Bebek beslenmesi acil yardımmmm

emeldefne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2015
3
0
1
34
Merhabalar sevgili bebeğini büyüten hanımlar acil yardımınıza ihtiyacım var bebeğim obez olacak diye korkuyorum her öğününü bitirince daha fazlasını isteyerek ağlıyor henüz 7 ayını heni doldurdu ama kim ne yerse üstüne atlıyor 1 günlük ogün listesi söyle
08 annne sutu
10:00 1 yumurta sarisi peynir biskuvi pekmez
12 anne sutu
14.30 4/3 elma puresi veya baska meyve
17.30 120ml sebze corbasi 40ml yogurt
19 anne sutu
20.30 130ml meyveli muhallebi
21.30 anne sutu
Sizce azaltmalimiyim ogun miktarlarini yoksa yeterlimi siz ne miktarda verdiniz

Tabi ki önce doktorunuza danışın ama bana kalırsa çok kiloluysa mesela kahvaltıdan pekmezi kaldırın. Hafta 4 kere kere ekleyin pekmezi en sık olarak.

Sebze corbasinin ardından yoğurt vermeyin. Yoğurdun miktarını arttırarak diğer öğünde muhallebi yerine verin.

Muhallebi kilo aldırıyor zaten. Muhallebi yerine yoğurt ile doymaz diyorsaniz ev yemeği verin akşam yemeğinde.
Tabi tuzsuz baharatsiz ve salcasiz yemeklerden ..

Hatta kahvaltıyi da değiştirebilirsiniz. Bebe bisküvisi yerine tahilli kaşık maması yapıp içine peynir yumurta eklerseniz.
Kalorisi düşer doyuruculugu düşmez.
Yada hergün farklı bir omlet yapabilirsiniz.

Kolay gelsin. .

Evet her güne değişik seyler yapıp veriyotum fakat hep daha fazlasını istiyor kalorili seyleri daha kısıtlı yapıyorum ama 150ml lik kaselerde verdigim hic bisey yetmiyor agliyor tekrar isteyerek az mi veriyorum diye suphe duymaya basladim cevabiniz icin tesekkur ederim chiLL

Back