Merhabalar; benim oğlum 8 ayını doldurdu. 3.550 gr doğdu. Şuan 11.600 gr. Anne sütü ve ek gida alıyor. 2-3 saatte bir besleniyor. Günde ortalama 3-4 saat uyuyor. Gece 21:30 da yatıyor. Sabah 4-5 arası uyanıp anne sütü alıyor ve yine uyuyor. Sabah saat 8-8.5 gi bide uyanıp agulamaya başlıyor ve döngü tekrar başlıyor bizim için :)Merhaba hanımlar
bebekleriniz kaç aylık? kac kilo dogdular? Simdi kac kilo oldular?Neyle ve ne sıklıkla besleniyorlar? Günde ortalama kaç saat uyuyorlar? Gece kaçta yatiyorlar? Sabah kaçta kalkiyorlar? gündüz hangi saatlerde kaç saat uyuyorlar?
Maşallah Paşa'ya:))) Allah bagislasin:))Merhabalar; benim oğlum 8 ayını doldurdu. 3.550 gr doğdu. Şuan 11.600 gr. Anne sütü ve ek gida alıyor. 2-3 saatte bir besleniyor. Günde ortalama 3-4 saat uyuyor. Gece 21:30 da yatıyor. Sabah 4-5 arası uyanıp anne sütü alıyor ve yine uyuyor. Sabah saat 8-8.5 gi bide uyanıp agulamaya başlıyor ve döngü tekrar başlıyor bizim için :)
Maşallah iri bi bebekmis dogdugunda. Allah bagislasin. Katı gıdaya ne zaman başladınız? tattirmalar ne zaman oldu? bi de hala anne sütü aliyor mu? Ben de memede ya da sallayarak uyutuyordum. Geçen aylarda geceleri mışıl mışıl uyuyan çocuk her gece sık sık uyanmaya başlayınca ben de uyusun ağlamasın diye her uyanmasina emzirdim şimdi bunu alışkanlık edindi. Emdikce gaza sıkışıyor. Gazı oldukça rahatlamak icin daha çok emiyor. Ben de bu yüzden memede ya da sallayarak değil kendi kendine uyuyabilmesini öğrenmesini istiyorum. Ama dişleri kasiniyor mecburen erteliyorum. En azindan ayakta sallamayi biraktim bi kac gundur. Akşamları sallamak yerine emzigini verip, yan yatırıp sarılıp piş pişleyerek uyutuyorum. Zaten benimle yatiyor. Ayakta sallamaktan daha uygun bi yontem gibi geldi yanimda yatan çocuğa. Çünkü agirlastikca ve kuvvetlendikce iyice zor olacak sallamak. zamanla da emzigi ya da sarılmayı bırakırım inşallah.benim bebegim 4.350 dogdu sadece anne sutu aldi kati gidaya gectigimde agzinda bekletti agzini kapatti zor alistirdim biraz. su anda herseyimiz cok iyi gidiyor cok sukur... bebek mama sandalyesinde yemek yemeli ve mutlaka yedirdiginiz yiyecekten bir miktar kati veya sivi bir miktar onune koyun doksun minciklasin oynasin kirletti diye dusunmeyin oynadikca yemegi benimsiyor ve yiyiyor. agzina atmaya basliyor bikac gunde her ogun yapin bunu... ve puturlu yiyecekler verin ilk gun ogurur ikinci gunde ucuncu gunde sonra yer... uyku duzeni soyle oldu 10 aylik benim bebegim memede ve sallayarak uyuyor pazartesi doktorun onerisiyle yatagina yatirdim yanina karyolasnin onune oturdum onume baktim goz temasi kurmadan beklemeye basladm cok agladu yalvardi 1 saat bende agladm psikolojim bozuldu hala aklima geldikce agliyorm ama dogru yaptim pes etmedim kararli oldum dun 4.gunumuzdu ve inanin hic aglamadan gece boyu 10 kez uyanan cocuk sadece 1 kez uyandi aglamadi...
ek gıda olarak neler veriyorsunuz yazabilirmisiniz.bebeğinizin kilosu çok güzel.Merhabalar; benim oğlum 8 ayını doldurdu. 3.550 gr doğdu. Şuan 11.600 gr. Anne sütü ve ek gida alıyor. 2-3 saatte bir besleniyor. Günde ortalama 3-4 saat uyuyor. Gece 21:30 da yatıyor. Sabah 4-5 arası uyanıp anne sütü alıyor ve yine uyuyor. Sabah saat 8-8.5 gi bide uyanıp agulamaya başlıyor ve döngü tekrar başlıyor bizim için :)
bebeklere sırf düzen sağlamak için bu kadar ağlatmak doğrumu acaba.çok küçükler daha.çok üzülüyorumbenim bebegim 4.350 dogdu sadece anne sutu aldi kati gidaya gectigimde agzinda bekletti agzini kapatti zor alistirdim biraz. su anda herseyimiz cok iyi gidiyor cok sukur... bebek mama sandalyesinde yemek yemeli ve mutlaka yedirdiginiz yiyecekten bir miktar kati veya sivi bir miktar onune koyun doksun minciklasin oynasin kirletti diye dusunmeyin oynadikca yemegi benimsiyor ve yiyiyor. agzina atmaya basliyor bikac gunde her ogun yapin bunu... ve puturlu yiyecekler verin ilk gun ogurur ikinci gunde ucuncu gunde sonra yer... uyku duzeni soyle oldu 10 aylik benim bebegim memede ve sallayarak uyuyor pazartesi doktorun onerisiyle yatagina yatirdim yanina karyolasnin onune oturdum onume baktim goz temasi kurmadan beklemeye basladm cok agladu yalvardi 1 saat bende agladm psikolojim bozuldu hala aklima geldikce agliyorm ama dogru yaptim pes etmedim kararli oldum dun 4.gunumuzdu ve inanin hic aglamadan gece boyu 10 kez uyanan cocuk sadece 1 kez uyandi aglamadi...
bu mesaji yazdiktan sonra tekrar normale dondu kisa zamanda. geciciymis. Simdi bi sorun yok. Aradan gecen zamanda durum şöyle: hala beraber yatiyoruz bi degisiklik yok. :)) Hala her aksam banyosunu yapiyo emiyo ve uyuyo. Emerken uyumamissa yanimda done done arada beni cekistirerek kendi kendine uyumaya basladi. Hala aksam ezaniyla yatip sabah ezayila kalkiyo. Ama gubler uzadigindan gece uykusu otomatik olarak kisaldi. Gunduzleri kendisi telafi ediyo. Yanında yattigim sürece hic uyanmiyo diyebilirim. Gece beslenmesini de kendi birakti. gece bir kez emiyo. Sonra sabaha kadar uyuyo. ( sabah 5 te kalkiyo tekrar uyumuyo.) Bu arada pek cok kez hava ve karayoluyla seyahat etmesine ragmen uyku duzeni hiç bozulmadi. Gunduzleri ise sık sık o istedikce emziriyorum. Bol bol temiz hava aliyo ve geziyo. Hatta emzigi de bir gun kendisi agzindan cikarip firlatip attı. Bana da ters ters bakti:)) O günden sonra ben de bir daha vermedim. Kendisi de istemedi. Diyecegim su; bütün gün sadece onun sesini dinlemeye ve ne istedigini anlamaya odaklaniyorum hep. O ne isterse onu anlayip yapmaya calisiyorum elimden geldiğince. Ben onu düzene sokmaya calistikca o reddetti. Kendi duzenini o kendi kurdu. Hastalık diş vs. henuz yaşamadık. Inşallah cok etkilenmez bublardan:))Maşallah iri bi bebekmis dogdugunda. Allah bagislasin. Katı gıdaya ne zaman başladınız? tattirmalar ne zaman oldu? bi de hala anne sütü aliyor mu? Ben de memede ya da sallayarak uyutuyordum. Geçen aylarda geceleri mışıl mışıl uyuyan çocuk her gece sık sık uyanmaya başlayınca ben de uyusun ağlamasın diye her uyanmasina emzirdim şimdi bunu alışkanlık edindi. Emdikce gaza sıkışıyor. Gazı oldukça rahatlamak icin daha çok emiyor. Ben de bu yüzden memede ya da sallayarak değil kendi kendine uyuyabilmesini öğrenmesini istiyorum. Ama dişleri kasiniyor mecburen erteliyorum. En azindan ayakta sallamayi biraktim bi kac gundur. Akşamları sallamak yerine emzigini verip, yan yatırıp sarılıp piş pişleyerek uyutuyorum. Zaten benimle yatiyor. Ayakta sallamaktan daha uygun bi yontem gibi geldi yanimda yatan çocuğa. Çünkü agirlastikca ve kuvvetlendikce iyice zor olacak sallamak. zamanla da emzigi ya da sarılmayı bırakırım inşallah.