• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aynaya baktırılmamalımı ?

nesoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
204
1
116
Diğer
Bilmiyorum sizde büyüklerinizden duydunuzmu ama bebekler aynaya baktırılmamalıymış. Kendini görmemeliymiş. Duyan varmı neden acaba ? :uhm:

Bilmiyorum sizde büyüklerinizden duydunuzmu ama bebekler aynaya baktırılmamalıymış. Kendini görmemeliymiş. Duyan varmı neden acaba ? :uhm:

canım aksine bebekler aynada kendi yansımasını fark eder ve çok mutlu olur, sesler çıkarır, neden sonuç ilişkisini kavramasına yardımcı olur, yüzünü tanır. bir çok bebek oyuncagında ayna vardır hatta.gelişimine olumlu etkisi vardır.

batıl inançlara göre bebek 1 yasından önce aynaya baktırılsa dilsiz olur, gece yarısından sonra aynaya baktırılmaz, eğer gece aynaya bakarsa rüyasında korkacagına inanılır.

tabi bunların hepsi adı üstünde batıl inanç.

Doğru aslında. Benim oğlum da kendisini aynada görünce gülüyor.
hep bu batıl inançlar değilmi zaten kafamızı karıştıran

ayy banada diyolar ölee ama zeynep aynaya bakınca bi keyif oluyooo ama benm aklıma bi film var o geliyo izledinz mi bilmiyorum ama dogmamış dye bi film korkuyorum bu yüzden

Sinir oluyorum bu tür şeylere bu çok saçma aynaya baktırmaymışşşş bu konuya topic bile açılması gerekmez bence inanılır gibi değil hala bunlara inanalar var etrafımızda... birde kucağa alıştırma diye bir hadise var o da zaten eskiden kaynananın biri söylemiş gelin iş yapsın çocukla ilgilenmesin diye günümüzede böyle gelmiş işte ... ne kadar salakça şeyler yaaa...

Arzuer bizde inandığımızı söylemedik zaten.
Bundan sonra topic açarken de sana sorayım ozaman

Back