Bebek-Çocuk ve Dört Ayaklı Dostlar :))

WOMAN

Nirvana
Pro Üye
30 Mart 2009
13.816
61.986
Çocuklar için çevrelerindeki hersey yeni ve ilgi çekicidir. Bu yüzden hayvanlarla yetiskinlerden daha çok ilgilenir ve çogunlukla daha iyi anlasirlar. Özellikle evde beslenen dört ayakli dostlar çocugun gelisimine büyük katkida bulunur, ona sorumluluk asilarlar. Dört ayakli dostuyla arasinda siki bir bag olusan çocugun kendine güveni gelir, içine kapaniksa bu durumdan siyrilir. Her türlü sirrini bu yeni dostuyla paylasan çocuk kendinden küçük bu canliya baktikça büyük biri gibi hisseder ve bundan çok keyif alir. Ayrica paylasmayi ögrenip, öz saygisini gelistirir. Son olarak sunu unutmamak gerekir ki bir kedi veya köpekle büyüyen çocuklarda alerjik reaksiyon görülme riski %50 ye kadar düsmektedir. Dört ayakli dostlarin sadece duygusal yönden degil fiziksel yönden de bir katkilari oldugu açiktir.

Dört ayakli dostla çocugun arasindaki iliskiyi izlemek anne-baba için de keyif vericidir. Ancak bir yandan da dört ayakli dostlarin aile bütçesine yükümlülük getirdigi ve anne-babanin gündelik sorumluluklarina bir yenisini ekledigi açiktir. Ayrica dostlarimiz evde birtakim tartisma ve rahatsizliklara da sebep olabilir. Bunlari göz önünde bulundurarak çocugunu dört ayakli bir dostla yasamaktan mahrum edenler varsa bu noktada sunu belirtmek gerekir ki dört ayakli bir dostun ailedeki her ferde verecegi nese, dostluk ve sevgi yol açacagi sorunlardan daha agir basmaktadir. Önemli olan tek sey; aileye en uygun hayvani seçmektir.

Küçük, güvenli ve daha sorunsuz olduklari için en çok tercih edilen hayvanlar ise kedilerdir. Çünkü köpeklerin aksine kediler daha az ilgi isterler, daha az yaramazlik yaparlar ve tuvalet terbiyeleri dogustan vardir. Yani geceleri eve yorgun argin gelen anne-baba birde kediyi disari tuvalete götürmek zorunda kalmaz. Kediler baliklara ve kuslara oranla da çocuklar tarafindan daha çok tercih edilirler. Çünkü çocuk kediyle oynayabilir ve kedi de bundan büyük haz duyar. Oysa balik ve kus oyun arkadasi olamayacak hayvanlardir. Bunun yaninda kediler de zaman zaman isirip tirmiklarlar ama çogunlukla çocuklara öfkelenmek yerine uzaklasmayi tercih ederler. Bu sebeple de zararsizdirlar. Dogru bakim ve yeterli sevgiyle de istendiginde kucaginiza gelip kendini sevdiren bir kediniz olacak ve çocugunuzla kedi dostunuz daha aktif bir iliski içine girecektir.

ÇOCUGUNUZA BIR KEDI KARDES ALICAKSANIZ:

Önce kedinin bir oyuncak degil, canli oldugunu anlatin. Ancak bununla yetinmeyin, çocugunuzu kediyle oynarken sürekli gözlem altinda bulundurun. Kedinin bazen yalniz kalmak isteyecegini, her zaman oyundan zevk almayabilecegini, uyku saatlerinde ve mama yerken rahatsiz edilmemesi gerektigini vs... açiklayin.
Sevme dersleri verin. Kedilerin avuç içiyle sevilmesi gerektigini ve asla kuyruklarinin oyun araci olmadigini anlatin.
Kedinizi almadan önce çocugunuzla alisverise çikin. Gerekli malzemeleri birlikte seçin (kum kabi, mama, oyuncaklar, firça, mama kabi vs...).
Bastan is bölümü yapin. Mesela kedinizi tarama isini çocugunuza verin.
Kedinizi de artik ailenin bir bireyi olarak görün, çocugunuzun oyuncagi olarak degil.
Son olarak çocugunuza hayvanlari ögretin. Bu sadece kedileri degil diger hayvanlari tanimasini ve onlara karsi da iyiniyetli davranmasini saglayacaktir.

KEDINIZ ZATEN VARSA SIMDI BIRDE BEBEGINIZ OLACAKSA:

Bebek gelmeden önce kedinizi kisirlastirin. Kisirlastirilan kedilerin digerlerine oranla daha az streslendikleri ve bebekle daha az ilgilendikleri kanitlanmis.
Bebeginize oda hazirlarken kedinizin de sizinle durmasina ve esyalari koklamasina izin verin.
Istiyorsa bebek yataginda da yatsin, sakin bagirip çagirmayin. Birakin yatagin hos bir yer olmadigina kendi karar versin. Zaten kisa sürede bu yeni odaya alisacak ve ilk günlerdeki gibi çok ilgi göstermeyecektir.
Bebeginize kullanacaginiz bebek yagi ve bebek pudrasi gibi malzemeleri önceden alip kedinizin bu kokulara alismasina izin verin.
Bebek aglamasindan korkmamasi için önceden alacaginiz bir kaseti sürekli dinletin.
Zaten hayatinda yeteri kadar degisiklik olacagi için baska bir degisiklik yapmamaya özen gösterin ve onu heyecanlandiran seylerden uzak tutun.
Bebegin dogumundan önce ve sonra onu ihmal etmeyin. Sik sik sevmeye ve oyunlar oynamaya özen gösterin.
Hamilelik döneminde gerekli testler yapildigi sürece kedinizin sizden ayrilmasina gerek yoktur. Bunu Toxoplazma basligi altinda incelemistik. Bebek dogduktan sonra da emekleme döneminde biraz fazla temizlikle hiçbir sorun çikmayacaktir.

SAGLIK:

Düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirilen bir kedi hastalik bulastirmaz ve çocugunuz için tehlike olusturmaz. Ancak siz kedinin tuvalet kabini sik sik temizlemeye, mümkünse çocugunuzu tuvalet kabindan uzak tutmaya ve kedinizi düzenli olarak firçalamaya özen gösterin. Kedinizin tirnaklarini kisaltmakta oyun sirasinda gelebilecek herhangi bir çizigi önleyecektir. Elbette bu kisaltma islemini veterinerinize yaptirmaniz da fayda vardir.

KEDI DOSTUNUZU KAYBETTIGINIZDE, ÇOCUGUNUZ NE HISSEDER?

Çocugunuz eger küçükse kötü birseyler oldugunu hissedecek ancak çok fazla üzülemeyecektir. Fakat büyükse ölümü tam olarak anlayamasa da çok üzülecektir. Ona yardimci olmak ve durumu açiklamak duygusal gelisim sürecini hizlandiracaktir.


Onun aglamasina izin verin ve kaybettigi kedi dostu hakkinda konusun.
Mümkünse küçük bir tören düzenleyip kedi dostunuzu beraber gömün.
Üzüntüsünü içine atmasina degil disariya vurmasina izin verin. Böylece rahatlayacak ve daha az aci çekecektir.
Yukarda da degindigimiz gibi aslinda dört ayakli bir dostla çocuklarinizin yasamasi hiç de zor degildir. Siz gerekli ortami sagladiginiz müddetçe bu hem çocugunuza iyi gelecek hem de dört ayakli dostumuzun bir ailesi olacaktir.

Daha duyarli ve sevgi dolu bir gelecek için lütfen çocuklarinizin hayvan dostlarimizla büyümesine izin verin!


Alıntıdır.
 
hayvanları çok sevdiğim ve benim gibi çocuğumunda hayvanlarla içiçe büyümesini istediğim için bebek yapmadan önce eve kedi aldım.şu an kedim kısırlaştırıldı ve ev hayatına uyum sağladı.bize hastalık geçirmemesi için aşılarını eksiksiz vurdurdum. hayvan bakmak özveri isteyen bir iş,sonuçta onlarında duyguları var. vitrine koyulup sevilecek eşya değiller.ona göre düşünüp evimizde hayvan beslememiz lazım.bir anlık heves olmamalılar.
 

alkisalkisalkis maalesef bizim toplumumuzda hamilelik ya da bebek-çocuk kediyi atmak için en büyük bahane :çok üzgünüm:

hamile kalıp kendi bebeğini dünyaya getireceksin diye zaten varolan bebeğini atmak kadar canice bir düşüce olamaz bence
 
Üç kedim var şimdi bir de bebiş gelecek. En büyük isteğim bebeğimin kedi kardeşleriyle birlikte büyümesi. Bu topiğe kedilerini ve bebeğini birlikte büyüten arkadaşlarda yorum yazar ve tecrübeleri doğrultusunda yol gösterirlerse çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
 

bebişiniz hayırlı olsun şimdiden.

bu arada bence de bu konuda tecrübeli bi arkadaş tarafından aydınlatılmamız lazım alkisalkisalkis

bende kedi var bebiş yok daha
 
Son düzenleme:
bende 7 aylık hamileyim çevrenin aaa bebekle kedi aynı evde olmaz laflarından artık bıktım bunaldım gerçi kaile almamayı artık ögreniyorum ama genede sinirlerimi bozuyolar helede bunu yapan en yakınım annem olunca daha bi öfkeleniyorum.
tacrübeli arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim bebek hastaneden eve gelince kedileriniz nasıl tepki verdi birde nasıl bir önlem aldınız.temizlik konusunda herzmankinden daha fazlamı oldu nelerle karşılaşdınız tecrübelerine çok ihtiyacım var bebeğin kapısana sineklik kapılardan takdırmayı düşünüyorum.
 
Merhaba arkadaşlar ,
Ben de yeni hamileyim 5+5 günlük. Benim de evde dünyalar tatlısı bir iran kedim var.
Ve biz kocamla da baştan anlaşmıştık bebiş gelirsede ilk kızımız prensesimiz kalacak diye.
Bizim etrafımızda ki bi çok kişi aaa olur mu hiç öyle bebekle kedi bi evde diye tepki gösteriyorlar.
Ama biz artık hiç aldırış etmiyoruz bu söylenenlere.
ınat olsun diye ben de bir kızımız var evde şimdi ona kardeş gelecek diyorum kaydirigubbakcemile3
 

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis bence de mantık bu olmalı ama etrafa anlatmak zor :1no2:
 
Ben etrafa karşı tavrımı öyle bir koydum ki artık kimse ses çıkaramıyor. Onların oradan buradan kulaktan dolma duydukları abuk subuk şeyleri hiç kafaya takmıyorum. Çok fazla araştırma yaptım çünkü bu konuda. Ama tabii ki bizzat yaşayanların tecrübesi çok önemli. Bir aralar burada birkaç arkadaş anlatmıştı diye hatırlıyorum ama bulamadım.
Ben ilk iş dyson'un animal modeli bir elektrik süpürgesi var onu aldım. Gerçekten süpürünce çıkan tüye inamamıyorsunuz biz bu kadar tüyün içinde mi yaşıyoruz diye şok oluyorsunuz. Bebek gelince hergün bu süpürgeyi çalıştıracağım. Tüyün tozun zerresini bırakmıyor vallaha.
Biliyorum zor olacak, yorucu olacak ama hiçbir şey umurumda değil. Onlar bana bebeğimsiz geçen 4 senede can yoldaşı oldular. Şimdi bebek gelecek diye hiçbirinden vazgeçemem. Sadece daha fazla yorulurum, çok daha fazla dikkat etmem gerekir ama her şeye razıyım. En büyük dileğim oğluşumuda hayvan sevgisiyle yetiştirebilmek.
 
bu konuda deneyimli bize tavsiyelerde bulunacak kimsecikler yokkmuuu....
bebek ilk eve geldiğinde tepkileri nasıl oluyo nasıl bi önlem alıyosunuz
bebek yani doğmuş oldugu için zorlukları nelerdir.
 
slm arkadaşlar bende yeni üyeyim benimde bi dumanım iran kedim var.ve 6 haftalık hamişim burada okuduklarımla iiçim ferahladı ama yinede endişe ediyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum ve oğluşumdan ayrılmayı asla istemiyorum ama dediğiniz gibi çevre baskısı çok fazla bıktırıyor..
 
arkadaslar ben size birseyler anlatmak istiyorum umarım faydalı olabilirim
ben 4 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk aylarında bana arkadas olsun diye bir orjinal tekir aldım. adı boniydi
tahmin edersiniz ilk çocuğum gibi bastım bağrıma bizim herseyimizdi oğllusum benim paşamdı o asıktık birbirimize okadar büyük bi sevgiydiki anlatamam
evlilğimizin ilk yılında ben zar zor gebe kaldım ve 3 aylıken bebğimi kaybettim. ama oğlusumu evden cıkarmayı asla düşünmedim cevreden herkes annmelerde dahil olmak üzere herkes oğluma tepki gösteriyodu kediyle bebek aynı avde olmaz onun tüyü şunu yapar bunu yapar diye tepkiler. ben hiç birine aldırmadım tabi bu arada sürekli veteriner amcamızla irtibat halindaydik.
ve aradan bir yıl gecti ben tekrar zar zor hamile kaldım ve bu kez 7 ayına girerken bebğimi ikinci kez kaybettim ama hamileliğim süresince bi kaç defa veterinerimize sordum birsey olmaz değilmi onun bana cevabı ise asla ev hayvanlarından zarar gelmez benimde evimde bir kedi bir köpek var eşimde yeni doğum yaptı dedi. buraya kadar tamam
ama ben ikinci bebğimide kaybettikkten sonra bana bi takım tahliller yapıldı ve evden oğlusumu cıkarmam gerektiğine karar verdi dr um. ve dr umun bana söyledği tek sey " veterinerlerde bizim gibi yemin ederler hiç bi hayvanı ayırt etmeden tedavi edeceklerine dair. sen ne sorarsan sor senin sokağa atacağından korktukalrı için ev hayvalarının zararsız olduğunu söylemek zorundadır bunu için yeminleri vardır " dedi.
ve ben dr umun bu sözüne karsı oğlusumu bir diş hekimine verdim sahipsiz bırakmadım yeni sahibide çok tatlı bi abla. ama bilirsinizki ayrılmak cok zordu ağlayarak ayrılık birbirimizden hala ara ara aklıma geldiğinde içim çok kötü sızlıyo.
ve son olayıda anlatmak istiyorum.aslında oğlusumun he bana hem bebklerime zararı varmıs aslında benim alerjim varmıs mümkün değil dediğim seyler benim basıma geldi ne yazıkki.aslında cok masumca görünen seyler okadarda masum değil malesef. teyzemlerle aynı binadayız onlarında yaramazmı yaramaz bir kusları var okadar tatlıki ben bilmeden bir sey olamz diye bununla 10 dakika kadar oynadım ve eve cıktım eve cıktığımda yaklasık 15 dakika içinde kriz geldi ve beni acile kaldırdılar 1 hafta yoğun bakımda yatırdılar solunum cihazları makinalar falan çok kötü günler gecirdim rabbim bir daha yasatmasın ne bana ne de bi başkasına.15 gün boyunca hastalığımın ne olduğunu bulamadılar.sürekli arastırmalar yapıldi ve kendi doktorumun tezini doğrulayan kararı bir diğer dr verdi. asla tüylü hayvanlara dokunmayacaksın alerjenlerden uzak duracaksın. suan maske kullanıyorum ev temizlği yaparken bulasık yıkarken biriyle görüsürken,, kozmetik malzemeler kullanamıyorum sac boyaları yasak dr sormadan bi agrı kesici kullanmam bile yasak yani hersey yasak bana
demek sitediğim arkadaslar suan okadar sevgi dolusunuz ki bende öyleydim halada öyleyim herhangi bi hayvan gördüğümde hastalığıma aldırmadan oksamak sevmek istiyorum ama birde yasadığım kötü günler gözümün önüne geldğinde vazgeciyorum dokunmaktan . ben ve bebeğim daha önemliyiz sanırım. ben ölümden döndüm. demek sitediğim tek sey bebkleriniz ve siz daha önemlisiniz. inanın simdiki aklım olsa asla eve her hangi bi hayvan almaz asla teyzemin o kusuna dokunmazdım
bende diyordum sürekli sizin gibi asıları tamam oğlumun asla bisey olmaz diye ama bilinki onalrı yapılarıyla bizim yapılarımız cok farklı.
suan annem dahi bilmez hayvanların bana alerji yaptığını hatta ben hastanede yatarken gelmiş ve eşiem demişki evde beslediği kediden olmus değilmi eşimde gizlemiş annem bana kızmasın diye annem hala bilmez sadece temizlik malzemelerinden dedim ben oğlusum evmizden gideli bir sene oldu ama hala onu korumak derdindeyim ben onu suclamasınlar diye ve hastaneden cıkalı henuz bir ay oldu çok yeni henuz ama benim size tavsiyem bir kez daha düşünün . çok masum çok sevimli olabilirler ama zaten bu hemen ortaya cıkan bi hastalık değilki hepinizde çıkacak diye bişeyde yok ama sonucta canımız kanımız çocuklarımız sanırım bizden daha önemliler
 


tesekkurler bilgi icin ve size coook gecmis olsun. benim de gecmeyen oksuruk sikayetim vardi 1.5 sene kadar once bir yigin test yaptirdim, buna kedi tuyu ve salyasi da dahil cok sukur hepsi temiz cikti.

tabi sizin durumunuz cok daha ciddi umarim kisa surede atlatirsiniz. burada sizin dr unuzun ilk hamileliginizin basinda kedi-kopek ile ilgili toksoplasma testi yapmasi gerekirdi. tabi ki test neticesinde bagisiklik sisteminiz hamilelikte kedi-kopek beslemeye musait cikarsa ancak o zaman besleyebiliyorsunuz diye biliyorum. yoksa sizinki gibi kotu sonuclar oluyor maalesef :çok üzgünüm:

o yuzden hayvan severlere tavsiyem hamile kalinca dr larini evcil hayan beslediklerine dair uyarmalari ve hemen testi yaptirmalari a.s en azindan sadece hamilelikte evcil hayvaninizi sizden uzak tutup sonrasinda belki tekrar bebisinizle birlikte besleyebilirsiniz delikafadulden

ve ayrica:

"Eğer evinizde bir kedi besliyorsanız bu minik dostunuzun sizin için yaratacağı en büyük risk toksoplazmozis adı verilen hastalıktır. Bir parazit enfeksiyonu olan toksoplazmozis düşüklere neden olabileceği gibi bebeğin beyninde de bazı hasarlara yol açabilir. Kediler toksoplazmozis için taşıyıcı vektör görevi görürler. Kendileri hasta olmadan parazitin kendi vücutlarında üremesini sağlarlar. Üreyen parazitler kedinin dışkısı ile atılır ve bu dışkı ile temas eden insanlara bulaşır. Genelde ticari mamalar ile beslenen ve dışarısı ile temas etmeyen kedilerde toksoplazmosiz olmaz. Ancak kediniz bu paraziti çiğ et, ya da çiğ süt yoluyla da alabilir.

Toksoplazmosis parazitini bulaştıran tek etken kediler değildir. Çiğ et ya da uygun şekilde yıkanmamış çiğ sebze ve meyveler özellikle salata yoluyla da toksoplazmosize yakalana bilisiniz. Kedi tırmalaması da çoğu zaman sorun yaratmamakla birlikte cildin bütünlüğü bozulduğundan enfeksiyonlara karşı duyarlı hale gelir. Kedi tırmaladığında mutlaka zaman kaybetmeden tırmalanan yer sabun ile yıkanmalıdır.

Eğer hamileyseniz ve evde bir kediniz varsa aşılarının mutlaka tamam olmasına dikkat edin. Kedinizin dışkısını yaptığı kumu günde 2 defa değiştirin ve değiştiriken mutlaka eldiven kullanın. Kedinizin kumunu değiştirdikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. İdeal olan kedinizin kumunu sizin değil başka bir bireyin değiştirmesidir."

veeeeee

"
İlk akla gelen toksoplasmadır; toksoplasma gondi denilen bu hastalığı oluşturan etkenler pişmemiş et ve bir çok evcil hayvanın dışkısında bulunmakta. Hamile kadınlarda eğer daha önce enfeksiyonu geçirmemiş ve bağışıklık gelişmemişse bebeğin düşmesine sebep olabilir. Ancak bunun için hamilelik öncesi hiç bir şekilde toksoplasma etkeni almamış, bağışıklık edinilmemiş ve hamilelik sırasında enfeksiyona yakalanmış olmanın gerekliliğini tekrarlıyorum. Yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanmış kadınların hamileliklerinde toksoplasma yönünden bir problem yaşanmaz. En doğrusu çoğu hanımın yaptığı gibi bebek sahibi olmak istendiğinde doktora başvurularak diğer testlerle beraber toksoplasma testini de yaptırmaktır. Eğer testle bağışık olunduğu anlaşılırsa zaten evdeki kediyle ilgili bir problem yoktur. Test sonucunda bağışık olmadığı anlaşılırsa veteriner hekimle görüşülüp kediden kan alınarak toksoplasma yönünden serolojik muayeneleri yapılır. Eğer kedinin enfekte olduğu anlaşılırsa enfeksiyon kontrol altına alınıncaya ve bağışıklık oturuncaya kadar hamike hanımdan ayrı bir ortamda bulunması sağlanabilir. Ya da burada eşlere hamilelik süresince kedinin dışkılarını temizlemek tedbirini almak düşer. "

alintidir.
 
canım tokso ya falan bakılmıstı bu tokso ile alkalı değil malesef keske sadec okadar masum olsaydı. ve ben ilk olarak toksoplazmayı arastırdığımda bunun hayvanlardan insanlara gecitğinde bunu basit bir grip gibi atlattıklarını ve düşüklere sebep olduğunu eger bebeğe bulasırsa bebeğin beyninde ciddi hasarlara yol actığını biliyordum buna ragmen ben beslemey devam ettim oğlusumu .
ama ben anladımki eger insanların bilmedikleri bi alerjileri varsa buna karsı önlem almaları. ben asla karsı değilim bir insanın bir hayvan besklemesine bende besledim ve ben kendi hayvanımı 50 komsuma dahi değişmem halada öyle hayvan sevgisi bambaşka bişey ama gebelik ve bebek olayınde dahada fazla düşünülmesi gerektiğini savunuyorum. ben burada kimseyede uyarıda bulunmuyorumda sadece basımdan gecen bi oalyı anlattım okadar. bebekelerimiz inanki herseyden cok daha önemli.inanki bir bebek kaybettiğinizde gözünüzde ne hayvanınız önemli kalıyo nede bir başka sey
okadar tasıyosunuz içinizde hayaller kuruyosunuz simdiden arkadası evde hazır diyosunuz abisi var evde diyosunuz ama kalıcı hasarlara sebep olduğunda önüne gecilmiyo malesef
benim rahatsızlığım tokso değil alerjik bir sey dr umun uyarısı köye falan gittiğimde yada herhangi bi hayvana falan dokunduğumda yada herhangi bir hava değişiminde bu krizin tekrar geleceği. hiç nefes alamıyosun ve ritim bozukluğu olusuyo kalpte adım dahi atamıyosunuz yemek yemeye niyetlendiğinizde bulantı ve çarpıntı aynı anda geliyo böyle tehlikeli bi hastalık yani
 

Allah kimseye vermesin valla coooook gecmis olsun tekrar :teselli:
 
bende 5 aylık hamileyim ve çevremdeki insanların şu kedileri at demesinden fena halde sıkıldım!Çok üzgünüm çoook bunlar eşyamıda atıcam ben bunları,onlarda bir can.hayvan deyip geçmemek lazım yaşadıkları ortama sahiplerine nasıl bağlanıyor onlarda.benimde iki tane kızım var,büyük konuşmak istemiyorum ama onları bir başkasına veya başka yere vermem mümkün değil!eve yabancı biri geldiğinde bile ben yanlarında durunca kendilerini güvende hissedip rahatlıyorlar,ben şimdi bunu bile bile nasıl veriyim?eşim de bunları verin diyenlere herzaman "siz çocuğunuzu başka birine veriyor musunuz" der. temizliklerine herzaman dikkat ettim,etmeye de çalışıyorum,dışarı hiç çıkmazlar,aşılarını zamanında olurlar ,çiğ et yemezler.tedirginlik yok değil ama dikkat etmeye ve herşeyi normalmiş gibi yaşamaya çalışıyorum.çünkü sakınılan göze çöp batarmış!
ayrıca yabancılara bakıyorumda her birinin evinde mutlaka köpek var.bebekleri köpeklerle yuvarlanarak oynuyor,ağzını burnunu yalıyor,hatta dondurmalarını beraber yiyorlar,öylede büyüyorlar.bilmiyorum umarım içimi ferah tuttuğum gibi herşey yolunda gider ve benim çocuğumda kedi kardeşleriyle,hayvan sevgisiyle büyür:Saruboceq:
 

Çook büyük geçmiş olsun Allah bir daha tekrarını yaşatmasın. Benim merak ettiğim yazınızın sonunda bahsetmişsiniz ya :
"köye falan gittiğimde yada herhangi bi hayvana falan dokunduğumda yada herhangi bir hava değişiminde bu krizin tekrar geleceği. hiç nefes alamıyosun ve ritim bozukluğu olusuyo kalpte adım dahi atamıyosunuz yemek yemeye niyetlendiğinizde bulantı ve çarpıntı aynı anda geliyo böyle tehlikeli bi hastalık yani "
Bu durum ne zaman ortaya çıktı böyle bir kriz mi geçirdiniz de alerjiniz olduğu anlaşıldı. Yoksa hiçbir belirti vermedi mi diyeceğim ama anladığım kadarıyla bayağı bir sorun yaşamışsınız. Yani kedinizle yaşarken de böyle durumlar oluyor ama siz başka durumlara mı bağlıyordunuz?
Ben de bebek bekliyorum ve üç kedim var evde. Daha önce dokuz haftalık hamileyken bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim. Bebek kaybetmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Dört sene üzerine aşılamayla hamile kalmıştım bende. Sonrasında çok şükür kendiliğinden tekrar hamile kaldım.
Doktorumla da paylaştım durumu. O parazit tedavisi ve aşıları tam olduktan sonra sorun olmayacağını söyledi. Alerjiyle de ilgili on iki sene köpeğimle, beş senedir de kedilerimle aynı evde yaşıyorum ama hiçbir şikayetim olmadı.
Uyarılarınız için teşekkürler. Siz tabii ki başınıza gelen bir olayı paylaşarak bizi de bilgilendirmişsiniz. Bu konuyu doktorumla da konuşurum tekrar gerekirse.
Allah size de en kısa zamanda yeniden hamile kalmayı ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
 
ben bebeğimin kalp atışalarını duymak için dr a gittiğimde ilk sordugum evinde kedi var sakıncaları nelerdir dedim. saolsun drumda gerekli tüm testleri yaptı alerji tokso ne varsa.aynı tahlileri veteriner fakültesinde kedimede yaptırdım kızımda da hiç bir sorun çıkmadı. hamileliğimin 5. ayında enfeksiyon dolayısıyla 8 gün hastanede yattım her gelen kediden dir kediden diyip geçti günah keçisi benim masum kızım oldu artık zıvanadan çıkma durumundayken drum odaya geldi ve herkez odadayken kendim sordum dedim bari drun ağzından duysunlar madem bana inanmıyolar. drumda kediyle alakalı olmadıgını tamamen umumi wclerden bulaşan bi mikropdan kaynaklandıgını söyledi. dr çıkar çıkmaz ne deseler begenirsinizzzzz işte o an tamam dedim size laf anlatıcağıma şurdan atlarım daha iyi yok efendim dr ne bilirmiş bu işler hayat tecrübesiyle olurmuş falancanın bebeğide bu yüzden düşmüş immmdattt diye bağırarak nasıl hastane odasından kaçmadım hala şaşkınım.
 

Kedidir o kediii...
Canım çok geçmiş olsun. Hakikaten de belli bir zamandan sonra laf anlatmak için uğraşmayacaksın. He he diyip geçeceksin. Yoksa çok yıpranıyor insan.
 
insanlar benim üstüme gelerek beni kızıma pety me daha çok bağlıyolar farkında değiller aslında teşekkür etmem lazım onlara zemuszemus
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…