarak suni sanci ile dogum yapiyorum. Darisi bekleyenlerin başına 😇
inşallah kolay doğumunuz olur rabbim yardımcınız olsun sağ salim kucağınıza alırsınız 🙏

Suni sanci bebegin kalp atislarini düşürür diye biliyorum kendi sancinizi bekleyin bol bol yürüyün hurma yiyin hurmanin suyunu kaynatim icin ada cayi ananas bunlar acilma icin dogum u kolYlastirir

Ben ssvd yaptim kendi sancim ve bunlarla allah hayitlisiyla kucaginiza almaui nasip etsin bende 6 aylok hzmisim hepimizi kurtarsin allah

40+3 te suni sancıyla doğum yaptım.Muayenem yapıldıgında 2 cm açilmam vardı.Uzun ve zorlu bir süreçti.3500 kilo doğdu bebeğim.Benim bebeğimin hareketlerinde yavaşlama vardı yoksa 42.haftaya kadar beklerdim kendi sancımı.

Suni sancı çektim arttırılmış doğum sancısı dayanılcak gibi değil ben acıya dayanıklı olduğum halde çok zorlandım şimdiki aklım olsa kesinlikle sezaryen olurdum doğumda da çok yırtılmalar oldu ilk doğumların çoğunda olur ve asla eskisi gibi olmuyor vajina bunları da düşün ona göre karar ver

Ben suni sanciyla dogum yaptigimda, ne bebegin kalp atisinda yavaslama oldu ne de vajinada yirtilmalar oldu. Cok sukur hersey yolunda gitti. Evet sancisi epey zorladi ama sorunsuz bir dogum oldu. Bence bu tarz aksakliklar kisiden kisiye degisiyor. Hatta ayni anne 2 farkli dogum yaptiginda bile birbirinden bagimsiz seyler yasayabiliyor. Her dogum kendine özel ilerliyor. Suni sanciyla ilgisi olacagini dusunmuyorum. Cunku bende en ufak bir sorun olmadi. Hepimizin dogumu bu sekilde sorunsuz gecsin ins 😇

40 hafta sonrası 2 hafta daha bekliyor bazı doktorlar

Benim doktorum 38. Hafta sonunda artık yürüyüş yap bebek biraz yukarda yürüdükçe aşağı inecek demişti

40+3 te suni sancıyla doğum yaptım.Muayenem yapıldıgında 2 cm açilmam vardı.Uzun ve zorlu bir süreçti.3500 kilo doğdu bebeğim.Benim bebeğimin hareketlerinde yavaşlama vardı yoksa 42.haftaya kadar beklerdim kendi sancımı.
Mesajımdaki eksikleri tamamlayayım sancıdan sonra doğum anı kolaydı epizyotomi uyguladilar ama dikişlerim azdı.43.gün vajinam doğum öncesi gibiydi bi genişlik hissetmedim.Toparlanmanın 1 yılda tamamlanacağı söylendiğine göre bence normal doğum bende kesiden başka iz bırakmadı.

X