Bebek gecikirse....

...DiLeK...

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
208
0
96
Diğer
Kızlar.... benim bebek gecikiyor...
11.08-12.08 tarihlerinde gelmesi gerekiyordu ama hala tık yok.
Doktora göre de 22.08'e kadar beklemeli o gün suni sancı verilirmiş.

Burası Türkiye gibi değil ayrıca, öyle sancı ölçen makina olsun, ne bileyim başka yöntemler olsun yapmıyorlar. Eve gönderip beklememi söylüyorlar.

Dün gittiğim doktor bol bol yürümemi ve eşimle birlikte olmamı söyledi.Yürümeye çalışıyorum da yürümek zaten çok yoruyor beni ayrıca çatı kemiği vs. çok ağrıyor bir kaç adım sonra. Seks konusu ise ayrı bir dert bu göbekle....

Ben de ister istemez strese girdim. Çok çok gecikmesini istemiyorum, Terslik olacak diye ödüm kopuyor, ayrıca suni sancıdan da çok korkuyorum...

Benim gibi olanlar var mı? Bunu yaşamış, bana sancılarla ilgili tavsiyede bulunabilecek....

canim benim korkma bu normal bi durum kiminin ki erken olur kiminin ki gec
benim 2 gün erken oldu normal dogumdu tabi sanci biraz canini yakiyo ama allah veriyor kolayligini
sonra bebisini kucagina alinca hepsini unutuyosun
sen dogumuna hazirlikli ol heran sancin gelebilir cantani falan hazir tut allah bi nefeste kurtarsin arkadasim

Benimde öğle oldu. 27 mayısta doğması gereken bebeğimi 2 haziranda sezeryanla doğurdum. Doktor milad geçiyor bebek anne karnında kakasını yaparsa riskli olur demişti. Bende açılma yoktu su sancı hiçbirşey yoktu. Çok az aşağıya doğru bebeğin baskısını hissediyordum o kadar. Hiç açılma olmadığı için suni sancıda denemeye gerek görmedi doktor. Bizde daha fazla bekleyemedik ve sezeryana karar verdik.

bebeğim yok, doğumda yapmadım ama bebeğin gününden sonra doğmasının ne gibi risklere yol açtığını biliyorum...

doktorunun sana söylediğini güne kadar beklemekten başka çaren yok...tabi bu süre içinde kendini kötü hisettiğin zaman olursa hemen doktora git. o sürede ya sancıların başlar ya da zamanı geldiğinde sana suni sancı verirler ya da sezaryanla alırlar bebeği...ama 10 gün beklemeni söylediğine göre herşey yolunda demektir. Allah sana hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü bir bebek versin...

tatlım ben senin durumunun aynısını yaşadım
benim günüm 22 mayısken oğluşum tam 30 haziran gecesi doğdu....
günüme kadar bekledik sonra dr um bir hafta daha beklememizi söledi
çünkü normal doğum bekliyordum eğerki bu bir hafta içindede olmazsa suni sancı oda olmazsa en son sezeryana alırız dedi...
vel hasıl bir hafta bekledik 2 gün arayla sürekli dr kontrolüne gittik
bende ve bebekte hala tık yok sıpa sevdi yerini
herkes dalga geçmeye başladı artık
ve bir haftanın sonunda hastaneye yatış yapıldı ve suni sancı denendi
1. gün verilen suni sancı işe yaramadı bende sancı olmadı vede açılmam zaten açılma hiç yoktu
2. gün tekrar başlandı akşama doğru bende hafif hafif sancılar başladı
ama saat akşam 8 de iki dr geldi ve seni sezeryana alıcaz dediler
çok rahat doğum yapacakmışım ama malesef bebişmin kalp atışları yavaşlamış ritmiksizleşmiiş ve sezeryan oldum ve 4 kiloya yakın doğacak miniğim gün geçmesinden dolayı zayıflamış ve 3200 doğdu bacaklar buruş buruştu ve derisi soyuluyodu çocuk dr u doğduktan sonra dediki
son zamn beslenememiş yavrum içimde ve o yüzden pul pul dökülmüş derisi ve zayıflamış
tam 9 ay 19.gün doğum yaptım...
bence drunla konuş ve sezeryan istediğini söle açılman yoksa suni sancıyla hiçolmuyo kardeşim

endişelenecek bişi yok canım .. bende haftam dolduktan 7 gün sonra sonra suni sancıyla doğum yaptım.. seninin bundan sonra yapacağın tek şey bol hareket etmek .. 41 haftada dolduktan sonra da daha bekletemezler ondan sonrası riskli döneme girer..bendew 9 saat suni sancı aldım ama sancı namına bişi yoktu ..en son sancının dozunu artırdılarda bebeğim gelmeye karar verdi :) kolay ve hayırlı doğum olmasını temenni ederim..

arkadasım korkma boyle seyler olabılıyor sunı sancı zannettıgın gıbı korkulcak bırsey degıl kımı dogum erken oldugu gıbı bazılarıda gec olabılıyo stres yapma sen allah yardımcın olsun sagsaglim bebegını dunyaya getırırsın ınsallah

Canım benim de oğlum 42+1 de suni sancıyla doğdu. Uzun yürüyüşler yapmama rağmen sancım bi türlü gelmedi ve doğum suni sancıyla başlatıldı. Hastaneye gittiğimde hiç açılmam yoktu. İlaç verilmeye başlandıktan 2 saat sonra sancılarım ve açılmalar başladı. Sancılar tabii ki can yakıyor ama neticede bir bebek doğuruyorsun acı çekmek çok normal. Sabah 10 da girdiğim doğumhaneden akşam 17:25 te bebeğimle çıktım. Önemli olan moralini yüksek tutman sabırlı olman ve vücuduna güvenmen. Çünkü doğum fizyolojik bir olay ve hergün binlerce kadın bu işi yapıyor. Sana kolay bir doğum diliyorum kimseye kulak asma herkesin doğumu farklıdır.

Bu zamanda normal doğuranmı yok, yoksa banamı öyle geliyor.Benimde sancım gelmedi 40+3 olmuştu.Ben üniversite hastanesinde çalışıyorum.Açıklık yok.sancı yok.kanama yok.hiç bir belirti yoktu.Suni sancı dedi dr um istemedim.Sezeryan olmak zorunda kaldım.Canım illa sancılanmana ve suyunun gelmesine gerek yok.Karnında kasılmalarda varsa olur.Bendede kasılmalar oldu.Suni sancı vereceklerdi kasılmam çok az olunca vazgeçtiler.kasılmaları hamileler tam anlamazmış.Kasılmaların varsa kontrol için, düz yat,eşin veya başka biri elini karnının üzerine koysun, aralıklarla, sanki biryerde toplanıyor gibi olur.Takip edin yarım saatte kaç defa oluyor.Oluyorsa kaç saat arayla, kaçdefa oluyor doktoruna bildir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…