• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebek banyosuuu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozzee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
220
8
318
Diğer
kızlar 4 aylık bir kızım var..dğoduğundan beri ağlayarak banyo yapıyor ve kendini ayaklarını ittirerek atmaya çalışıyor..vucudunu yıkarken iyi ama başını yıkarken çık zorlanıyoruz babasıyla..çünkü başını havaya doğru kaldırıyor(ters tutarak yıkıyorum)..böyle olunca da su yutuyor ve nefez alamıcakmış gibi yapıyor..şampuanı sebamed..ben de çok korkuyorum sıksık yıkamak istiyorum ama sırf bizi korkuttuğunda ezşyet haline dönüşüyor..sizce banyoda bebeğime bir şey olurmu?atladığım bir şey mi var?

ben 5 aylık kızımı tek başıma yıkıyorum küvetin içine başıyukarda olacak şekilde iki havlu yerleştiriyorum yatak gibi oluyo yatırıyorum oraya önce öyle yıkıyorum sonra sırtını yıkıyorum kafasını en son yıkıyorum göğsüme yakın tutuyorum kafasını önceden kızımda dediğin gibi atıyordu kendini zamanla suyla oynamayıöğrendi atmıyor artık kendini. suyun sıcaklığı fazla geliyor olabilir bi de suyu birden dökmek yerine azar azar dök bence

canım korkuyordur sudan ondandır kıyamam ona.ayaklarından başlayın suyu dökmeye sonra yavaş yavaş vücuduna gelsin.su ılık olsun.yıkarken ben hep kızıma gülerim onunla konuşurum şarkı söylerim ki tedirgin olmasın genelde avuçlarını yumruk yaparlar babası parmağını avucuna verir ve bizimki sımsıkı tutar bırakmaz banyo bitinceye kadar :) ayrıca babası sen yıkarken onu sakinleştirip ilgisini dağıtmak için renkli-sesli oyuncaklar gösterebilir ona. zamanla alışır. ben de sebamed kullanıyorum memnunum.

ters tutmadan yıkamayı deneyin. Benim oğlum başlarda banyoyu seviyordu sonra 3 aylık olduğunda bir kere kayınvalidemle yıkadık. Oğlum çok hareketli olduğu için tutmakta zorlandı oğlum da korktu başından su dökülürken. SOnra her yıkamada ağlamaya başladı. Sonra 1-2 ay hiç ters çevirmedik. Yüzü bize dönükken geriye doğru su döktük (kuaförlerde yaptıkları gibi) sırtını da ayrıca yıkamadık bir süre. Sonra unuttu korkusunu. Şimdi ters düz her şekilde yıkıyoruz.

benim bebeğim de ağlıyor babaannesi onu yıkarken.3 aylık oldu hala kayınvaldem yıkamak istiyor.ben yıkadığımı söyleyince de bozuluyor.ertesi gün bidaha arıyor yıkayacan mı geliyim mi diye:)))güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım:)))halbu ki ben yıkarken ağlatmıyorum oynaya oynaya yıkıyorum küvetinin file havlusuna yatırarak.sempatiksalakcinni

canım anlaşılan korkmuş bebeğin.benim bebeğimde sanırm korkmuştu ve her banyoda ağlıyodu.ben banyo bitene kadar titriyodum ağlamasın diye uğraşırken.şimdi artık küvetinde yıkamıyoruz.babasıyla duşun altına giriyo.bende karşısında oluyorum.oturur pozisyonda yıkıyoruz.ilk yıkamamızda bile hiç ağlamadı böyle.şimdide kendim yıkıyorum duşta.hiç ağlamıyo maşallah.havlusuna sarıncada gümeye başlıyo.hatta ben yıkarken yine tedirgin oluyo ama bi taraftanda duşu yicem diye uğraşıyo:)sende böyle deneyebilirsin canım...

benim bebeğim de korkuyordu; ama her gün yıkayınca alıştı. filenin üzerinde yıkamak iyi oluyor ve önce ayaklarından başlayıp yavaş yavaş vücudunu yıkamak alışmasını sağlıyor. ayrıca suyun sıcaklığını hem dirseğinle, hem de dereceyle kontrol etmeni öneririm. bir de... dikkat ettiğim kadarıyla; bebekler, yüzüne su gelince çok korkuyor. bence elini tut zaman zaman ve bebeğinle konuş, ona şarkılar söyle, işe yarıyor.

Yıkarken mutlaka ellerini tutup onunla sakin sakin konuşun ya da şarkılar söyleyin. Kendini güvende hisstmesi önemli.

benimki ilk ay çok ağlayınca pek çok farklı yönetem denedim ve sonunda bi kitapta okuduğum şu yöntemi budum...gerçi bu küçük bebekler içindi fakat oğlumun hoşuna gittiği için hala bu şekilde yıkıyoruz...küvetine oturtup vücudunu yıkıyoruz...oyuncakları ve şarkılar eşliğinde...sıra başına gelince vücudu üşümesin diye havluya sarıyoruz...yüzü bize dönük olacak şekilde babası yatırıyor kucağına...kollar bacaklar havluya sarılı olduğundan hareket edemiyor fazla...başını öyle yıkıyorum...çok hoşuna gidiyor..

Back