:tomato:canım benim kuzumda 2,5 aylık. ben araba alırken çok araştırdım. herkezin ihtiyaçları farklı olabilir. benim için en önemlisi hafif olmasıydı. çünkü kuzumla yürüyüşlere çıkıyoruz. tabii en hafif arabalar pusetler özellikle chicco nun lite way modeline bayıldım. ama denemek için gittiğimde bana bu kadar küçük bebekler için kullanışsız geldi. özellikle önünde koruma barı olmaması, tam yatış pozisyonunda arkadan rüzgar girecek boşluklar olması vs. vazgeçmeme sebep oldu. bence pusetler 1 yaşından sonrası için çok ideal, ama bizim bebişler için erken.ikinci önemli konu sırtının tam yatması kuzularımız içinde uyuya kaldıklarında rahat etmeliler. üçüncü vazgeçilmezim yağmurlu güneşli ve rüzgarlı havalar için tam koruma sağlaması. ve tabii mümkünse çift yönlü olması hem bebişini görmen hem de rüzgar ve güneş yönüne göre sürüş yönünü ayarlamak için iyi oluyor. ayrıca tek başınayken de kullanabilmen için tek kolunla bebişini tutarken arabanın tek elinle açılıp kapanması da çok önemli. tabii ben arabayı erzincanın bakımsız yollarında kullanacağım için çok fazla para da vermek istemedim. sonuç olarak pierre cardin enigma 2020 modelinde karar kıldım. 40'ı çıktığından beri nerdeyse hergün kullanıyorum. gayet memnunum. bu arabanın dezavantajları ise sırt kısmının dar olması. satıcı 4 yaşına kadar (18 kg'a kadar) kullanabilirsiniz dedi. ancak bana sorarsan 2 yaşın sonlarına kadar ancak kullanılabilir. zaten ondan sonra, ben de puset alırım. çok uzun yazdım kusura bakma canım