Bebek Beslenmesi Bebek emzirme ve göğüs hakkında bakar mısınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar bikaç şeyi merak ediyorum, yardımcı olabileceğiniz herhangi bir sorunun bile cevabı varsa yazarsanız sevinirim.
-bebek nasıl emzirilir bilmiyorum. Yani nasıl tutup emziricez yataymı nası tutucaz?

-Göğüs uçlarım öyle çok büyük değil daha doğrusu büyük değil, hamile kaldıktan sonra uçları biraz daha büyüdü ama acaba emzirmek için yeterlimi onu bilmiyorum. Belkide yeterlidir büyüklüği bilemiyorum. daha çok büyümesi için yapabileceğim bir şey var mı tavsiye edebileceğiniz.

-Bebek ilk doğduğunda süt gelmezse ne yapabiliriz?

-Göğüs pompaları başlarda işe yarıyor mu? yoksa çalışmaya başlayıncamı işe yarıyor? Hangi süt sağma pompasını tavsiye dersiniz? Ayrıca süt gelmezse pompa kullanalım mı işe yarar mı?

-Göğüs ucum emzirirken yara olmasın diye tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

-Son olarak ben sütyen almak istiyorum ama emzirme sütyeni değil normal sütyen, bebek doğduğunda ve emzirmeye başladığımda göğsüm ne kadar şişer acaba, hamile kaldıktan sonra zaten sizde biliyorsunuz büyüyor biraz, bebek emmeye başlarsa daha da büyüyormu, büyüyorsa ne kadar daha büyür..
Örneğin sütyeni 90 olan biri, hamileliğinde 95 yada 100 olmuşsa. Bebeği doğup emmeye başladığında daha da artar mı? yoksa 100le devam mı eder?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
bebek emzirmenin bikaç şekli var aslında bebek ilk doğduğunda kucağımda yatay şekilde tutup emziriyordum ben 2-3 aylık olduktan sonra yatarak emzirmeye başladım bunun ne kadar doğru olduğu tartışılıyor ama hem daha rahat hemde kızım daha çok emiyordu halada yatarak emiyoruz
bebek doğduğunda hemşireler hemen bebeği emzirmek için getiriyorlar ve ilk emmeyle sütün gelmeye başlıyor zaten bence bunu hiç stres yapma kendine.
şimdiki aklım olsa göğüs pompasını doğumdan sonra hemen alırdım arada sağardım ve kendimede vakit ayırmış olurdum emziricem diye günlerce dışarı çıkmadım ben çalışmaya başlamadan 1 ay önce aldım medelanınkini memnunum sadece biraz motoru ses yapıyo o kadar.
göğüs ucum için dr um Lansinoh Lanolin verdi onu yıkamaya gerek kalmadan bebeğimide emzirebildim ve çok fazla yara olmadan durumu atlatabilmiştim ama her halukarda meme ucun yara oluyor ve o sızıyı çekiyosun
benim göğüslerim baya baya büyüdü ben emzirme sütyeni kullanıyorum bana rahat geliyor ama hamileyken 1-2 tane almıştım sonrasında duruma göre yenisini almıştım

benim göğüslerim baya baya büyüdü ben emzirme sütyeni kullanıyorum bana rahat geliyor ama hamileyken 1-2 tane almıştım sonrasında duruma göre yenisini almıştım

Sütyeni hamileliğin sonlarına doğru göğsümüze olanınımı alalım yoksa daha büyüğünü mü alalım..

Göğüs ucunu dert etme canım, benim ucunun çıkık olmasını bırak içe göçüktü resmen
2-3 gün zorlandık tabi ama sonunda aldı
yara olmaması için lansinoh kullandım, yara olmadı ama illaki acıyor
süt 2 gün tam manasıyla gelmedi, acıkıknca 2-3 kaşık mama verdik, sütün gelmesi için de hastane pompasıyla sürekli sağdım ben
emzirme döneminde göğüslerim büyümedi, hamileyken ne kadar büyüdüyse o kadar kaldı
emzirme sütyeni hiç kullanamadım ben, yarım atlet gibi olanlar vr ya onlarla çok rahat ettim

Sütyeni hamileliğin sonlarına doğru göğsümüze olanınımı alalım yoksa daha büyüğünü mü alalım..

Bence aldığın sütyen çok rahat olmalı göğüslerini sıkmamalı o yüzden 1 beden büyük alman daha mantıklı kopçalarındanda ayarlayabiliyorsun nasıl olsa
doğumun ne zaman olacak??

Bence aldığın sütyen çok rahat olmalı göğüslerini sıkmamalı o yüzden 1 beden büyük alman daha mantıklı kopçalarındanda ayarlayabiliyorsun nasıl olsa
doğumun ne zaman olacak??

34. haftamdayım zamanında doğarsa 5 yada 6 haftam var. Ama bebeğimde böbrek büyümesi olmuş suyu azalırsa bikaç hafta sonrada olabilir.

göğüs ucu büyüklüğü çok önemli değil, bebek yakalıyor zaten bir iki denemeden sonra. hastanede hemşireler emzirme yönetmelerini anlatıyor,sana en rahat gelen yöntemle ilerlersin. göğüs uçları illaki acıyor. lansinoh krem iyi daha da kötü olursa garmastanı kullanabilirsin ama garmastanı emzirmeden hemen önce temiz bir bez ve ılık suyla temizlemek gerekiyor. pompayı bence hemen al, ne zaman lazım olacağı hiç belli olmuyor. sütün ilk birkaç gün gelmezse endişe etme benimki 1 hafta sonra geldi. ilk hafta mama ile besledik, süt gelemse de ben emziriyordum, süt gelince mamayı kestik. sütyen işine gelince, benim göğüslerim emzirme döneminde bir beden büyüdü, doğum öncesi hazırlık olsun diye aldığım hiçbirşeyi kullanamadım. ama sütyenden çok emzirme fanilalarını tavsiye ederim. çok daha rahat. şimdiden iyi doğumlar, inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Bende en çok gögüs ucu çatlamasından korkuyorum, şimdiden çiçek gibi açıldı benim gögüsler. Birde kahverengi yerin tamamını verecekmişizya onu bebek nasıl alacak ağzına nasıl sığsın ki :)

bence bunları hiç düşünmeyin bebekler okadar güzel öğretiyorki herşeyi göğüs ucu acısı çok uzun sürmüyo zaten bakımını ve kremini aksatmadan yaparsan geçiyor .. kahve rengi alanı hepsini alamıyor zaten elinle memeni biraz çekip öle ağzına verdiğinde sadece ucunu değil kahverengi kısımdanda biraz ağzına geliyo ve seni rahatlatıyor emzirirken ister istemez bunu yapıyosun şimdi emzirirken birbirimizi okşuyoruz elini yüzümde gezdiriyor ben pek saçı yok ama saçlarını okşuyorum o acılar aklıma gelmiyor bile

Emzirme konusunda ilk bi kaç gün sıkıntı çekiyosun sonra bebekte alışıyo sende .
Hiç korkulacak bişey yok .
Eğer çalışacaksan süt pompası alırsın ama şimdi alma medelanınkini öneriyolar ben kullanmadım da burda okuduğum kadarıyla .
Göğüs ucu içinde medelanın purelan kremini doğumumdan itibaren hep kullandım ve hiç sıkıntı yaşamadım.
Bebeğin doğduğundada muhakkak süt gelir , ilk gün gelmese 2. gün , süt gelmez die bişey yok .öle düşünme.
Şimdiden hayırlı doğumlar , inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

merhaba; emzirme şeklini hastanede ilk gün hemşireler gösteriyor bebek alışıyor. ben sezeryanla yaptım 1 gün içinde sütüm hemen geldi. emzirdikten sonra sütünü göğüs uçlarına süremelisin diğer arkadaşların söylediği kremi kullandım bende.. ama benim çok sorun oldu 2 ay çok acıdı yaraoldu. sanki doğurmaktan daha zordu emzirmek. doktorumun tavsiyesiyle silikon meme ucu aldım böylece geçti. silikon meme uçları aynı zamanda küçük meme uçları içinde oldukça kullanışlı.bebiş meme uçlarına alışınca biraz zor bırakıyor aklında olsun.. pomba kullanmadım ama almalısın bazen süt çok geliyor rahatsızlık eriyor. birde ne kadar çok emzirirsen okadar çok süt geliyor. sık sık emzirmelisin..emzirme sütyeni çok kullanışlı son ayki bedeninden 1 beden büyük alırsa daha iyi olur. ne çok dar neçok bol olmamalıymış bilgin olsun..

Allah bir avazda kurtarsın :))))
Sevgiler..

Diyelimki bebek doğdu ama hala süt yok(mesela 2 gün sonra geldi) ozaman ne vericez karnı doysun diye? Markasıyla yazarsanız sevinirim.

bunları şimdiden sıkıntı etme kendine bence. öyle bir durumda doktorun ve hemşireler yardımcı oluyor zaten. benim ilk 3 gün sütüm hiç gelmedi,1 hafta sonra biraz gelmeye başladı. doktorun önerisi ile preaptamil kullandık. nasıl kullanacağını da doktorun tarif eder zaten. süt sıkıntısını dibine kadar yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki sütün miktarını en çok etkileyen şey endişe ve stres. rahat olmaya çalış lütfen. svg.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…