• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bebek bakıcım evden gıda çalıyor.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

missym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
3
0
36
Adana
2 yaşındaki bebeğimin bakıcısından çok memnunum. bebeğime resim yaptırıyor kitaap okuyor çok sevecen davranıyor. bana karşı da öyle çok samimi canımlı gülümlüyüz. evimin işini de yapıyor yemek temilik tü vs ancak birgün şüphelendim çantaına bkim dedim, lokum almıştım biraz poşete koyup ondan koymuş.2-3 gün sonra baktım bir avuç küp şeker (bu arada ben her gün çantayı kontrol etmeyi adet edindim) 2-3 gün sonra buzluktan bir tutam kıyma. şeklinde arada benden habersiz gıda türleri araklıyor. durumları da iyi değil. buna göz yummalı mıyım bebeğim uğruna ne yapmam gerek?

Öncelikle anne değilim belirteyim.
Yani bir anne evde bir hırsızla bebeğine kıyamadığı için durmalı mıdır bilemiyorum.
Ama hırsız hırsızdır.
Ona yeterince hakkıyla para veriyorsanız ve o sırf zevk ürünü olan lokumu çalıyorsa katiyyen iyi niyetli biri değildir.
Hırsız hırsızdır bugün kıyma yarın lokum ertesi gün başka birşey çalar.
Üstelik farketmeyecek kadar aptal olduğunuza kanaat getirmiş olmalı ki rahatlıkla yapıyor.
bU da ayrıca sinir bozucu

Valla bahsettiginiz miktarda calmasi cok az, ve gercekten ihtiyaci oldugu icin yaptigini gosterir, ama seytan durtmeye devam eder.
O yuzden degerli esyalarinizi cok iyi muhafaza etmenizde fayda var.
Bence bakicinizlada konusmayi mutlaka deneyin..

2 yaşındaki bebeğimin bakıcısından çok memnunum. bebeğime resim yaptırıyor kitaap okuyor çok sevecen davranıyor. bana karşı da öyle çok samimi canımlı gülümlüyüz. evimin işini de yapıyor yemek temilik tü vs ancak birgün şüphelendim çantaına bkim dedim, lokum almıştım biraz poşete koyup ondan koymuş.2-3 gün sonra baktım bir avuç küp şeker (bu arada ben her gün çantayı kontrol etmeyi adet edindim) 2-3 gün sonra buzluktan bir tutam kıyma. şeklinde arada benden habersiz gıda türleri araklıyor. durumları da iyi değil. buna göz yummalı mıyım bebeğim uğruna ne yapmam gerek?

hımm güzel birşey değil sonuçta ekmek yediğin yerin yani durumları olmayabilir böyle yapmmammalı oda alışkanlık haline gtirmiştir.eminmisinz bebeğinize iyi baktıgındn siz yokken gizli kamera ile filn baksanz keşke.yanınzda öyle olması yapmacık olablr. dikakt etmk lazım ..ama eğer gerçktn çocugunuza iyi dvrnıyr memnunsanz göz yumablrsnz ama çok az belirteblrsn mesela bişye ihtiyacn varmı yada lokum aldıgınzda birz ver götür diye bakın tepkisini ölçün yani..:44:

bence yaptığı şey çok yanlış ne kadar ihtiyacıda olsa hırsızlıktır bu,bu gün küçük şeylerle başlar.göz yumarsanız ileride daha değerli şeyler götürebilir . üstelik çantasını kontrol ediyormuşsunuz siz aldıklarını görünce ne tepki veriyor peki utanmıyormu . bir arkadaşında dediği gibi eve kamera koyun çocuğunuza nasıl bakıyor takip edin ben olsam böyle birine güvenemem şahsen:20:

iki tarafın durumu da tutumu da ne acaip ........

Bence arkadaşın yapdığında yanlış birşey yok sonuçda şüphelendiği için bakmış çantasına nitekim şüphesindede yanılmamış çocuğunuza çok iyi bakdığınıza eminseniz ama gerçekden eminseniz değerli şeyler bırakmayın ortada gözde yumun demiyorum ama saf olmadığınızıda gösterin ne bileyim buzlukda şu kadar kıyma vardı nereye gitti diye sorun ondan şüpheleniyormuş gibi değilde yani evdeki herşeyin miktarını bildiğinizi anlasın bir şekilde biryere bozuk para bırakın yada 10 tl gibi bir para alıp almadığına bakın aldıysa yani para kaybolduysa parayı sorun şurda 10 tl vardı nereye gitti gördünmü gibisinden cesaret edemesin bunlara birde gerçekden emin olun çocuk konusunda ufak şeyler çalıp çocuğa iyi bakabilir ama çok güvenilir olmayabilir bilemiyorum

Son düzenleme:
simlamutluya katılıyorum.bakıcını denemelisin ufak mıktarda parayı kenara koyup bekle ılk gun almz belkı üç gun dokunmaz ama sonunda içinde varsa alır.bence para calacak kdr ilerlerse cocuga sen yokken ıyı davranmıyorda olblr.kamera taktırsan iyi edersn.Allah bebişlermzi korusun... :(

kesinlikle çok iyi baktığından eminim. bir kere cep telefonunu açık unutmuştu 1 saat aralıksız dinledim. konuşuyorlar oynuyorlar kahkaha atıyorlar. davranışlarınd hiç yapmacıklık bulmuyorum evde olduğum zamanlara da. bir de kadın giderken oğlum arkasından ağlıyor. heralde kötü baksa bu kadar üzülmez. bir de asla paraya ziynete maddyata el sürmüyor. sadece ihtiyacı olduğu zaman bira gıda. onu da sadakama sayıyorum çünkü gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu biliyorum. bidr de ben eve gelince giyindiği yerde çantasını yokluyorum sadece gözünün önünde yapmıyorum. yorumlar için teşekkürler

asla bir bakıcının hatası uyarısız kalmamalıdır mesleğimi yapmak istiyoorum yapamıyorum çünki kreşlerdede neler oluyor artık.Bende kendim için ve güveniliri isteyen izmir deki bakıcı aryan aileler için böle bişi yapmaya karar verdim.işimden uzak kalmak istemiyorum...lütfen inceleyin (evimde çocuk bakılır) saygılar...

Hırsızlık elbette kötü birşey fakat durumu iyi değilse, hele ki o çaldığı şeyleri kendi yavrusuna görürüyorsa affedilebilir. Yoksulluk insana gerçekten kötü şeyler yaptırabilir. Bence onun almasına fırsat vermeden siz teklif edin. Ben bakıcıma daha ilk günden söyledim artık bir aile olduğumuzu ve kendi evi gibi davranması gerektiğini. Tek başına yaşadığı için tekrar yemek yapmasın diye pişirdiği yemeklerden götürebileceğini. Neredeyse hiç götürmedi bu güne kadar ama yine de özel birşey pişecekse malzemesini onu da hesaba katıp alıyorum mutlaka. Bakıcınızın evde çocuğu varsa bence biraz mutfak masrafına yardım edin mesela çocuğun yiyebileceği şeylerden alın. Böylece haber vermeden alma alışkanlığı geçecektir.

bence farkettiğinizi belirtin
konuşun onunla
hırsızlık olduğunu söyleyin
çocuğunuz örnek alıp aynı şeyi başka biyerde yaparsa çocuğunuza nasıl davranırsanız onada öyle davranın çünkü bakıcınızıseviyorsunuz vede çocukta seviyor
hiçbir suç cezasız kalmamalıdır cezasız kalan suç ise tekrarlanır herkezin bilmesi gerek bunu
hırsız insana sorarsanız hiç hırsızlık yaptınızmı diye yapmadım diye yalanda söyler
o yüzden baştan farkettiğinizi belirterek başlayın
aldıkları şeyler kadar ceza kesin bence
vede yardım etmek istiyorsanız ona ayrıca yardım edin ve sapı samana asla karıştırmayın
ihtiyacı varsa eğer ona nalayışlı davranın hatta çevrenizdeki yardım sever insanlardan da ona yardım etmesini rica edebilirsiniz
ama ısrarla fikrimi söylüyorum bu olayı farkettiğinizi belirtip ceza verin bence bu ikiniz içinde rahatlatıcı olur diyorum

Eğer evinde kendi çocukları varsa ve yalnızca gıda çalıyorsa, çocuklarına yedirmek için çalıyordur. Sonuçta çalmanın özürü olamaz, kendini bilen bir insan asla öyle birşey yapmaz, açıklıkla bu lokumlardan biraz benim çocuklara da götürebilir miyim diye sorar. Ancak çocuklarım da yesin düşüncesiyle yapıyorsa bir derece mazur görülebilir. Direk işten çıkarmak yerine, bence bakıcınızla uygun bir dille konuşmanız gerekir. Size karşı çok büyük bir ayıp işliyor. Sizin de evinize aldığınız ve özellikle çocukların sevdiği türde şeylerden ona da bir paket yapmanız gerekir. Sonuçta o da bir anneyse, tüm anneler gibi yavrularının hiçbirşeyden mahrum olmasını istemez. Sizin çocuğunuza iyi bakmasını istiyorsanız, siz de onun çocuklarınızı düşündüğünüzü gösterin derim.

Yazık belki de onun yavrusu o lokumlardan yiyemiyor diye üzülmüştür..
Ben belkide bir anne olmadığım için bu kadar acımasız olamadım. Lufee nin dediği gibi siz teklif edin yaptığı yemekten evine de götürmesini, mesela tatlı yapıldığı zaman çocuğuna da götürecek kadar ayırmasını..
Evet yaptığı hoş bir şey değil ama çok şükür hepimiz belki kıt kanaat bile geçinsek pek çok insana göre çok daha iyi şartlarda yaşayan bayanlarız. Durumlarımız çok daha kötü olabilirdi ve biz de o bayanın yerinde olabilirdik. Özenmek, utanmak, sahip olamamak.. Belki o bayanı utandırmadan konuşabilirsiniz.. Bunu yap ama alırken lütfen bana söyle, ben kızmam. diyebilirsiniz..

Hırsızlık elbette kötü birşey fakat durumu iyi değilse, hele ki o çaldığı şeyleri kendi yavrusuna görürüyorsa affedilebilir. Yoksulluk insana gerçekten kötü şeyler yaptırabilir. Bence onun almasına fırsat vermeden siz teklif edin. Ben bakıcıma daha ilk günden söyledim artık bir aile olduğumuzu ve kendi evi gibi davranması gerektiğini. Tek başına yaşadığı için tekrar yemek yapmasın diye pişirdiği yemeklerden götürebileceğini. Neredeyse hiç götürmedi bu güne kadar ama yine de özel birşey pişecekse malzemesini onu da hesaba katıp alıyorum mutlaka. Bakıcınızın evde çocuğu varsa bence biraz mutfak masrafına yardım edin mesela çocuğun yiyebileceği şeylerden alın. Böylece haber vermeden alma alışkanlığı geçecektir.

Çok güzel yazmışsınız,bence de bakıcı almadan siz teklif edin,yardım edin.Bende evden yiyecek içecek olarak neye ihtiyacı olursa bana sormadan götürebileceğini söyledim.Dediğiniz gibi pişirdiği yemeklerden de almasını defalarca söyledim.Benimki de bugüne kadar neredeyse hiç götürmedi ama keşke götürse.Sonuçta evladımı canımı emanet ediyorum ben o kişiye ve canının çektiği kadar,ihtiyacı olduğu kadar gıda malzemesi götürmesini önemsemem.

Back