Bebek Beslenmesi bebek bezi hakkında yardım lütfen!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yelizfalan

seni seviyorum hayat...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
311
1
96
39
Sakarya
arkadaşlar 4 aylık kızım var ve o doğmadan prima bez almıştık.istif olsun diye.belki komik gelicek ama hamileyken savaş çıkınca prima almakdan vazgeçip molfix de karar kıldık.çok şükür hiçbir sorunumuzda yoktu.yani pişik mişik yapmadı sızdırmada olmadı.fakat son bir haftadır filan kızım gündüzleri çok sık uyanıyo..karnı mı aç acaba diyorum ama devamlı emiyor ki sütümde çok maşallah.diş çıkarmaya başlamış doktoru öyle dedi ama bu kadar çok sıklıkla uyanılmazki..bende artık karar verdim sanırım altı ıslak olduğu için...ya altını değiştiriyorum emziriyorum uyutuyorum 15 dakka geçmeden uyanıyoo...emziriyorum yok!altına bi bakıyım diyorum bide bi bakıyorum kütük gibi olmuş..bu hep böyle..babası neden bu kadar çok değiştiriyorsun diyordu onada gösterdim hak verdi yani..acaba bezmi nemi hapsetmiyoda onu rahatsız ediyo?bezimi değiştirsem diyorum ama huggies ve prima da almak istemiyorum arkadaşlar..boykot babında...baby star almayı düşündüm denemek için ama nasıl bilmiyorum..kullanan arkadaşlarım yardımcı olursanız sevinirim...

canım baby stardan numune iste dene.2 güne yolluyolar.ben beğenmedim ama belki senin hoşuna gider

bitmiş canım kampanyaları baktım da sitesine...nasıl o dar ağızlı esnek bantlı filanmı..yoksa molfixin eski hali gibimi?sen ne kullanıyorsun canım?

Kimsenin kişisel tercihlerine elbette karışamam ama, boykot olacaksa eğer o kadar çok şeyi boykot etmemiz lazım ki, çünkü amerikan kökenli ürünler hayatımızın her alanında var. Üstelik her ne kadar prima ya da huggies yabancı kaynaklı olsa da üretimi türkiyede yapılıyor, böylece yerli üretimi de boykot etmiş oluyoruz. Ben bebeğim sözkonusu olduğunda her türlü markayı kullanıyorum, çünkü bana göre önemli olan onun rahatı. Ben prima ve huggies kullandım, ikisinde de ıslak kalma problemi olmadı. Ama elbette dediğim gibi herkesin kişisel tercihlerine saygı duyarım...

canım haklısın çünkü her bir yanımızı sarmış durumdalar...ama ben elimden geldiğince boykot etmeye çalışıyorum..yani bu sadece bezde değil!hep türk mallarına yöneldim..ayrıca coca colada türkiyede üretiliyor fakat biliyorsunuz dini nasıl alay konusu ettiklerini..ayrıca içindeki ana maddesinin iğrençliklerini..ya dediğiniz gibi kişisel görüş ama bizim paralarımızla neler oluyor arkadaşım?bir benimle ne olur dememek lazım öyle değilmi?hoş prima kullanmıyorum diye bebeğimin altını patiskayla da sarmıyorum..molfix den de çok memnunum..belki ıslaklık sorunumun bezlede alakası yok?belkide kızım diş çıkardığı içinde uyuyamıyor olabilir?ama yinede sorunun o olup olmadığını anlamak için denemek lazım diye düşünüyorum..teşekkür ederim...

Ben sadece fikrimi söyledim, tabii ki bezle ilgili olmayabilir, umarım derdinize en kısa sürede bir çare bulursunuz. Ama amacım kimsenin boykot fikrini değiştirmek değil, kendi bakış açımı anlatmaktı. Bazı şeyler zamana yeniliyor ya, bu da öyle olacak. Boykot ancak süresi uzun ve çok kişiyle olduğu zaman etkili olur. Belki hatırlarsınız, bölücübaşını saklıyor diye bir dönem italyan mallarını boykot ediyorduk, şimdi herkes isteyerek, severek başta chicco olmak üzere bir çok italyan malını kullanıyor...

merhaba kızlar ben eyluldogdugundan bu yana huggıes kullanıyorum cok memmunum canım bırde evy baby dene onada cok ıyı dıyorlar

haklısın canım..dediğin gibi oluyor hep..mesela amerika ırak a saldırdığında da boykota başlamıştık hemen ama kısa zamanda unutuldu gitti..filistin meselesinde de böyle oldu..insanlar unutup gidiyorlar..ve işin üzücü tarafı yabancı mallar daha kaliteli oluyor nedense?italya meselesini hatırlamıyorum inan belki o zamanlar daha küçük olduğum içindir :) ve teşekkür ederim samimi görüşlerinizden dolayı...ben yinede ilk başta türk mallarında çare arayıp olmazsa diğerlerini denemek istiyorum..selametle

merhaba kızlar ben eyluldogdugundan bu yana huggıes kullanıyorum cok memmunum canım bırde evy baby dene onada cok ıyı dıyorlar

heralde en güzeli hepsinden küçük paketler halinde alıp denemek...bebeğime hangisi en rahatsa onu kullanmak...çünkü her bebek bir değil değilmi?:ecrin_bebek:

Canım uykusuzluk problemi ne kadardır devam ediyor bilmiyorum ama eğer diş çıkarmaysa bizde birkaç gün huzursuzluk oldu, sonra geçti. Yanılmıyorsam 1-2 gece uykusunda problem olmuştu. Dişini patlatır patlatmaz huzursuzlukları bitiyor, inşallah yakın zamanda uykusu düzene girer. Bir beslenme iki uyku gelişimleri için çok önemli, Allah bebişlerimizi sağlıkla büyütsün...

zaten o yüzden sıkıntı yapıyorum canım..yani benim için problem değil ama uyuyamayınca harap oluyo çocuk..uyusunki büyüsün diyorum..yaklaşık olarak 5 gündür filan canım.yani dört ayını doldurdu ve başladı problemi..ama gece uykusu değil canım..gündüz uykuları..eskiden emerdi ve uyurdu 2 saate yakın ama şimdi 1 saat bile sürmüyo..yani yatırıyorum sonra hemen uyanıyo..acaba başka bi sıkıntısımı varki?bana saki bez gibi geliyor ama?mesela dün gece sallıyorum sallıyorum uyumuyo emziriyorum emmiyo..altına baktım yine kütük gibi :) afedersin..altını değiştirdim sarınca hemen uyudu kereta...dişleri çok kaşınıyo ama daha erken gibime geliyor..yani hemen patlıcak gibi durmuyor sanki..acaba açmıki diyorum ama devamlıda emiyoo hem aç olsa o kadar idrarı nasıl yapsın değilmi?ama bez konusunu denicem bi..

Canım biz de böyle bir dönem geçirdik hemen hemen aynı aylarda. Normalde 3 saate yakın uyurdu benimki de, sonra birdenbire gündüz çok çok az uyumaya başladı. 5-10 dakika gibi. Ben de herhalde büyüyor ondan diye düşünmüştüm. Aynı kontrolleri ben de yaptım, karnı tok (bizimki mama yiyor), altı da temiz ama uyumuyordu. ınan şimdi 8 aya yaklaşıyoruz, yeni yeni gündüz uyumaya başladı. Şimdi 1 saattir uyuyor mesela. Kalkar birazdan, 2 gibi de tekrar yatıp uzun bir öğlen uykusu uyuyor. Bir de aklıma geldi, yattığı yeri değiştirdiniz mi?? Ben o uykusuzluk döneminde daha önce hep dondolinosunda uyumaya alışkın diye orada yatırıyordum, istemedi, yatağına yatırdım yine istemedi. Şimdi yeni uyumaya başladı dedim ya, önce ben de yanına yatıp kendi yatağımda uyatarak alıştırdım gündüz uykusuna, şimdi yatağına koyuyorum ona da alıştı...

heralde normal canım yaa...bilemiyorki insan işte..konuşamıyoki yavrucaklar dertlerini söylesin..gözleri kıpkırmızı oluyo gözlerini oğuşturuyo ama uyanıyo hemencecik uyuyuncada..uykusunu alamayıncada huzursuz oluyo malum..sabredicez heralde..başka bi sıkıntısı olmasında...evet beşiğinide değiştirdik diğer odaya geçtik ama geçeli bir aydan fazla oldu..sorunu o değil sanırım.anlamıyorum ya işte.deniyorum herşeyi ama hayırlısı.sağol arkadaşım ilgilendiğin için..

canım bu sıralar artık eskisi gibi çok uyumazlar düzenleri değişir korkma.hem diş olacağını sanmıyorum çok erken.şimdilik sadece kaşınır,başka bi sıkıntı yaratmamalı.benimki doğduğundan beri günde 5-6 saat uyuyan bi bebek.bi şekilde büyüyolar işte.sağlıkla büyüsünlerde..

hepsini denedim bende primadan vazgeçmem
hele baby star mukavva gibi bir bez kızım bacaklarını bile hareket ettiremiyordu

şu boykot konusunda bende duyarlı davranıyorum ama o mallar tümüyle o kadar hayatımızdalar ki
bebeklerden ziyade kendi ihtiyaçlarımızda öncelik göstermeliyiz bence

ama bir konu daha var o boykot ettiğimiz ürünlerde türkiyede üretiliyor ve o fabrikalarda çalışan binlerce kişi ekmek yiyor malların üretilmemesi işçilerinde işlerini kaybetmesi demek değilmi

tek taraflı düşünmemek gerek bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…