Bebek Beslenmesi bebek beslenme programları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
127
15
98
46
Arkadaşlar 13,5 aylık bir oğlum var.Zaman zaman beslenmesiyle ilgili şüpheye düşüyorum acaba yedikleri yeterli mi diye...Bebeklerinizin günlük beslenme programlarını paylaşabilir misiniz?

benim kızım hiçbişey yemediği için maalesef paylaşamıyorum sadece biraz mama içiyor 8,5 aylık

Benim kızım 13 aylık.Sabah kalkınca kahvaltı yapıyor.Uyumaya yakın anne sütü içiyor.Tekrar kalkınca sebze çorbası içiyor.aradan 2 saat sonra meyve yiyor.1 sonra da yoğurt yiyor tekrar yatıyor.Kalkınca tarhana çorbası aradan 2 saat sonra kaşık maması 2 saat sonra da saat00 gibi anne sütünü içip uyuyor.

benim bebeğim 9 aylık sabah 7 30 da biraz mama içiyor saat 10 gibi kahvaltı karışımı yiyor 1buçuk gibi çorbasını içiyor saat4 gibi yoğurt mryve ve cici bebe karışımını yediriyorum saat 22 gibide muhallebi yapıyorum onu yiyip uyuyor sizce benim besleme programım nasıl ama iki haftadır bunları zorla yiyor öğürmeye başladı yoksa beslenmesinde yanlışmı yapıyorum

benim de 10 aylık bebeğim ben mama karışımlarını bıraktım normal yemek yaoıyorum püre şeklinde veriyorum keçi sütüyle kehvaltısını hazırlıyorum yatmadan öncede sütlü bisküvi yada hazır muhallebilerden veriyorum kilosu normal benimkinin ben hazır mama verme taraftarı değilim fazla.

arkadaşlar benim kızım 13 aylık şuan diş çıkardığı için pek birşey yemiyor ama yerken ise yeme programımız şöyle daha doğrusu saatli değilde biz yemeği 6 ya böldük 3 ana 3 ara diye ilk ana ögünü sabah 9 -10 arası kahvaltı yiyor ( süte bisküvi veya ıhlamura birgün yumurta birgün peynir dönüşümlü bazende yazdan hazırladığımız şişe domatesini açıyorum 2-3 kaşık onu azıcız soteliyorum içine 1 çay bardağı süt koyup 1 yumurta kırıyorum melemen gibi) daha sonra yatıyor kalkıyor ara öğün yoğurt bisküvi muz ceviz püre yiyor.sonra tekrar ana öğün çorba yiyor yanında yoğurt sonrada tekrar ara ögün evde yaptığım herhangi bir sütlü tatlı yada kek genelde oluyor 1 potakal sıkıyorum içinede keki ufalıyorum.ana öğün tekrar biz ne yiyorsak bizle birlikte aynısını ya eziyorum ya püre yapıyorum ( bizde artık onun sayesinde yağına tuzuna dikkat ediyoruz) en son ara öğün ise genelde rahat uyusun diye yoğurt karışımı birşeyler veriyorum yada sütlü tatlı tarzı birşeyler yediriyorum.öenmli olan sebze meyve balık süt yoğurt ve gibi gıdalar tüketiyoruz.
gün içinde kuru üzüm yiyor cevizi kırıyorum elimden alıp yiyor yemek saatlerinide genelde birlikte yiyebileceğimiz zamanlara denk getirmeye çalışıyorum..

Bebek bisküvisini organik humana bisküvisi kullanıyorum.Diğer bisküvilerde katkı maddeleri varmış.Yoğurttu günlük şişe sütten yapıyorum.

bizimki bir hafta sonra yaşına girecek, sabah kalkınca emiyor (saat 7,5-8 gibi) 1-2 saat sonra 9-10 gibi kahvaltı karışımı,10,5-11 gibi karışık meyve püresi,öğlen emiyor 12,5 da, öğleden sonra 1,5-2 gibi yemek yiyor akşamdan ne yapmışsam kıymalı sebze veya tavuk,çorba; 3,5-4 gibi 1 kase yoğurt, akşam ben işten dönünce 17,30 gibi emiyor, sonra akşam yemeğinden yiyor bizimle, yatarken de muzlu cevizli ballı sulu kıvamda muhallebi, gece de 4 kere emziriyorum sabaha kadar,bizim programımız bu canım...

artık evde pişen yemeklerden rahatlıkla verebilirsin.ben kahvaltıyı karışım olarak vermedim herşeyin tadını ayrı ayrı alsın istedim.çünkü genelde karışım yiyen bebekler bir süre sonra öğürmeye ve yememeye başlıyorlar.önemli olan masada sizinle beraber oturup sizin yediklerinizden yemeye alışması.böylece yemek yeme düzeni oluşur ve ilerde size sorun çıkarmaz.

benim kızım hiçbişey yemediği için maalesef paylaşamıyorum sadece biraz mama içiyor 8,5 aylık
he he :)) canim ya cok guldum yanlis anlama ayni durumdayim :)
bizim kiz cinnet gecirtiyor bu gunlerde dislerden dolayi 14 aylik.
Allah istah versin bir an once

canim bilemem ama saat 4 den gece 10 kadar uzun bir aralik gibi geldi bana
emiyor mu? emmiyorsa bence yetersiz
senin kizin ne yiyor dersen zorla yediriyorum ama onceden iyiydi istahi

doğal yiyeceklerden bebek gerekli vitaminleri alacaktır bence katkı maddeleri içeren yiyeceklerden kaçınmalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…