• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek alışverişi için en uygun yerler hakkındaki görüşleriniz lütfen..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

amentes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
15
0
86
İstanbul
Merhabalar,

26 haftalık hamileyim artık yavaş yavaş bebek alışverişlerine başlamak istiyorum ama o kadar çok şey varki alınacak ve çeşitler aman allahım herşeyi almak istiyor insan.düşünerek uygun alışveriş yapmak istiyorum.Nerde neyin uygun olduğunu neler kesinlikle olmazsa olmaz ....bu konuda yardımcı olabilirmisiniz lütfen

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alma dileğiyle konuya kısaca değineyim..öncelikle herşey pamuklu,yumuşak olmalı..beyaz ve uçuk renkler daha yumuşak oluyor haliyle..önce hastane çıkışı yenidoğan seti..bunun içinde ilk etapta gerekli olan herşey olabiliyor..kısa ve uzun kollu alttan çıtçıtlı bodyler,tulumlar(bunlar 6_8li takım olarak satılıyor,patik,çorap,şapka,eldiven..battaniye,küvet,havlu,bebek bakım seti(içinde şampuan,sabun vs olan),önlük,ağız bezi,bebek arabası(ana kucaklı),sütünü sağmayı düşünüyorsan pompa..biberon..ayrıca sadece bebeğin değil senin de olmazsa olmaz ihtiyaçların olacak...

havuzlu han olabilir ama gitmeden önce bebe mağazalarını gez ve herşeyin yaklaşık fiyatını öğren. havuzlu hana giderken muhakkak nakit para ile git ki pazarlık şansın olsun. kıyafet için civil bebeyi tavsiye edebilirim. havuzluhandan daha ucuz.
bebek arabası, sepet ve mobilya ihtiyaçların için yorumları mutlaka oku ve fiyat araştırması yap.

Ben havuzlu han'ı hiç tavsiye etmiyorum ama ne kadar tavsye etmesem de insanın akı kalır, merak eder gidersiniz muhtemelen biliyorum :))
O yüzden tavsiyem şu olabilir, oraya gitmeden önce gerçekten iyi bir piyasa araştırması yapın da orda bazı ürünlere boşu boşuna fazladan para ödemeyin... Şansınıza yaz sıcakları da hafiflemişken mutlaka ara sokaklara da girin eminönü'nde, çok daha güzel ürünleri çok daha ucuza bulabilirsiniz....

Bebek şekeri alışverişi için eminönü'nde kurukahveci mehmet efendi'nin sokağını tavsiye ederim kesinlikle! Havuzlu han'ın 1/4'i fiyatına aynı ürünler sokakta bulunuyor.. Üstelik çok çok daha fazla çeşit var....
Ben bebişin tulumlarını farklı farklı yerlerden 5-6 liraya alıyordum, sonra baktım ki mothercare'de de zaten tanesi 7 lira, üstelik inanılmaz da tatlı desenleri var... Ordan aldım topluca.... Hatta ailemden birileri c&a'da bir tulum beğenmişti, kırmadım aldım ama 12 lira vermişiz o tuluma, yazık.. mothercare'de üstelik kumaşı da çok daha kaliteli, yumuşacık aynı tulumu 7 liradan aldım.....

Biberonlar falan da havuzlu han'da da, chicco'da da, mothercare'de de benim gördüğüm aynı fiyat zaten...

Karyola olarak biz park yatak aldık, maltepe park avm'de inanılmaz ucuza bulduk babymax markayı. Babymax marka da kraft üretimi bir marka, o yüzden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz ürünlerini...
119 liraya 60X120cm'lik modelini aldık maltepe park avm'de armağan bebe'den....
içinin yatağını, çarşafını, yatak koruyucu pedini, yorgan+yorgan kılıfı, yastık+yastık kılıfını falan da ikes'da aldık piyasadan çok çok ucuza.... ikea'yı bu konuda tavsiye ederim. Ürünleri hem güvenilir hem de çok ucuz. Eminönü'nde 90 lira denen yatağı daha iyisini 5 liraya aldık mesela....

ikea'da -biz almadık henüz ama- alt değiştirme minderleri, sabit karyolalar, önlüler, şifonyerler falan da çok çeşitli olarak mevcut. bence mutlaka bir göz atın....
biz rdrobunu da 139 liraya ikea'dan aldık bebeğin... aneboda gardrop aldık...

şimdilik aklıma gelenler böyle :)))
güzel alışverişler dilerim....

ben yatak koruyucu kılıfı-yorganı-çarşafı-yastık yüzünü yani takımı indirimde mothercare den 158 tl ye aldım...tulumlarda 7 adet orda 32 tl satılırken aldım.ama tulum battaniye felan havuzlu handan gayet uyguna aldım üstelik saf pamuklar.ikea ya bebek mobilyası bakmaya gittik açıkçası beğenmedik eşimle tasarım ve kalite iyi gelmedi bize.ahşap almaya karar verirsek onuda mothercareden alıcam ama bebek arabası felan havuzlu handan

Son düzenleme:
gaziosmanpaşa küçük sanayii sitesinde ayhan çocuk var. beşik ve sepetleri kendileri üretiyor. biz oradan aldık tavsiye ederim. internet siteleri de var isterseniz inceleyin. ama gidip oradan alırsanız bir hayli indirim yapıyorlar.

arkadaşlar alışveriş için çok da acele etmedim. hastane çıkışı ve kıyafet gibi şeyler çevremdeki benden de hevesli arkadaşalrım, kuzenlerim benim yerime aldılar zaten.(biçok şey hediye anlayacağınız) eminönünü bana da çok tavsiye ettiler, ama inanın ben o kadar da faydasını görmedim. belki eskiden daha iyiydi ama şimdi bence sadece zaman kaybı. ben gezerim iyi de pazarlık yaparım filan diyorsanız, bi gidin bakın, aklınızda kalmasın. ancak ben alışverişi yapmadan önce nette ve şöyle gezdiğim yerlerde hep araştırma yaptım. yoksa insan kendini kaybedebilir alırken. bir ihtiyaç listesi yaptım. dün de civil bebeye gittim ve kalan tüm ihtiyaçlarımı (tekstil tarzındakileri) oradan aldım. inanın eminönüden bile çok çok uyguna geldi.
bebek arabası, oto koltuğu filan da daha markaya karar veremedim ama onun için de saraçhaneyi tavsiye ediyorlar. ancak sanırım ben oraya gidemiycem bu halimle zaten ilk bikaç ay almayı düşünmüyoruz ben yine netten araştırma yaparım en son eşimi gönderirim oraya. zaten benden daha zevklidir.

merhaba arkadaşlar bende dün havuzlu hana gittim ve kendimi kaybettim çook çeşit ve çok mağaza var..biz oraya gitmeden önce fiyat araştırması yapmıştık ve hastane çıkışı ve vs tekstil ürünlerinin bir kısmını almıştık evet hastane çıkışları çook pahallı orda bir kaç dükkana fiyat sorduk 45-55 tl den başlıyoo çookta ilgilenmedik almayhacağımız için..benim dışarıda sorduğum peluş battaniye 40-50 tl den başlarken havuzlu handan 16 tl ye aldık ve çookta güzel mesela kapı süsleri 15 tl mevlüt sekeri sepetleri 15 tl ben bunları dışarıda daha pahallıya buldum..onun dışında lohusa pijaması aldım sabahlıklı takım mesela aynısının yazlık yani ince penyeden olanını avcılardaki mağazadan 83 tl ye sorduk,havuzlu handa 55 tl kışlık olandan 75 tl idi 70 liraya aldık chicco mikro dalgaya uyumlu sterilizatör aldık 40 tl ye 2 tl ye patikli alt pijamalar var çook kullanışlı bence..yani ben bir çok eksiğimi ordan aldım çokta almayı düşünmüyorum kıyafet çünkü bebişlerr çok çabuk büyüyor hediyede gelicektir...onun için şimdilik çok abartmadık tekstil grubunu havuzlu hana gideceksiniz başka mağazalardan da fiyat araştırması yapıp öyle gitmenizi tavsiye ederim daha sağlıklı alışveriş oluyor hemde heseplı...allah bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin sağ salim :))

bende tavsiye etmiyorum havuzluhanı hiç bi şekilde pazarlık payı yok nakit ödeme de %10 indirim yapıyolar sadece zaten taksit seçeneğide yok. ve aynı fiyata hatta daha ucuza başka yerlerden bulabiliyorsunuz aynı şeyleri.hiç boşuna gidipte yorulmayın bence de civil bebe gayet makul alış veriş için ben ümraniyede pamidor ve fatih civilden aldım bi çok şeyi.havuzluhandan bütün alış verişi yaptım ama keşke yapmasaymışım dedim yani o kadar

Back