bebek calismasina baslayacak olan tecrubesiz yeni evliye ne tavsiye edersiniz ?

pazenpelerinliperi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
273
383
vitamine basla doktora git sununa baktir kilon fazla kilo vermek icin sunu bunu yap.hamile kalana kadar sunlardan uzak dur.döngünü su sekilde takip et vs.basina su bu gelecek hazirlikli ol vb.tavsiyelerinizi rica edecegim.Simdiye kadar sigarayi hem kendime hem esime biraktirmak ve esimin iyi bir baba olacagindan emin olmak disinda folik aside basladim.Siradaki hedefim kilo vermek.onun disinda aklima hic birsey gelmiyor.

Öncelikle gebelik planlıyorum diye kadın doğuma kontrole gidebilirsiniz. Doktorunuz sizden gerekli tahlilleri isteyecektir.
Bir de yumurtlama döngünüzü ovulasyon testiyle takip edebilirsiniz.

vitamine basla doktora git sununa baktir kilon fazla kilo vermek icin sunu bunu yap.hamile kalana kadar sunlardan uzak dur.döngünü su sekilde takip et vs.basina su bu gelecek hazirlikli ol vb.tavsiyelerinizi rica edecegim.Simdiye kadar sigarayi hem kendime hem esime biraktirmak ve esimin iyi bir baba olacagindan emin olmak disinda folik aside basladim.Siradaki hedefim kilo vermek.onun disinda aklima hic birsey gelmiyor.

Öncelikle inşallah en kısa sürede hayırlısıyla güzel haberler alırsınız.
Kadın doğuma gitmeniz en doğrusu olacaktır. Folik asit tek başına yeterli gelmeyebilir, belki farklı değerlerinizde de düşüklük vardır. Ayrıca rahim ve yumurtalıklarınızın kontrol edilmesi hatta smear testi yapılması iyi olur.
Gebelikte sağlıklı beslenmek ne kadar önemliyse planlı gebelikler için öncesinde de beslenme alışkanlıklarını değiştirmek o kadar faydalı.
Örneğin paketli ve hazır gıdaları şmdiden hayatınızdan çıkarın. Cola gibi asitli şeyler, abur cuburlar, fast food uzak durulması gereken şeyler. Zaaten kilo vermek gibi bir düşünceniz varmış o nedenle beyaz ekmek yerine tam buğday ya da tam tahıllı ekmeğe geçebilirsiniz, mümkün olduğunca makarna, pilav gibi gluten ağırlıklı şeylerden uzak durun. Yeşil sebzeleri beslenmenize ekleyin ve bol bol tüketin. Süt ürünleri içerisinde en faydalı ve sindirimi kolay, kalsiyum bakımından zengin olanı kefirdir. Şimdiden alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ancak şeker ilavesiz bir marka (sütaş kafkefir, migros kefirzadem gibi) tercih edin.
Şuan aklıma gelenler bunlar 😊

Yağ bakımından zengin beslenme. Yağlı süt, balık ( tüketemiyorsanız balık yağı da olur), kuruyemişler (Ceviz, kabak çekirdeği falan) , avokado, zeytinyağı tüketmek.

Ben araştırırken hep bu besinlere rastladım.

X